Fauna sareng Flora di Colca Valley

Kondor

Kondor

Upami urang badé indit-inditan Colca ValleyUrang kedah terang yén béda luhurna sareng iklim lebak nawiskeun pepelakan anu dibédakeun pisan, anu kalebet langkung ti 300 spésiés.

Di dieu urang ngagaduhan kamungkinan pikeun ngahargaan icih, jukut anu tumuh dina 3.500 méter dpl, sareng anu dikonsumsi ku camelid Amérika Kidul, sareng ogé dianggo ku pangeusi pikeun hateup imahna.

Urang ogé tiasa ngahargaan langkung ti 20 spésiés kaktusSalah sahiji rupi na nyaéta pir biang, anu dianggo sanés ngan ukur salaku buah anu bergizi, tapi ogé pikeun wéb pewarnaan.

El ayrampo Mangrupikeun buah tina kaktus alit, anu ogé dianggo pikeun ngalelep tékstil.

Aya platform ti jaman pra-Hispanik, di daérah handap 32 jinis jagong, 12 kacang, sareng 54 tina quinoa dipelak, sedengkeun di bagian anu langkung luhur anjeun tiasa ningali ollucos sareng kentang.

Upami ngeunaan pariwisata sato, sapertos anu parantos kami sebatkeun anjeun tiasa ningali séri onta ogé sapi sareng domba, utamina langkung ti 3.500 méter dpl. Diantara onta urang kedah nyebatkeun guanaco, llama, vicuña sareng alpaca.

Anu paling narik perhatian turis nyaéta Kondor de los Andes, manuk pamulung sareng manuk ngalayang, dianggap salah sahiji anu pangageungna di dunya sareng jangjangna anu manjang tiasa ukuran 3 méter.

Kondor sayang di daérah anu luhur sareng henteu tiasa diaksés, sareng biasana milari tuangeun, ngalayang dina jarak anu jauh.

Spésiés séjén anu hirup di Lebak Colca nyaéta kestrel, manuk kalayan cucuk sareng cakar anu seukeut; falcon peregrine, dianggap salah sahiji manuk panggancangna sadunya sareng partridge Andean, anu kasohor ku warna kayu manis sareng bodas na.

Inpo leuwih: Arequipa

foto: Inca Trail Peru

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*