Gastronomi Jepang

La gastronomi jepang Éta mangrupikeun salah sahiji karesep kuring. Saeutik pisan hal anu kuring teu resep sareng kuring ngadorong saha waé anu ngumbara ka bumi matahari terbit pikeun ngaleungitkeun prasangka sareng didorong pikeun nyobaan sadayana. Leres pisan sadayana.

Bener nyaéta gastronomi Jepang éta langkung ti sushi, Janten upami anjeun mikir bade ngumbara atanapi kaluar sareng nyobian réstoran Jepang, didieu urang bakal nyarioskeun ngeunah na Dahareun Jepang.

Jepang sareng asakanana

Asakan Éropa parantos biasa urang daging sareng méja kalayan sababaraha piring sareng seueur. Asakan Jepang béda: aya sakedik daging sareng seueur piring. Éta kajantenan kuring linggih dina méja sareng mikir yén kuring bakal lapar ... tapi teu aya anu tiasa janten jauh.

Asakan Jepang ngagaduhan seueur piring musiman, specialities régional sareng seueur réstoran anu ngahususkeun kana hiji piring, anu mana aranjeunna parantos ngahontal tingkat anu luar biasa. Dasarna nalika urang nyarioskeun tuangeun di Jepang urang nyarioskeun ngeunaan sushi, tempura, ramen, soba, udon, yakitori, sashimi, kari, tonkatsu, okinomiyaki, sangu, tahu sareng asinan. Naon ngaran!

sushi

Hayu urang mimitian ku sushi. Dupi anjeunna piring paling populér di luar Jepang tapi di jero nagara, hiji deui, anu muncul, khususna, dina acara-acara khusus. Piringna ngagaduhan sangu anu disiapkeun nganggo cuka sushi sareng nuturkeun téhnik anu tangtu, sareng lauk. Aya seueur jinis tapi diantara anu kawéntar sapertos kieu:

  • norimaki: éta mangrupikeun gulung anu khas, seueur varian, sareng bahkan dipésér di gabungan (Lawson, 7/11).
  • nigiri: éta mangrupikeun bal beas anu paling digoréng kalayan lauk atanapi kerang dina sampéan. aya ogé seueur jinisna.
  • temaki: éta gulungan anu panjang sareng ageung ditutupan ku rumput laut nori sareng dieusian sangu, sayuran sareng lauk.
  • inari: éta mangrupikeun sushi anu murah dimana sangu dilebetkeun kana jero kantong tahu goreng.

Tempura

Di dieu urang ngobrolkeun sayuran goreng, lauk sareng kadaharan ti laut. Mangrupikeun kadaharan anu asalna ti Portugis anu muncul di nagara éta dina abad ka-XNUMX, di Nagasaki, sareng anu antukna nyebar ka sésana Jepang kalayan popularitas anu hébat. Éta biasana piring utama sareng aya réstoran khusus kanggo tempura, tapi kadang tempura resep topping tina udon atanapi soba.

Aya tempura lauk, udang, aubergine, supa, waluh, kentang amis komo aya rupa-rupa anu nyampur sayuran sareng lauk sareng kadaharan ti laut disebut kakiage. Témpo biasana disayogikeun, nalika didamel dina bentuk masing-masing, sareng uyah sakedik sareng dibarengan ku saos atanapi wasabi atanapi mangkok alit daikon, lobak bodas.

udon

putera mi gandum, langkung kentel tibatan soba, bodas sareng ngeunah pisan. Éta tiasa didahar panas atanapi tiis sareng aya ogé kombinasi anu langkung populér tibatan anu sanés.

Diantara odon panas nyaéta kage, dibarengan ku saos sareng sayuran anu kadang disayogikeun dina sajian anu biasa, éta kake kalayan kaldu sareng bawang daun, populér di Osaka, kari (éta kuat pisan ku anjeun kedah ati-ati supados henteu patri), anu cikara dilayanan ku mochi (kuéh béas) sareng nabeyaki Anu hadir sareng topping tempura.

