Erechtheion, kuil terkenal di Acropolis of Athena

Erechtheion Acropolis Athena

El Erechtheum Éta nami kuil kuno Yunani anu nangtung di beulah kalér Acropolis of Athena. Dianggap karya agung arsitektur Ionia, candi ieu diwangun antara 421 sareng 406 SM. Ku Mnesicles, pikeun ngagentos candi kuno Athena Polias, anu ancur ku Pérsia salami perang médis sakitar 480 SM. C.

Kuil Ionik elegan ieu ngandung rupa-rupa tempat ibadah; sapanjang sajarah éta dilayanan salaku garéja, istana, harem sareng gudang militér. Dijieunna tina marmer pentelic, candi ieu mangrupikeun pangwangunan penting terakhir anu didamel di Acropolis sareng dipikaterang di sadunya kusabab ngandung Emper Caryatids. The Erechtheion mangrupikeun unicum, kuil Ionik modél khusus, anu arsitékna, Mnesiklés, sakali deui nyanghareupan kasusah serius anu ditetepkeun ku topografi sareng ku ayana makam suci tina tempat suci baheula anu aya hubunganana sareng genius Akropolis.

Erechtheion ngagaduhan kultus anu pangkolotna di kota, sareng dikhususkeun pikeun déwa Athena Polias, Poseidon sareng Hephaestus sareng Erechtheus, raja mitos Atenas, Anu ditarajang Poseidon sareng dikubur di tempat éta. Candi Aténia ieu ngagaduhan dua sél individual sareng henteu teratur kusabab henteu rata lahanna salian ti tilu portico henteu rata. Portico kalér dibédakeun ku jangkungna kolom na sareng ngeunah tina modal. Portico di belah kidul kasohor ngagaduhan genep caryatids atanapi korai.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*