Fatima di Portugal

Kuil di Fatima

Portugal ngagaduhan seueur tempat wisata anu urang badé didatangan atanapi anu parantos kami tingali, sapertos Porto, Lisbon atanapi Algarve. Tapi éta mangrupikeun tempat anu urang tiasa mendakan seueur tempat anu sanés, sapertos Fatima, tempat anu kasohor ku tempat suci na sareng legenda sareng carita anu nyababkeun titik-titik haji ieu seueur.

Urang tingali sadayana anu anjeun tiasa tingali sareng lakukeun di Fatima, Kusabab éta sanés ngan ukur tempat pikeun nganjang ka tempat suci, sanaos éta mangrupikeun titik anu paling penting. Kota ieu leutik, tapi ngagaduhan sababaraha tempat wisata anu pikaresepeun sareng matak perjalanan pikeun mendakanana.

Sejarah tempat suci

Kapel di Fatima

Kota Fatima ayana di propinsi Beira Litoral di Wewengkon Tengah Portugal. Dugi ka taun salapan puluhan taun éta henteu janten kota, kusabab éta inti leutik, tapi kusabab masukna jamaah haji janten penting, maka istilah kota dikabulkeun. Sejarah Fatima aya hubunganana sareng tilu barudak angon anu di 1917 ningali panampian Virgin Mary di Cova da Iria. Di tempat ieu dimana dinten ayeuna aya chapel of the apparitions, ti mangtaun-taun ka hareup pangwangunan basilica sareng komplek pikeun ngahargaan aparat ieu dimimitian. Tétéla parawan ngungkabkeun tilu rahasia ka tilu tukang angon ieu. Pesen anu anjeunna bawa nyaéta adzan pikeun shalat anu tetep.

Kumaha carana dugi ka Fatima

Ngarah ka kota Fátima kalintang saderhana, sabab éta dimana Jalan tol A1 anu angkat ti Lisbon ka Porto, salah sahiji jalan utama di nagara éta. Aya jalan kaluar langsung ka Fatima dimana anjeun tiasa ngahontal tempat suci dina sababaraha menit. Salaku tambahan, kota ieu ngagaduhan stasiun beus nyalira, kalayan jalur anu angkat ka Lisbon atanapi Porto, janten angkutan ieu tiasa janten alternatif anu sanés. Henteu mungkin dugi ka dinya nganggo karéta, kumargi halte stasiun anu pang caketna sakitar 22 kilométer.

Tempat suci Fatimah

Portugal Fatima

Tempat Suci pasti aya tempat ziarah anu ngalantarankeun ratusan jalma datang ka kota ieu unggal taun. Ieu mangrupikeun padumukan ageung dimana urang ogé mendakan alun-alun ageung dimana jalma-jalma anu iman ngariung dina waktos-waktos anu tangtu. The 13 unggal bulan ti bulan Mei dugi ka Oktober aya ziarah leutik sareng ageung di daérah éta, janten upami anjeun satuju, éta mangrupikeun dinten anu saé pikeun ningali kumaha pentingna tempat ieu pikeun iman Katolik parantos tumuh.

Tempat suci ieu mangrupikeun kelompok ageung anu dibentuk ku Chapel of the Apparitions, di tempat dimana Parawan nembongan ka angon, Basilica of Our Lady of the Rosary, the Chapel of San José and the Church of the Holy Trinity. Di sapanjang kota dimungkinkeun pikeun mendakan sababaraha arca disimpen dina titik-titik konci panampian.

La Basilica of Our Lady of the Rosary ngagaduhan gaya néo-barokah. Pangwangunanana dimimitian sababaraha dekade saatos penampakan, nalika tempat ieu mimiti ditingali salaku tempat ibadah sareng ziarah. Basilika ieu didégdég di tempat anu tétéla para angon ningal kasorot parawan, anu katingalina badai. The Chapel of the Apparitions mimitina mangrupikeun gedong alit, anu pangheulana didamel, tapi dinten ayeuna mangrupikeun kapel modern modéren sareng gambar Virgin dimana tangkal dimana anjeunna némbongan.

Gua Moeda

Grotto Moeda

Saluareun kompleks tempat perlindungan Fatima, aya sababaraha hal anu tiasa ditingali. The Gua Moeda Éta guha anu kapendak dina tujuh puluhan ku kabeneran ku moro. Formasi batu di pedalaman bumi sareng sababaraha kamar anu diciptakeun ku aksi cai langkung rébuan taun. Aya ogé pusat interpretasi dimana urang tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kumaha guha-guha ieu dibentuk sareng ningali sababaraha fosil ti Jurassic.

Didatangan Ourém

Istana Ourem

Upami urang bosen ku panasaran agama Fatimi, aya sababaraha kunjungan anu caket anu tiasa janten napas tina hawa seger. Ourém ngan ukur sapuluh kilométer jauhna sareng éta mangrupikeun villa lami kalayan pesona hébat. Di puncak kota nangtung kastil anu saé dianggap salah sahiji anu paling indah di Portugal. Konstruksi anu mimiti naék dina abad ka-XNUMX. Wangunan lawas anu sanés di kota anu saé ieu nyaéta Istana Count ti abad ka-XNUMX, anu didamel nalika didamel deui ku Portugis ti Arab. Di Ourém kami ogé tiasa nganjang ka Museum Kota sareng Monumén Pegadas dos Dinossáurios, dimana aya catetan tapak tilas sauropod pangkolotna di dunya.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*