Gastronomy of Mexico

Gambar | Sakola pangurus budaya sareng animator

Nalika ngeunaan tuangeun, urang Meksiko gaduh paribasa anu nyatakeun "beuteung pinuh, haté bagja." Henteu janten masalah upami urang tuang di réstoran mewah, di taco nangtung di juru atanapi di bumi réréncangan, dimana waé sareng kumaha ogé, urang Méksiko terang kumaha mikaresep tuangeun tradisional anu saé. Nyatana, ngeunah pisan sareng diapresiasi di sakumna dunya yén dina bulan Nopémber 2010 diaku ku UNESCO salaku Warisan Intanitas Kamanusaan. Sareng naon anu ngajantenkeun gastronomi Méksiko janten khusus? Nya, éta keuna khas pikeun piring. "Lada" atanapi "lada" anu bakal didugikeun ku urang Méksiko.

Salajengna, urang marios anu saé pikeun gastronomi Méksiko sareng urang ngaliwat ka dapur na.

Asal usul masakan Méksiko

Mangrupikeun salah sahiji anu tertua ti saprak asalna asalna ti 10.000 taun deui, dina waktos jagung mimiti dibudidayakan pikeun dijantenkeun tempat tuangeun masarakat Mesoamerika. Komunitas adat anu nyicingan daérah ngagaduhan sayuran, cabé sareng jagong salaku diet utami, sanaos tuangeun ieu diiluan ku anu sanés anu teu pati penting sapertos tomat, alpukat, kaktus, waluh, koko atanapi vanili.

Dina kasempetan pendakan Amérika, bahan-bahan anyar ditambihkeun kana asakan Méksiko sapertos wortel, kangkung, sangu, gandum, gandum, kacang polong atanapi macem-macem jinis daging tina sato ti Éropa sapertos daging babi.

Fusi éta naékna salah sahiji gastronomia pang beungharna di dunya anu parantos nyebarkeun pangaruhna ka seueur penjuru dunya. Ayeuna malah asakan Méksiko mangrupikeun alesan pikeun wisata ngalangkungan pariwisata gastronomi. Seueur wisatawan anu angkat ka Mexico pikeun terang kana pozole otentik, cochinita pibil, mol poblano, enchilada, cabé boneka, murangkalih atanapi roti dogfish anu raoseun.

Karakteristik asakan Méksiko

  • Rupa-rupa piring mangrupikeun salah sahiji ciri penting tina asakan Méksiko. Sacara praktis masing-masing nagara ngagaduhan tradisi sareng resep gastronomi nyalira, tapi anu biasa disebut kacang, jagong, cabé, sareng tomat.
  • Ciri khas gastronomi Méksiko nyaéta aranjeunna henteu ngabédakeun asakan sadidinten sareng asakan haute.
  • Aya ilaharna piring anu raoseun sapertos tamales, mol atanapi tacos anu tiasa dikonsumsi unggal dinten sataun.
  • Asakan Méksiko mangrupikeun hasil tina kawin silang budaya sareng di jerona anjeun tiasa ngahargaan visi anu dipiboga ku urang Méksiko di dunya.

Cabe, kacang sareng jagong

Cabé cabé mangrupikeun bagian tina asakan Méksiko sapopoé, ngajantenkeun petualangan gastronomis pikeun urang asing, Kusabab aranjeunna kaget ku seueur jinis saos sareng variasi anu béda anu bahan ieu pasihkeun kana piring.

Sedengkeun pikeun kacang, pikeun sababaraha generasi éta dipaké salaku hiasan dina unggal tuang. Tapi éksponén paling hebat pikeun gastronomi Méksiko nyaéta, tanpa diragukeun, jagong dina vérsi anu béda-béda: enchiladas, chilaquiles, tacos ... tanpa kadaharan ieu moal aya anu sami dina asakan Méksiko.

Piring khas Méksiko

barbecue mexican otentik, carnitas sareng tacos hayam

tacos

Éta mangrupikeun bahan anu paling wawakil pikeun gastronomi Méksiko. Éta dumasarkeun kana tortilla jagong anu rupa-rupa keusikan sapertos daging, saos, ganti baju, sareng sajabana dituang. Éta biasana dilayanan dilipat dina pelat datar sareng persiapanna bakal gumantung kana daérah nagara.

