Fakta panasaran ngeunaan saluran cai Segovia

Saluran cai tina Segovia

Ngobrol ngeunaan fakta panasaran ngeunaan saluran cai Segovia Eta hartina ngaliwatan dua rebu taun sajarah. Kusabab karya rékayasa anu megah ieu diwangun dina abad kadua saatos Yesus Kristus, khususna, dina amanat kaisar. Trajan atawa prinsip Adriano.

Ku alatan éta, aya loba rasa panasaran, anekdot jeung legenda dihasilkeun ku wangunan éndah ieu nu complements. kompléks monumental Segovian spektakuler. Urang ogé bakal ngobrol ngeunaan hiji ieu, tapi ayeuna urang bade difokuskeun fakta panasaran ngeunaan saluran cai Segovia nu, di sisi séjén, teu ngan hiji anjeun tiasa ningali di Spanyol. Contona, dina kotana teu kirang impressive tina Merida, Anjeun gaduh pamadegan Miracles jeung San Lázaro.

A sajarah saeutik

Saluran cai segovian

saluran cai impressive of Segovia

Antecedent tina Segovia ayeuna nyaeta a kota Celtibéria saha, salila perang antara Romawi jeung Lusitanians, tetep satia ka urut. Sugan salaku ganjaran pikeun eta, leuwih waktos eta janten kota penting anu rébuan pangeusina merlukeun cai. Éta alesan pikeun pangwangunan saluran cai.

Engké, éta dilestarikan ku Visigoths, tapi henteu ku Muslim. Dina 1072, sabagian ancur ku serangan pasukan Arab, sanajan geus diwangun deui dina abad kalima belas. Sanajan kitu, saluran cai geus jadi salah sahiji monumen nu geus pangalusna tahan ngaliwatan waktu di dunya.

Kanyataanna, éta geus salamet nepi ka poé ieu dina kaayaan alus pelestarian. Dina spite sagalana, sirkulasi kandaraan handapeun arches na, nu eksis dugi 1992, sarta kaayaan sejen ngagem eta handap. Sareng ieu nyababkeun anjeunna nyerah restorasi geus di awal abad ka-XNUMX.

Pangukuran saluran cai Segovia

Sisi saluran cai

Panempoan sisi saluran cai

Dina glance kahiji, Anjeun bisa mikir yén permata rékayasa Romawi ieu dugi ka bagian nu urang tingali dina Azoguejo pasagi di Segovia. Ieu nu kawentar, tapi saluran cai ukuran 16 186 méter. Dimimitian jauh ti kota, di hiji tempat disebut The Holly, dimana aya Cinyusu cai Fuenfría nu ieu nu ngarah ka dayeuh.

Sanajan kitu, panasaran, saluran cai teu boga unevenness kaleuleuwihan. Bagian kahiji ngahontal cistern tina The Caseron. Lajeng mana kana panggero Imah Cai, dimana keusik dipiceun. Sarta eta terus sapanjang manteng hiji lamping persén nepi ka ngahontal Segovia. Geus di hiji ieu, ngaliwatan tempat-tempat kawas nu Diaz Sanz jeung Azoguejo kuadrat, dimana anjeun tiasa ningali bagian na pang populerna. Sadayana, prestasi rékayasa anu pikaresepeun ieu nampilkeun lamping 5%..

Saluran cai dina inohong

saluran cai peuting

Gambar wengi saluran cai Segovia

Lamun urang ngobrol ngeunaan fakta panasaran ngeunaan saluran cai Segovia, urang kudu némbongkeun Anjeun sababaraha inohong paling signifikan na. Anu mimiti, urang bakal ngabejaan Anjeun yen eta boga 167 arches dirojong ku 120 pilar. Kitu ogé, 44 diantarana nyaéta arcade ganda sarta bagian luhur boga lampu leuwih ti lima méter, sedengkeun handap boro ngahontal opat satengah.