Diantara variétas tina udon tiis nyaeta zaru, disajikeun dina piring awi khusus, anu tanuki Éta ogé tiasa disayogikeun panas sareng tempura, kitits sareng tempura sami. Kaleresan aranjeunna sadayana ngeunah pisan, anjeun ngagaduhan aroma sareng kaldu anu pangsaéna ti anu pangsaéna, mustahil henteu ngantepkeun mangkok kosong.

aya loba réstoran khusus dina udon sareng ogé seueur senar sareng harga murah, antara 500 sareng 1000 yen.

kompor

putera mie soba, langkung désa sareng caket. Anu dilayanan panas atanapi tiis sareng aranjeunna ogé kasohor pisan di panjuru Jepang. Bahkan aya réstoran anu nyiapkeun sorangan sareng henteu mésér, ngahontal massa khusus sareng alesan éta, kalayan langkung kawéntar tibatan toko anu sanés.

Soba anu paling dasar nyaéta Abdi maot soba, ku mi soba anu dikulub sareng didinginkan sareng didahar sareng kecap. Sababaraha piring soba didahar ngan ukur dina waktos-waktos anu tangtu dina sataun, contona dina Hawa Taun Anyar. Di supermarket aranjeunna dipésér dina bungkus, garing, sapertos didieu urang mésér pasta, tapi éta langkung saé upami éta seger.

Variétas soba anu sanésna nyaéta kakeu soba kalayan kaldu didamel tina bahan pepelakan, éta kitsune soba sareng tahu goreng, teh tanuki-soba kalayan tenkatsu sareng tempura atanapi nanban anu ngagaduhan kaldu hayam atanapi bebek.

Sapertos réstoran udon ogé aya réstoran sobaBahkan aya tempat anu nawiskeun duanana dina menu. Hargana mirip sareng anjeun panginten moal tiasa ngabédakeun macem-macemna. Anjeun kedah terang yén anjeun badé resep kana éta.

ramen

Piring kalayan mie sareng kaldu aya anu diimpor ti Cina. Ramen mangrupikeun kaunggulan par pangan anu murah sareng populér, teu aya juru di Jepang dimana anjeun henteu kéngingkeun ieu. Raménna Hal ieu diklasifikasikeun numutkeun sup dasar janten aya seueur jinis ramen, sababaraha langkung populér tibatan anu sanés.

Salaku conto, dina shio ramén éta hampang, asin, ku kaldu hayam atanapi kadang babi. The miso ramén anu raos ku némpelkeun miso sareng lahir di Hokkaido, éta shoyu ramén rasana sapertos kécap sareng panginten lauk atanapi kaldu babi. Sareng akhirna teh tonkotsu anu didamel ku tulang babi kanggo ngasakan kaldu. Éta langkung kentel sareng ngeunah pisan.

Mie didamel tina gandum sareng aya panjang sareng kandel tapi mie ipis ogé. Dina ramén anjeun tiasa mesen daging babi bakar, awi, bawang daun, tauge, endog pindang, diasin atanapi atah, rumput laut, muih lauk disebat kamaboko, jagong mentega atanapi mentega garing. Sareng upami éta henteu cekap, ménu biasana kalebet piring salaku iringan sapertos gyoza (pangsit enak), sangu ...

Yakitori

Upami anjeun resep daging sareng anjeun sanés kipas sup sareng mi, yakitori kanggo anjeun. Basajan, murah, ngeunah. éta sate hayam, daging sareng viscera, anu asak dina hawu. Menu na éksténsif di réstoran khusus na pisan mirah jadi ku bir tiis és anjeun mesen sababaraha kali.

aya oge yakitoris populér salaku momo, pingping hayam, éta negimaéta tsukune sareng daging hayam, sayuran sareng endog, éta torikawa lumayan gajih atanapi teh reba, ati hayam. Kadang-kadang anjeun bahkan tiasa milih éta antara asin atanapi amis. Pikaresepeun!

sashimi

Upami lauk mangrupikeun hal anjeun sareng anjeun henteu sieun tuangeun atah maka sashimi kanggo anjeun. Ieu kasohor sapertos sushi sareng sanaos lauk éta pastina bahan utama Aya ogé sashimi sareng sapi, kuda atanapi rempah.

