Dimana Laut Kalér minuhan Bétika

Magrib di Skagen

Sakumna planét urang tiasa mendakan kaajaiban alam anu ngajantenkeun urang kagum, ku sungut urang kabuka kalayan kaget sareng haté urang pinuh ku ilusi. Dimana waé urang ningali aya tempat-tempat paradisi anu ngencarkeun sambungan tina rutinna sakumaha gampangna tutup sareng buka panon anjeun.

Salah sahiji tempat anu sigana dicokot tina carita nyaéta kota wisata di Skagen. Lokasina di ujung paling kalér di daratan Dénmark, éta dikurilingan ku pantai berpasir anu teu kedah sirik ka daérah tropis, sabab dikumbah ku cai dua laut: Laut Kalér sareng Baltik, anu tabrakan nimbulkeun acara luar biasa.

Saolah-olah tina dua sobat anu sasalaman bari henteu leres-leres meres pisan, sarengDua laut ieu hirup babarengan dina harmoni anu sampurna tanpa silih ganggu.

Skagen, kota Denmark anu pikaresepeun anu anjeun teu tiasa sono

Imah Skagen

Ngan ti kota ieu anjeun tiasa angkat ningali, ti Skagen. Éta aya di belah kalér Dénmark, khususna di daérah Jutlandia Kalér. Mangrupikeun kota perikanan alit anu ngahaturkeun wilujeng sumping ka saha waé anu badé ngadatanganana.

Dugi ka teu lami ka pengker henteu pisan padumukan, tapi sakedik sakedik pendudukna beuki nambahan, utamina dina sababaraha taun ka pengker, sabab sakali anjeun ningali keajaiban saeutik ieu ku panon anjeun nyalira, anjeun moal tiasa hilap deui.

Naon anu kudu dilakukeun di Skagen?

Palabuhan Skagen

Sanaos luasna, tiasa nawiskeun seueur pikeun turis, henteu paduli karesepna. Salaku conto:

  • Museum Skagen: Upami anjeun resep ningali seni digambar dina lukisan, anjeun moal sono ka musium. Didirikeun taun 1908 di Brøndum Hotel. Ayeuna damel di bumi langkung ti 1950 dianggo ku pelukis anu sanés, sapertos Anna Ancher atanapi Christian Krohg.
  • Puerto: tempat anu sampurna pikeun kéngingkeun lauk seger, sapertos dilélang unggal dinten. Anjeun tiasa ogé cicing di salah sahiji imahna, anu dicét dina warna konéng anu khas.
  • Råbjerg Mil: di sakuriling kota aya pantai pasir bodas sareng cai ampir kristal. Ieu mangrupikeun surga di mana sakulawargi tiasa ngaraosan jalan-jalan anu pikaresepeun, atanapi ngémutan Råbjerg Mile, langkung dikenal salaku bukit pasir.
  • Cape Skagen: Tapi upami anjeun langkung resep ningali manuk mangsa ngalakukeun naon anu paling dilakukeun, maka anjeun kedahna angkat di tungtungna. Titik vantage anu saé hésé didatangan, tapi di dieu anjeun bakal mendakan hiji: Skagens Odde.

Iklim Skagen

Skagen satwa

Nalika badé ka tempat anu teu dikenal salah sahiji hal anu pangpayunna dilakukeun nyaéta terang kumaha kaayaan cuaca nalika urang pencét kana taneuh. Di Skagen, suhu na antara -2ºC dina bulan Pébruari sareng 18ºC dina bulan Agustus, janten, Kami moal ngagaduhan pilihan tapi nyandak baju haneut pikeun ngajaga diri tina tiis, sareng ogé sababaraha payung utamina upami anjeun angkat dina bulan Oktober anu bulan paling hujan.

Skagen, dimana dua laut pendakan ... tapi henteu campuran

Laut Skagen

Poto Wanderspot

Tanpa diragukeun, éta mangrupikeun daya tarik utama bagéan dunya ieu. The Selat Skagerrak éta mangrupikeun selat lega anu misahkeun belah kidul semenanjung Skandinavia (di Norwégia) sareng semenanjung Jutland (di Dénmark), ngahubungkeun Laut Kalér sareng Laut Baltik. Tempat anu bersejarah anu tinggaleun tandana: kalayan panjangna 240km sareng sakitar 80km lebarna, éta mangrupikeun lokasi anu strategis salami dua perang dunya, khususna pikeun Jérman, kumargi éta mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon Nazi nyerang Dénmark sareng Norwégia.

Kumaha kajadian "bentrokan laut"?

Pantai Skagen

"Clash of the sea" lumangsung nalika salah sahiji dua langkung asin teuing tibatan anu sanés. Dina hal ieu, Bétika ngagaduhan konsentrasi uyah anu langkung handap tibatan Laut Kalér, anu langkung amis kusabab seueur cai tawar anu disayogikeun terus ku walungan anu ngalir ka sisi basisirna.

Nyatana, upami sanés pikeun lawang alit di Laut Kalér, disebat Skagerrak, anu Balantik bakal janten danau cai tawar anu raksasa.

Hal-hal anu anjeun kedah terang sateuacan angkat ka Skagen

Bukit Skagen, Dénmark

Sakumaha anu parantos urang tingali, Skagen mangrupikeun kota anu tiis pisan tapi seueur kamungkinan pikeun ngajantenkeun urang ngagaduhan liburan anu teu hilap. Nanging, urang kedah tumut kana sababaraha hal upami urang hoyong perjalanan urang leres-leres jalan sakumaha anu urang pikahoyong ... sahenteuna. Tulis tip ieu supaya anjeun teu sono nanaon:

  • Wisata ti bulan Méi dugi ka Séptémber: Salami sasih-bulan éta anjeun bakal mendakan sadaya tempat wisata kabuka pikeun umum.
  • Daptar pikeun Kartu Kaséhatan Éropa (TSE): Jelas, kami henteu ngarepkeun bakal nepi ka cilaka atanapi naon waé sapertos éta, tapi upami éta langkung pikaresep pikeun naroskeun kusabab naon anu tiasa kajantenan.
  • Candak kamus sareng panarjamah: basa standar anu aranjeunna nyarioskeun nyaéta Denmark, sanaos pemandu wisata ogé nyarios basa Inggris. Upami anjeun henteu pati ahli dina basa, kamus sareng panarjamah tiasa ngabantosan pisan.
  • Tukeurkeun euro pikeun mata uang lokal (krone Denmark): di sababaraha tempat aranjeunna bakal nampi euro, tapi langkung saé henteu diperhatoskeun sareng mésér nganggo mata uang lokal atanapi nganggo kartu kiridit.
  • Siap-siapkeun kaméra anjeun: Pikeun ngajaga kenangan anjeun sareng ngingetkeun deui teras-terasan nalika anjeun balik ka bumi, siapkeun kaméra anjeun pikeun dipaké.

Janten ayeuna anjeun terang dimana nyetél jalan pikeun lalampahan anjeun salajengna: Skagen, Dénmark.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)