Di sisi séjén, sakumaha logis, saluran cai boga bagian kandel di handap. Sacara husus, 240 ku 300 séntiméter. Sedengkeun pikeun hiji di wewengkon luhur, éta 180 ku 250 séntiméter. Tapi leuwih héran nyaéta inohong di handap ieu: total, Ieu diwangun ku 20 batu atawa ashlars granit badag.. Curiously, ieu teu glued kalawan mortir, tapi disusun hiji dina luhureun séjén tanpa sealing. Pangwangunan dirojong ku kasaimbangan kakuatan kompléks jeung cemerlang.

Anjeun oge bakal kabetot dina nyaho fakta panasaran sejenna ngeunaan saluran cai Segovia: Contona, eta boga jangkungna maksimum 28,10 méter sarta yén saluran na bisa mawa antara 20 jeung 30 liter cai per detik. Anu kurang dipikanyaho nyaéta, dina lengkungan anu paling luhur, aya tanda Romawi kalayan hurup perunggu anu kalebet nami pembina sareng taun.

Ogé, di luhur dua niches dina salah sahiji anu mangrupa effigy of Hercules, pangadeg kota nurutkeun legenda. Geus di kali tina Raja Katolik, dua arca teh Virgin of Carmen jeung San sebastian. Nanging, ayeuna ngan ukur anu munggaran tina dua sésa-sésa ieu, anu sanésna diidentipikasi salaku Parawan ti Fuencisla, santo patron of Segovia.

Ku jalan kitu, kecap aqueduct ogé asalna tina basa Latin. Husus tina kecap barang aqua jeung kecap pagawéan amis, nu hartina masing-masing "cai" jeung "nyetir". Ku alatan éta, tarjamah literal bakal "Kamana cai ngalir".

Legenda jeung fakta panasaran sejenna ngeunaan saluran cai Segovia

Saluran cai ti luhur

Panempoan hawa tina saluran cai Segovia

Hiji karya kalawan dua sarébu taun sajarah kungsi, ku kakuatan, ngabalukarkeun legenda panasaran. Nu kawentar di antarana ngarujuk kana pangwangunanana sareng ngalibatkeun Iblis. Anjeunna nyebutkeun yen gadis éta jawab supplying cai ka imah Manor nu manehna digawé tur éta di Plaza del Azoguejo. Jang ngalampahkeun ieu, manéhna kudu nanjak gunung unggal poé sarta turun dieusian ku pitchers. Ieu gawé teuas pisan alatan lamping lungkawing nu kudu nungkulan.

Ku kituna, kuring bosen ngalakukeunana. Hiji poé Iblis nembongan ka manéhna sarta ngajukeun pakta. Anjeun Abdi badé ngawangun saluran caiTapi, upami anjeunna réngsé sateuacan hayam kongkorongok, anjeunna bakal ngajaga jiwana. Manehna narima pakta, sanajan, bari Iblis digawé, manéhna mimitian tobat. Tungtungna, nalika aya ngan hiji batu ditinggalkeun pikeun lay na Iblis jangji aranjeunna pisan happily, sato nyanyi announcing isuk sarta sinar panonpoé pierced konstruksi anyar. Ku kituna, Si Jahat gagal jeung gadis nyalametkeun jiwana. Tepatna, di tempat anu leungit batuna, dipasang gambar parawan Kami parantos nyarios anjeun.

Tapi hal panasaran ngeunaan legenda ieu teu mungkas di dieu. Geus di 2019, anjeunna netep di Jalan San Juan patung nu geus ngabalukarkeun loba kontrovérsi. Nyaéta ngeunaan effigy hiji imp jangkungna kurang leuwih saratus tujuh puluh sénti anu keur selfie di hareup saluran cai sorangan. Karya téh alatan patung Jose Antonio Albella sarta hayang mayar upeti ka legenda kawentar. Tapi teu sadaya jelema resep eta.

