Garéja anu surem tina 40.000 tangkorak

garéja tangkorak chapel

Biasana jalma resep ngarambat ka tempat anu teu biasa atanapi sahenteuna kenal kana aranjeunna upami urang hoyong nganjang ka aranjeunna. Di Spanyol sareng sakumna dunya teu aya kakirangan tempat-tempat anu anéh, anu nalika aranjeunna nyaritakeun ngeunaan éta masihan anjeun nabrak soang, sareng anjeun bahkan tiasa ngimpikeun ngan ukur ngupingkeun sababaraha carita. Sababaraha, langkung petualangan, henteu ngan cekap ku carita-carita tempat ieu, tapi aranjeunna milari cara pikeun nganjang ka aranjeunna sareng ningali nyalira, upami sadaya carita anu dicarioskeunana nyata atanapi henteu.

Dinten ieu kuring hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan salah sahiji tempat ieu anu tiasa dipendakan di panjuru dunya tapi henteu sadayana jalma wani milarian penerbangan anu paling murah pikeun terang. Dinten ieu kuring hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan Garéja tina 40.000 tangkorak, atanapi 40.000 mayit. Sareng leres, éta siga anu surem sareng serem sapertos disada.  

Di Républik Céko

garéja tangkorak chapel

Upami hiji dinten anjeun badé angkat ka Garéja Seram ieu, anjeun ngan ukur kedah angkat 90 kilométer ti Prague, di Républik Céko. Anjeun bakal kedah dugi ka Sedlec anu mangrupakeun pinggiran kota Kutna Hora.

Sanaos sanés tempat anu pangsaéna di dunya pikeun wisata, éta mangrupikeun tempat anu anjeun kedah uih upami anjeun badé ngadatangan garéja unik ieu di sakumna dunya - sareng anu paling jahat sadaya.

40.000 tangkorak

tangkorak garéja taméng

Garéja ieu henteu kurang ti 40.000 tangkorak anu nunjukkeun anu datang na maot tina maotna. Entong pikir éta tangkorak palsu, sabab éta tangkorak 40.000 mayit, nyaéta tulang manusa asli. Sadaya éta tulang sareng tangkorak mangrupikeun hiji dinten jalma anu cicing di dunya urang sareng ngagaduhan kahirupan nyalira.

Sésa-sésa manusa ieu kagungan jalma anu béda-béda kabangsaan, sapertos Polandia, Jérman, Céko, Bélgia sareng Belanda. Tangtosna, dugi ka ayeuna anjeun moal terang saha unggal tangkorak kagungan sareng kamungkinan turunanana ogé henteu terang, sanaos aranjeunna badé nganjang ka garéja anu muram ieu.

Legenda hiasan

makuta tangkorak garéja

Sanaos aranjeunna nyarioskeun legenda, teu aya anu terang naha éta carita nyata, tapi tangtosna ... sababaraha panjelasan kedah ngagaduhan hiasan anu sapertos aneh pikeun garéja anu jahat sareng unik di sakumna dunya.

Caritana balik deui ka taun 1.142 nalika bangsawan di tengah perjalanan anu anjeunna jalankeun ti Praha ka Moravia, lirén pikeun istirahat di caket leuweung kusabab anjeunna capé sareng henteu tiasa neraskeun perjalanan upami henteu istirahat sababaraha tempat.

Kacapeanna ageung pisan janten anjeunna langsung bobo, lebet kana jero bobo. Dina impianana, manuk nembongan ka anjeunna sareng asup kana sungutna sareng masihan anjeunna ide ngadirikeun biara di tempat dimana anjeunna beristirahat. Nalika gugah, bangsawan ngupingkeun impianana sareng ngahubungi biarawan tina urutan Cistercian Waldassen, di Bavaria sahingga impianana tiasa janten kanyataan - sacara literal-.

garéja tangkorak malaikat

Éta di 1278, biara biara, Jindrich, dikirim ka Tanah Suci ti mana taneuh dibawa ti Golgota pikeun paburencay di sakuriling kuburan. Hasilna, dianggap yén tempat ieu suci sareng saha waé anu beristirahat saatos maot bakal ngahontal surga.

