Dimana tujuanana dina Méi: 10 tujuan anu pangsaéna

Kami hoyong ngawartosan anjeun dina tulisan ieu ngeunaan tempat ngarambat dina Méi: sapuluh tujuan luhur. Alesanna saderhana pisan: cinyusu mawa cuaca anu saé, dinten langkung lami sareng suhu mimiti naék. Saolah-olah sadayana ieu henteu cekap, usum hujan teu acan kabebanan di Asia sareng usum salju henteu acan muncul di Amérika Kidul.

Sadaya ieu ngajadikeun iinditan dina Méi mangrupakeun ide anu saé. Salaku tambahan, hotél biasana langkung mirah tibatan usum panas sareng seueur tempat ngagungkeun fiestas pikaresepeun pisan. Upami pikeun sadayana ieu anjeun nambihkeun yén daérah wisata kirang rame tibatan dina bulan Juli atanapi Agustus, anjeun ngagaduhan seueur alesan pikeun mikir ngeunaan dimana waé indit dina Méi. Kami bade ningalikeun anjeun sapuluh tujuan anu pangsaéna pikeun ngalaksanakeunana.

Dimana tujuanna dina Méi: 10 tujuan anu pangsaéna, ti Spanyol kidul dugi ka pantai Pilipina

Tempat-tempat anu bakal kami usulkeun ka anjeun kalebet bentang alam sapertos impian, pantai anu teu aya bandingna, seueur monumén sareng festival tradisional anu kasohor sacara internasional. Kami badé ngamimitian wisata kami tina tujuan pikeun dituju dina Méi.

Iraha, tujuan musik pikeun ngumbara di Méi

Iraha

Kastil Prague sareng Katedral

Ibukota daérah Céko tina Bohemia Éta mangrupikeun situs anu mimitina anu urang mamatahan ka anjeun. Saolah-olah warisan monumental anu gedé pisan henteu saeutik alesan, ti pertengahan Mei nepi ka awal Juni ngagungkeun na Festival Musik Spring Internasional. Orkestra ageung sareng konduktor pendak di kota pikeun ngalakukeun konser anu henteu kapohokeun.

Kusabab kitu, upami anjeun pameget musik, kami nyarankeun perjalanan ka Iraha pikeun ngararasakeun acara ieu. Sareng, saliwatan, tong lirén ngadatangan Kabupaten Istana sareng Mala Strana, Dimana anjeun bakal ningali monumen sakumaha spektakuler Kastil Prague sorangan, éta Katedral St. Vitus atanapi anu mulia Sasak Charles. Ogé, tong hilap ngalangkungan Staré Mesto, kota abad pertengahan dimana anjeun bakal mendakan Aula Kota Tua kalayan jam astronomi anu kawéntar.

Porto: dimana perjalanan di bulan Méi upami anjeun milari anu béda

Porto tingalian

Porto, tujuan sampurna pikeun ngumbara di Méi

Panginten kota anu paling saé di Portugal nyaéta Lisboa sareng pantai anu pangsaéna di nagara éta The algarve. Nanging, Porto ogé seueur nawiskeun anjeun. Pikeun ngamimitian, kota na anu lami parantos dinyatakeun Warisan Dunya pikeun pangwangunan sapertos katedral na, istana Bursa Saham, garéja sareng menara Clérigos atanapi seueur sasak na ngalangkungan walungan Duero.

Tapi, salian ti éta, anjeun tiasa nikmati teras hirup anu hirup di Sang Ribeira, dimana aranjeunna bakal nawiskeun kuéh krim populér sareng anggur Port anu henteu pati terkenal. Sanaos, upami anjeun hoyong terang prosés ngadamel anu terakhir, anjeun ngagaduhan seueur pabrik anggur di sisi sanés Duero.

Akhirna, tong lirén ngadatangan musium kota Portugis. Kami mamatahan anjeun teh abad pertengahan, anu aya di Casa del Infante, tanggal dina abad katilu belas; salah sahiji Mobil listrik, Kalayan kandaraanana anu lami, sareng Soares do Reis Nasional, anu nunjukkeun bagian anu saé tina karya pemahat anu masihan namina, salah sahiji anu kawéntar dina sajarah Portugis.

Normandia, tanah gawir spektakuler

Normandia

Gawir Étretat

Lokasina kaléreun Perancis, Normandia éndah dina waktos ayeuna. Upami anjeun ngadatanganana, anjeun bakal mendakan gawir anu spektakuler sapertos anu sapertos Étretat, tapi ogé pantai liar anu teu ningali Saluran Inggris sareng bentang anu saé.

