Gastronomi Austria: asakan khas

Gastronomi Austria

Dinten ieu kami bakal ngumbara pikiran urang ngaliwatan gastronomi Austrian anu kawéntar. Jenis asakan ieu ngagaduhan seueur pangaruh, kalebet masakan Yahudi, Hungaria atanapi Céko. Mangrupikeun asakan anu dikenal pikeun masakan utami na, kalayan daging anu beunghar ogé pikeun jajan na.

Kami badé kenalkeun sababaraha masakan khas asakan Austria, salah sahiji jinis asakan anu nawiskeun ka kami masakan asak pinuh ku rasa. Alus pikeun terang gastronomi tempat anu urang buka sabab éta ogé bagian tina budaya sareng sejarahna.

apal strudel

apal strudel

Pasti nami ieu parantos disayogikeun ku anjeun, sareng éta pie apel ieu ogé mangrupikeun asakan khas Jerman beulah kidul. Éta perkawis a gulung tipis pisan anu adonan kadang-kadang puff pastry. Di jero urang mendakan apel, gula, kayu manis, kismis sareng roti bakar. Éta ogé biasa pikeun nambihan sababaraha kacang kanggo masihan langkung raos. Éta didamel dina oven sareng biasana diawurkeun disiram ku gula kawung sareng kadang dibarengan ku krim amis kalayan aroma vanili. Pondokna, dessert anu anjeun kedah nyobian sareng anu kami ampir pasti bakal resep.

Viener schnitzel

Snitzel

Este steak gaya wina tétéla aya pangaruh Arab. Disebutkeun yén urang Arab nyandak resep ka Spanyol teras ka Itali sareng tungtungna dugi ka dieu. Dinten ieu mangrupikeun salah sahiji masakan anu kedah dicobian tina asakan Austria. Éta disiapkeun sareng daging sapi potong irisan ipis, sabab anjeun kedah nambihan adonan. Teras dicelupkeun kana tipung, endog keok sareng serbuk roti. Mangrupikeun ideu anu cocog sareng urang Spanyol Milan anu urang terang pisan, janten piring ieu sigana bakal wawuh sareng nikmat dina waktos anu sami. Nanging, dina asakan Austria biasana digoréng dina mantega sareng henteu dina minyak zaitun. Sedengkeun pikeun cara ngalayananana, aranjeunna biasana nambihan kentang goreng atanapi salad salaku sampingna.

Daging sapi pindang

Daging sapi pindang

Piring ieu didamel nganggo Sapi gaya Wina. Daging ieu diasakan dina kaldu sayuran atanapi cai anu masihan rasa anu tangtu. Nalika asak diteureuy irisan sareng disajikeun. Biasana dipirig ku kentang tumbuk sareng sababaraha kompot atanapi saos kanggo nyandak daging. Sadayana éta mangrupikeun piring unik sareng tradisional pisan anu pantes dicobaan, utamina upami anjeun resep kana daging.

Sosis wina

Éta moal tiasa leungit di Diét Austria sosis Wina anu kawéntar. Éta leres pisan yén daging ngagaduhan peran penting dina gastronomi na, janten piring ieu mangrupikeun anu sanés anu urang henteu kedah liren nyobian. Aranjeunna biasana dikulub sareng sapi atanapi daging babi teras diseupan. Akhirna, aranjeunna disajikeun dina sababaraha cara, sanaos ngan saukur tiasa didahar sareng roti. Kami pasti bakal mendakan seueur réstoran anu tiasa tuang sosis Wina otentik.

Gondang

Piring ieu ngagaduhan na pangaruh di Éropa Wétan sareng éta terkenal pisan di tempat sapertos Hungaria. Mangrupikeun piring anu dianggap hina, tapi ayeuna éta mangrupikeun bagian tina budaya nagara ieu sahingga urang tiasa mendakanana di seueur réstoran sahingga nyobian. Éta mangrupikeun daging rebus anu olahanana gampang. Salad kentang sareng peterseli biasana ditambih. Hidangan saderhana tapi anu pasti urang kedah nyobian sareng nikmati.

Knodel

Pangsit

Pelat ieu diwangun ku bakso anu diasakan dina cai asin. Bakso beda-beda di sadaya penjuru dunya tapi mangrupikeun pokok tina pola makan Austria. Éta tiasa didamel tina kentang, roti atanapi tipung atanapi daging, janten mirip pisan dina hal ieu bakso anu tiasa ditingali ampir dimana-mana di dunya. Tapi di Austria aranjeunna tiasa ngagaduhan bahan anu bénten.

platzchen

nu cookies anu disebat sapertos anu has dina usum Natal. Pasti urang sadayana parantos ningali jenis cookies ngawangun ieu di tempat anu sanés, sabab éta parantos populér pisan. Resep na biasana bénten-bénten ti hiji imah ka hiji imah anu sanésna, sanaos anu jelas nyaéta cookies amis anu didamel ku adonan pondok anu disebarkeun teras diteukteuk nganggo parabot anu benten bentukna. Coklat atanapi potongan buah garing tiasa ditambih. Kantenan, upami anjeun nganjang ka Austria dina waktos Natal anjeun bakal ningali yén cookies ieu mangrupikeun klasik.

sachertorte

Kueh tukang sulur

La Kueh Sacher parantos klasik pastry di kaseueuran dunya, salah sahiji manisan anu ngeunah pisan dugi ka ngalangkungan wates. Éta kuéh coklat, éta diwangun ku dua lambar coklat sareng jajan bolu mentega anu dipisahkeun sareng selai aprikot. Sakabeh jajan ditutupan ku ibun coklat hideung anu masihan tampilan anu raoseun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)