Tapi engké, bala hideung dina awal abad ka-30.000 nyababkeun maotna langkung ti 500 urang sareng dina abad ka-XNUMX sakitar XNUMX biarawan maot di jero biara kusabab perang Hussite. Ku cara kieu, pamakaman di tempat ieu ningkat pisan, sareng aya waktos nalika lapangan suci ieu moal tiasa dikubur deui kusabab seueur teuing mayit sareng aranjeunna henteu tiasa ngatasi.

Mangsa éta tulang jalma anu dikubur mimiti dipaké pikeun tetep di tempat éta, nyaéta, di Garéja, tapi dina hal ieu kagunaanna pikeun ngahias tempat éta. Sanaos hiasanna rada macabre, éta mangrupikeun cara pikeun jalma-jalma anu dikubur di kuburan Garéja, tiasa diteraskeun, sanaos henteu dikubur, di tempat anu sami dimana aranjeunna dikubur nalika éta.

Garéja 40.000 tangkorak

garisan tangkorak garisan

Ayeuna, garéja ngagaduhan 2 kapel, anu handap anu katelah 'kuburan sareng perawatan' sareng anu luhur anu dipikaterang sareng disebat 'jelas sareng hawa', ngagambarkeun kakuatan cahaya abadi. Garéja tina 40.000 tangkorak kabuka pikeun umum sareng aranjeunna ogé ngarayakeun massa kecuali dina All Saints 'Day, anu salaku hormat pikeun sadaya almarhum anu aya di sana, aranjeunna henteu ngalaksanakeunana.

Upami anjeun kantos hajat nganjang ka garéja ieu janten murungkut tapi ka anu anjeun parantos tiasa ngartos ngeunaan hiasan aneh na - éta henteu aya hubunganana sareng pembunuh atanapi garéja anu maéhan jalma pikeun ngahias témbokna -, anjeun tiasa ningali sababaraha hal anu surem , sareng aranjeunna lampu tulang anu aya.

Jalma anu maot dina jamanna henteu pernah tiasa ngabayangkeun yén tulangna bakal tungtungna janten konci pikeun ngahias garéja, janten dina kapilah atanapi dina siling dina bentuk lampu. Angka malah didamel tina tulang, ku kréatipitas kréatip.

Upami anjeun jalma anu percanten kana carita paranormal, bayangkeun aya 40.000 hantu ngagantung dina tembok Garéja pikeun ngiringan tulang anjeun, tapi jiwa naon anu hoyong cicing di gigireun rébuan tulang? Pasti di Garéja, sajaba ti jalma-jalma anu nganjang ka éta atanapi ngagungkeun Jisim di jero, hiji-hijina hal anu anjeun tiasa mendakan nyaéta tiiseun, katengtreman sareng di luhur sadayana ... tulang manusa. Leres leres, Ku teu sangka éta tempat anu saé pikeun ngagungkeun kawinan atanapi acara kaagamaan, sabab sanaos éta mangrupikeun garéja kalayan hajatan dilaksanakeun unggal dinten, saha waé anu badé ngarayakeun acara dina kahirupanna di tempat sapertos kieu? Meureun pikeun moto pilem pikasieuneun moal goréng, tapi teu langkung ti éta. Kumaha saur anjeun ngeunaan tempat anu henteu biasa ieu?

Galéri gambar Garéja tina 40.000 tangkorak

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   gloria cenahna

    kami badé angkat rompok di musim semi ieu, kuring resep yén anjeun wartosan kuring ngeunaan jadwal anu ngalatih karéta ti prague sareng upami caket stasiun kota ieu.

  2.   Ruh cenahna

    Kuring ngan heran saha anu bakal nikah di garéja éta sareng dina Lebaran