Anjeun oge tiasa ningali kota-kota bersejarah siga Rouen, tempat diduruk Joan of Arc sareng anu ngagaduhan monumen sapertos Katedral Our Lady, permata dina gaya Gothic; Abbey anu mengagumkeun Saint-Ouen sareng Garéja Saint-Maclou, dua conto Flamboyant Gothic, sareng gedong Hotel de Bourgtheroulde anu saé, ngalih kana gaya Renaissance.

Kunjungan anu sanés anu anjeun henteu tiasa kantun di Normandia nyaéta Le Havre, anu pusat bersejarahna nyaéta Warisan Dunya pikeun katedral Renaissance anu khas na, menara lantern di garéja Saint-Joseph sareng monumen anu sanés.

Tapi di luhur sadayana, anjeun moal tiasa ninggalkeun Normandia tanpa ngadatangan pulo Mont Saint-Michel, anu ninggalkeun kaayaan insular na nalika pasang pareum sareng dimana biara Benedictine anu ngagumkeun nami anu sami ayana, anu ngagabungkeun gaya Carolingian, Romanesque sareng Gothic.

Seville, méwah caket pisan

Sevilla

Plaza de España i Seville

Anjeun ogé henteu kedah ngantep Spanyol pikeun milih dimana waé dibulan Mei. Ibukota Andalusian mangrupikeun tujuan anu saé pikeun ngaraosan cinyusu. Di Seville anjeun gaduh monumen anu saé sapertos anu spektakuler Katedral kalayan na henteu kirang maksakeun Giralda; éta munara Emas atawa Alcazar Nyata, permata anu ngagabungkeun gaya Gothic sareng Mudejar.

Langkung modéren, tapi teu kurang spektakuler nyaéta Alun-alun Spanyol, diwangun pikeun Ibero-American Exposition taun 1929 sareng anu ngagumkeun ku ukuran sareng bentuk na. Ogé, tong hilap ngalangkungan lingkungan anu saé sapertos Triana atanapi anu tina Santa Cruz sareng kanggo anu berharga Taman Maria Luisa.

Tapi, salaku tambahan, Seville ngagaduhan daya tarik anu sanés dina waktos ayeuna. Dina awal Méi sohor na nunjukkeun, sareng lampu tradisional sareng dimana anjeun tiasa ngaraosan anggur sareng musik daratan.

New York sok janten tarohan anu saé

Patung Liberty

Patung Liberty

Kami ngarobih nagara komo buana pikeun ngajak anjeun nganjang ka New York, taruhan perjalanan anu henteu pernah gagal. Iraha waé mangrupikeun waktos anu saé pikeun angkat ka "kota gedung pencakar langit." Di jerona, anjeun tiasa ngamimitian wisata anjeun kali Square, alun-alun terkenal layar ageung. Teras anjeun tiasa didatangan lingkunganna, utamina Brooklin o Harlem, sareng ngalangkungan Central Park atanapi ningali acara di Broadway.

Tapi naon anu anjeun teu tiasa lirén lakukeun nyaéta ningali Patung Liberty, la pulau ellis, dimana warga ti sakumna dunya datang milarian impian Amérika sareng anu mangrupikeun monumen émigrasi, sareng musium sapertos Metropolitan of Art, salah sahiji anu panggedéna sareng pangpentingna na sapertos di planét.

Siprus, permata di Laut Tengah

Siprus

Siprus Alam

Karakter anu bénten pisan sareng anu sateuacana ngagaduhan tujuan anu ayeuna urang nyarankeun ku anjeun. Siprus mangrupikeun kombinasi sampurna pantai spektakuler sareng bentang sareng warisan sejarah anu teu aya tandinganna. Ngeunaan anu munggaran, kami nyarankeun Nissi y Makronissos, dimana anjeun ogé tiasa latihan ngalelep.

Sedengkeun pikeun warisan, di Siprus anjeun bakal mendakan biara Orthodok spektakuler sapertos ti Saint Irakleidios sareng istana abad pertengahan sapertos éta Kolossi, diwangun ku satria Ordo San Juan, gigireun gereja kawas jelema tina Troodos massif, diaku salaku Warisan Dunya.

Di sisi séjén, di ibukota nagara, NicosiaAnjeun gaduh musium anu spektakuler dimana anjeun tiasa ngajajah sadayana sajarah Pulo Neolitikum dugi ka jaman Utsmaniyah. Tapi sateuacan anjeun tiasa ningali témbok abad pertengahan diwangun ku urang Venésia, anu ngurilingan kota lami anu diaksés ku panto sapertos Famagusta.

La Palma, perjalanan anu béda ka Kapuloan Kanaria

La Palma

Roque de los Manyachos, di La Palma

Pikeun ngajawab patarosan dimana angkat di Mei, urang nyarankeun pulau sanés di handap. Kami bade nyaritakeun ngeunaan La Palma, salah sahiji anu paling henteu dikenal di Kapuloan Canary, tapi pinuh ku bentang anu spektakuler, pantai impian sareng kota-kota khas.