Segovia, langkung seueur tibatan saluran cai

Alcazar ti Segovia

The spektakuler Alcazar of Segovia

Sakumaha anu kami nyarioskeun ka anjeun di awal, kami moal tiasa ngabéréskeun tulisan ieu tanpa ngobrol sareng anjeun monumen séjén yén Segovia boga sarta yén maranéhna teu boga sirik ka saluran cai. Kusabab aranjeunna spektakuler sareng megah sapertos ieu sareng nyababkeun deklarasi kota Castilian salaku Warisan Dunya.

Munggaran sadaya, urang kudu ngabejaan Anjeun tentang Alcazar, Konstruksi impian anu bakal ngangkut anjeun ka istana kartun budak leutik anjeun. Malahan cenah dilayanan Walt Disney salaku inspirasi pikeun puri tina Blancan maling. Pangwangunanna dimimitian dina awal abad ka-XNUMX sareng mangrupikeun salah sahiji monumen anu paling sering dilongok España. Dua puluh dua raja sareng seueur kapribadian anu luar biasa anu ngaliwat aulana.

Salaku nangtung dina hiji pasir anu ngadominasi lebak Eresma, tutuwuhanna henteu teratur pikeun adaptasi sareng bentuk lahan. Najan kitu, anjeun tiasa ngabedakeun dua bagian di dinya: Bagian kahiji atawa luar ngabogaan patio Herrerian kalawan moat sarta drawbridge a. Tapi unsur anu paling penting nyaéta anu berharga munara ngajenan atawa Juan II, kalawan jandéla kembar sarta lima munara na. Pikeun bagian na, kadua atawa interior ngawengku kamar sapertos Tahta, La Galera atanapi Las Piñasogé kapel.

Teu kirang nilai salaku monumen ngabogaan katedral santa maria, nu mangrupa wangunan Gothic-gaya panungtungan diwangun di Spanyol. Kanyataanna, éta geus diwangun dina abad ka-XNUMX, di tengah Renacimiento. Nelepon "Nyonya katedral", dina konstruksi na milu arsiték sakumaha penting salaku Juan Gil de Hontanon. Luar, éta nangtung kaluar pikeun sobriety sarta jandéla na geulis.

Sedengkeun pikeun interior, éta boga tilu naves sarta hiji ambulatory. Salaku tambahan, kami nyarankeun yén anjeun ningali kapel sapertos anu aya di Sakramen Rahayu, kalawan altarpiece alatan Jose de Churriguera, gelombang Saint Andrew, kalawan triptych Flemish geulis ku Ambrosius Benson. Tapi teu kurang geulisna teh Sabatini altarpiece utama atawa Kapel turunan, kalawan karya Kristus tina Gregory Fernandez. Ogé boga metot musium nu imah karya tina Berrugeute, VanOrley y Sanchez Coello.

Munara Lozoya

The Tower of Lozoya

Katedral teu hijina wangunan agama anjeun kudu didatangan di Segovia. Ogé impressive téh biara parral, kalawan Gothic na, Mudejar na Plateresque cloisters, jeung ngeunaan San Antonio el Real, gaya Elizabethan Gothic, najan chapel utama na oge Mudejar. Ogé, aranjeunna geulis garéja St Stephen urang, kalawan munara ramping na, nu imah munara bel Romanesque tallest di Spanyol; éta ngeunaan San Millan y San Martin kalawan porticoes na megah, atawa tina salib sajati, Romanesque sarta attributed ka Templars.

Tungtungna, ngeunaan arsitektur sipil Segovia, sajaba Alcázar, Anjeun kudu ningali Munara Lozoya, tanggal nepi ka ahir abad ka-XNUMX; éta Istana tina Marquises of Quintanar jeung Marquis of Arco, duanana ti période sarua, jeung imah Juan Bravo, Diego de Rueda atanapi Los Picos, disebut kitu kusabab fasad unik na.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun anu pangsaéna fakta panasaran ngeunaan saluran cai Segovia. Tapi kami ogé hoyong ngobrol sareng anjeun keajaiban séjén Naon anu ditawarkeun kota anu indah ieu ka anjeun? Castile sareng Leon. Kenali éta sareng mendakan monumen ieu pikeun diri anjeun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*