Aya seueur réstoran sashimi sareng seueur varian. Aranjeunna bakal nyayogikeun anjeun baki kalayan sababaraha piring lauk atah, potong irisan lemes sareng teras-terasan disayogikeun ku sayuran atanapi daikon sareng seueur és supados seger. Biasana didahar ku kécap, anjeun baseuh sapotong sareng sungut, atanapi kalayan jahe wasabi atanapi parut.

Varianna? Sashimi Sake, magurotaisaba, katsuo. Katsuo nyaéta lauk anu kawéntar di Jepang. Sashimi sanés sanés sanés lauk tapi kadaharan ti laut sapertos gurita, cumi, udang, kerang sareng kaviar.

Okonomiyaki

Anu paling dipikaresep! Éta piring anu didamel panas dipanggang ku seueur engkol sareng masa anu ngagaduhan bahan anu béda-béda di luhur. Gumantung kana naon anu anjeun gaduh, okonomiyaki disebat béda sareng sacara rongkah populér di Osaka sareng Hiroshima, sanaos di Tokyo anjeun ogé tiasa tuangeun.

Saos poék anu khas pisan pikeun piring ieu ngagaduhan rasa anu sami sareng saos Worcestershire, tapi aya ogé garis anu mayonis sareng bonito parut anu ku panas anu didamel dahareun, éta bergerak saolah-olah hirup. Aya tempat-tempat anu anjeun tiasa nyiapkeun éta nyalira tapi sacara umum anjeun ningali tukang masak anu ngalaksanakeunnana di payuneun anjeun.

kari

Naha anjeun nganggap kari salaku rempah dina toples di dapur anjeun? Teu aya anu ningali didieu di Jepang. Éta cukup piring sareng bauna bau pisan anu nalika tuang siang anjeun kadang jalan-jalan di jalan sareng ngagaleuh anjeun.

Aya réstoran kari sanaos anjeun ogé tiasa ngagaleuh kari di pasar swalayan. Pelatna éta sababaraha sangu sareng daging sareng kentang sareng bawang. Saosna kari sareng éta kandel pisan sareng poék sareng rada amis, henteu lada sapertos kari India anu asalna. Dagingna tiasa dipilih antara daging babi atanapi sapi sareng piring biasana dibarengan ku sababaraha asinan.

Tonkatsu

Akhirna, piring ieu anu ngagaduhan pameget na. Nyaéta ngeunaan irisan kandel daging babi anu digoréng sareng digoréng. Aranjeunna ngalayanan anjeun sacara umum salaku bagian tina susunan, tina ménu, dimana ogé aya sup miso, acar sareng kol. Aya saos mustard atanapi tonkatsu, jinis saos Worcestershire.

Éta ogé disayogikeun dina katsudon, anu langkung berkesan kusabab éta mangkok nasi sareng campuran endog sareng bawang daun. Upami anjeun lapar, ieu piring anjeun. Sareng pamustunganana umum pikeun ningali sandwic, katso sando, di toko genah sareng karéta.

Sakumaha anjeun ningali, Masakan Jepang nawiskeun sakedik tina sagala hal, salawasna tiis, salawasna ogé dipigawé. Anjeun tiasa ngaraos anu langkung saé asak dibanding anu sanés, tapi bahkan ranté anu paling populér sareng murah henteu bakal nguciwakeun anjeun. Ngarobih pakansi anjeun kana pakansi gastronomis ogé. Di Jepang, anjeun moal kuciwa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)