Dipikawanoh salaku "pulau indah", upami anjeun nganjang ka dinya, anjeun tiasa ngaraos daérah keusik sapertos di éta Palabuhan Naos, Puddle héjo o Los Cancajos. Tapi ogé leuweung laurel anu subur sareng gunung seuneuan anu spektakuler sapertos di Abdi ngagaduhan pituduh atawa Caldera de Taburiente, sakitar taman nasional sadayana parantos didamel.

Tungtungna, dina Santa Cruz de la Palma, ibukota pulau, anjeun gaduh monumen sapertos garéja San Fransisco sareng Santo Domingo, kakuatanana siga Istana Santa Catalina sareng istana megah sapertos anjeunna Karaton Sotomayor atawa Imah Utama Salazar.

Bantayan, katenangan di Pulo Filipina

Pantai di Bantayan

Pantai Sugar, di Bantayan

Asia sok janten pilihan anu pikaresepeun pikeun hirup dina liburan anu saé, nagara anu paling sering didatangan di buana ieu Éta mangrupikeun tempat anu luar biasa, tapi upami anjeun yakin yén tujuan perjalanan anjeun dina Méi kedah ngagaduhan pantai, anggap kabur ka Pulo Filipina di Bantayan. Diantara pantai impianana, kami nyarankeun yén Kota, ku basa na keusik; Gula urang; éta tina sawarga atanapi anu langkung tangguh anu anjeun tiasa mendakan pulau parawan, anu anjeun tiasa kéngingkeun ku nyéwa salah sahiji kapal lokal alit, disebat bangka.

Anjeun leres-leres henteu ngagaduhan hal anu sanés di Bantayan. Salain ti daérah keusik anu disebutkan di luhur, anjeun tiasa jalan-jalan di Omagieca Obo-Ob Mangrove Ecopark, rohangan alami bakau anu mengesankan. Bisi wae, dina tujuan anu bakal dituju ka Mei, ieu mangrupikeun salah sahiji anu ngagaduhan pantai hadé tur leuwih katenangan.

Córdoba, pesona Kota Caliphal

Córdoba

Masjid Cordoba

Éta mangrupikeun waktos anu saé pikeun nganjang ka kota Andalusia di Córdoba. Henteu sia-sia, éta mangrupikeun salah sahiji anu ngagaduhan monumen anu paling dinyatakeun Warisan Dunya sakumna dunya. Ampir teu perlu nyaéta kami nyaritakeun ngeunaan spektakuler na Msaeutik, ayeuna Katedral Asumsi Lady Urang; tina warisan Romawi na; saparapat Yahudi lami na dimana anjeun masih tiasa nganjang ka Imah Sepharad jeung sinagoga; tina mandi caliphal atanapi anu maksakeun Alcazar ti Christian Monarchs.

Kitu ogé, di luar kota anjeun gaduh komplek Madinah Azahara, salah sahiji puncak, gigireun Alhambra di Granada, arsitektur Muslim di Spanyol. Tapi éta ogé salami bulan Méi Córdoba ngagungkeun na Partéi Patios, dinyatakeun Warisan Kamanusaan Teu Ketara, sareng ogé anu Méi Crosses Festival.

Kosta Rika, lahan taman alam

Kosta Rika

Gunungapi Irazú, di Kosta Rika

Kami sacara lengkep ngarobih jinis tujuan pikeun ngarengsekeun daptar tempat perjalanan di Méi. Kosta Rika kasohor ku sifat anu ngagumbirakeun. Buktina saé ieu anu anjeun gaduh jaringan taman nasional, sababaraha pagunungan sareng anu sanésna di tengah dataran basisir.

Ngeunaan anu tiheula, urang nyarankeun anjeun ningali hiji ti gunungapi Arenal o hiji ti Irazú, sedengkeun, sakumaha pikeun detik, éta si Cahuita, sareng terumbu karang na sareng leuweung tropis anu lembab; anu ti Barra Honda, sareng guha-gua na, atanapi Carara urang, sareng tatangkalan asli na.

Anu terakhir sakitar saratus kilométer ti San José, ibukota nagara. Di jerona, anjeun ogé tiasa ningali gedong neoklasik anu mewah sapertos Kastil Moor, Pos sareng Telegraf atanapi anu tina Teater nasional, ogé anu Katedral Metropolitan sareng garéja-gereja di karunyaeun, nu katiisan jeung Carmen. Upami anjeun hoyong terang tempat-tempat sanés di Kosta Rika, kami ajak anjeun baca artikel ieu.

Kasimpulanana, upami anjeun panasaran dimana ngumbara dina Méi, kami parantos nunjukkeun anjeun sapuluh tujuan anu aya dina kamahéran maksimumna dina waktos éta. Ayeuna pilihan na terserah anjeun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*