Chilaquiles

Ieu piring lada didamel tina kiripik tortilla dilapis ku sambel cabe sareng digabungkeun sareng bawang, kéju, chorizo ​​atanapi hayam, sareng sajabana. Chilaquiles sering janten sarapan seueur jalma Méksiko.

pozole

Mangrupikeun salah sahiji sup anu didamel tina sisikian jagong anu babi atanapi hayam ditambihkeun. Bahan-bahan anu dikandung dina pozole bakal gumantung pisan kana daérah anu dimasak sareng tiasa kalebet saladah, bawang, kol, kéju, alpukat, cabé, oregano, jst. Piring ieu disajikeun dina mangkok.

Kue tilelep

Ieu piring khas Jalisco sareng dianggap panangan santo pikeun merangan hangover. Pondasi kuéh anu tilelep nyaéta birote (roti anu garing, emas sareng dipanggang) anu dieusi daging sareng disebarkeun dina saos cabé panas. Saos tomat, bawang bodas, jinten, bawang atanapi cuka ogé ditambih.

roti

Asalna tina tempat panyumputan di Zamora (Hidalgo, Michoacán), chongos mangrupikeun bahan pencuci mulut saderhana tapi lezat anu didamel ku kayu manis, susu anu dibungkus sareng gula.

Kabagjaan

Sateuacanna, dessert khas Méksiko ieu mangrupikeun bagian tina diet pribumi sareng dianggo salaku panganan cuci mulut upacara sareng kanggo barter. Éta didamel ku siki amaranth, kismis sareng madu.

Lawu kacang

Éta ogé khas pikeun asakan Méksiko sareng disiapkeun gula, kacang dicincang, cai, margarin sareng minyak nabati.

Inuman anu khas di Méksiko

saayana

Tequila, inuman anu paling penting di Méksiko

Salah sahiji aspek anu paling penting tina budaya Méksiko nyaéta gastronomi na sareng dina dunya anu lega tékstur, warna sareng rasa, inuman anu lezat. Aya alkohol, amis, nyegerkeun, lada sareng tanpa alkohol. Pamustunganana, macem-macem sakumaha hébat nagara sorangan.

saayana

Ieu mangrupikeun inuman anu paling terkenal sacara internasional di Mexico sareng parantos janten salah sahiji duta besar budaya Méksiko.

Éta mimiti dihasilkeun dina pertengahan abad tujuh belas sareng prosés produksi na panasaran sakumaha raos na. Tequila diala tina férméntasi kalayan ragi sareng distilasi jus agave biru, anu teras disimpen dina tong kai.

Ayeuna aya sakitar 160 mérek sareng 12 kebon anu ngahasilkeunana, masihan kahirupan pikeun salah sahiji produk Méksiko anu paling dituntut di luar negeri. Anu ngagaduhan denominasi bergengsi label asal. Salaku tambahan, lanskap agave Jalisco dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya sareng berkat ieu Rute Tequila diwanohkeun ngalangkungan patempatan anu béda anu ngahasilkeun éta., anu ngagaduhan musium ngeunaan sajarah inuman ieu, evolusi sareng produksi na.

michelada

Michelada mangrupikeun cara anu Méksiko pisan pikeun mikaresep és bir anu tiis sareng ciwit uyah, tabasco, jeruk nipis sareng bahan-bahan sanés anu raosna raoseun. Di Amérika Latin, michelada mangrupikeun inuman anu terkenal sareng biasana disiapkeun ku bir lokal.

Cai seger

Ngalangkungan | Backstreets kuliner

Iklim anu panas di sababaraha daérah nagara parantos ngajantenkeun cai seger janten inuman anu sanés alkohol. Éta didamel tina siki buah sareng gula janten manis. Anu paling kawéntar nyaéta anu disiapkeun ti chia, waru, tamarind sareng horchata.

Sedengkeun chia mangrupikeun bibit asli, buah-buahan sanésna asalna ti beulahan sanés sapertos Afrika, India sareng Spanyol. Nanging, cara nyiapkeun sareng ngalayanan cai tawar ieu (dina gelas ageung) mangrupikeun hal anu has sareng tradisional di Méksiko.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)