Champs Elysées, Paris

Widang Elysian

Un Perjalanan ka Paris ogé pantes lirén di unggal juru na, janten salah sahiji kota anu paling pikaresepeun sareng romantis, tempat dimana kajadian sajarah kajantenan sareng anu ayeuna teras-terasan ngagaduhan pesona anu unik. Upami anjeun badé nganjang ka kota romantis ieu, anjeun moal dugi ka sono ka tempat sapertos Champs Elysees, anu mangrupakeun jalan utama na.

Kami badé nyarioskeun ngeunaan Champ Elysees sareng sadayana anu tiasa urang tingali caket daérah penting ieu kota Paris. Sanaos seueur sudut sanésna, anjeun pasti bakal ningali tempat ieu, sabab éta mangrupikeun salah sahiji pusat kota anu paling penting, janten ulah sono kana sagala hal anu tiasa ditingali.

Jalan Raya Elysium Champ

Jalan ieu anu paling penting di Paris sareng sejarah na dimimitian ti abad ka tujuh belas. Éta jalan ageung kalayan sakitar genep puluh méter lébar sareng dua kilométer panjangna ti Tempat de la Concorde ka Tempat Charles de Gaulle dimana Arc de Triomphe. Dina abad ka-1994 tata letak ayeuna diwangun sareng dina abad salajengna éta disiapkeun ku trotoar. Salah sahiji renovasi utama na dilakukeun dina taun 75. Salaku panasaran, éta kedah disebatkeun yén ti saprak XNUMX tahap terakhir tina Tour de France anu kawéntar ayana tepat di jalan ieu. Sanés ngan ukur mangrupikeun tempat anu ngahubungkeun bagian-bagian penting Paris ku jalan, tapi éta ogé parantos janten tempat santai anu penting, kalayan toko méwah ti mérek sapertos Chanel atanapi Christian Dior, bioskop, kafe, réstoran sareng bioskop.

Arch of Triumph

Arch of Triumph

Ieu mangrupikeun monumen anu paling representatif di sakumna Paris sareng tempatna di hiji tungtung Champs Elysees. Ti tempat ieu urang tiasa mendakan jalur transportasi anu angkat ka sadaya Paris, janten pastina janten tempat anu bakal urang lalar liwat. Wétan lengkungan jangkungna lima puluh méter sareng pangwangunanna lumangsung tilu puluh taun, dina awal abad ka-XNUMX. Di dieu, salaku conto, parade militér tina dua Perang Dunya diayakeun, ngajantenkeun tempat kalayan sajarah. Dina dasarna nyaéta Makam Prajurit Anu Teu Dikenal, tugu anu sok aya seuneu hurung. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngakses interior na sareng nikmati pandangan ti daérah luhur.

Alun-alun Concorde

Alun-alun Concorde

Ieu anu kadua alun-alun panggedéna di Perancis saatos Quinconces di Bordeaux. Alun-alun ieu ti abad ka 1792 sareng asalna disebatna Plaza Luis XV. Dina XNUMX patung kuda kuda anu aya di tengah alun-alun dibongkar sareng dijantenkeun Plaza de la Revolución. Ayeuna urang tiasa mendakan di tengah na hiji obelisk milik Bait Luxor di Mesir anu umurna langkung ti tilu rébu taun.

Grand Palais sareng Petit Palais

Grand Palais de Paris

El Grand Palais mangrupikeun hub tina Pameran Universal taun 1900 dina gaya arsitektur eclectic sakola Paris. Mangrupikeun paviliun ageung sareng gaya anu elegan dimana sagala rupa paméran sareng acara diayakeun sareng parantos dilaksanakeun. Ti salon seni dugi ka acara mobil atanapi Paméran Internasional ngeunaan lokomosi udara, salon musik atanapi bahkan Book Fair. Petit Palais ogé diwangun sakitar waktos anu sami sareng ayeuna ngagaduhan Museum Seni Rupa sahingga kedah ditingali deui.

Sasak Alexander III

Sasak Alexander III

Este sasak diwangun dina gaya Beaux Arts sakola di Paris Éta mangrupikeun salah sahiji anu paling difoto di panjuru kota sareng ayana di gigireun jalan ieu. Éta nyambungkeun Esplanade of the Invalid sareng Grand Palais. Dinten ieu mangrupikeun simbol arsitektur Belle Epoque akhir abad ka-XNUMX. Mangrupikeun sasak di mana kami badé hoyong nyandak sababaraha poto, sabab éta mangrupikeun salah sahiji gambar anu paling dikenal sareng elegan di sadaya Paris. Dekorasi emasna sareng sababaraha lampu jalan ngajantenkeun janten ide anu saé pikeun didatangan wengi-wengi ogé.

Museum Orangerie

Museum Orangerie

Deukeut ka jalan kami mendakan musium anu saé ieu anu henteu sohor salaku Louvre tapi pastina hargana. Tempatna di gedong anu saé anu dijantenkeun rumah kaca pikeun tangkal jeruk, maka namina. Di musium ieu urang tiasa mendakan a sajumlah ageung lukisan impresionis ku seniman sapertos Monet. Kamar pangpentingna nyaéta anu méréskeun karya-karya hébat Monet's Water Lilies. Di kamar anu sanésna urang tiasa ningali karya Picasso, Matisse atanapi Renoir. Éta dianggap salah sahiji musium anu pangsaéna di kota saprak, sanaos alit, éta langkung pikaresepeun tibatan anu sanés anu langkung rame sareng ogé ngagaduhan karya penting.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*