Geirangerfjord, fjord éndah tempat The Wave difilmkan

Hiji langkung ti biasana pilem musibah yén pilem Amérika sering. Upami sanés gempa super, éta mahluk luar angkasa, tapi meteorit, tapi bala zombie. Téma na nyaéta musibah sareng musnah sareng saha waé anu tiasa pikeun nyalira.

Anu matak teras-terasan yén urang Norwegia miluan kana jinis pilem anu sami, tapi aranjeunna parantos ngalakukeun éta sareng pilem éta Gelombang. Kami ningali di bioskop di 2015 sareng sababaraha urang terasrasakeun engké dina Netflix, ngan ukur ningali a musibah Thriller dina basa sanés basa Inggris. Sareng sahenteuna dina bagian kuring, pikeun ogé mikaresep pamandangan éndah fjords Norwegia.

The Geirangerfjord

Norwégia ngagaduhan seueur fjord anu saé tapi salah sahiji anu pang wisata nyaéta éta. Tempatna di Romsdal County, di daerah Langkung, sareng sakitar Panjangna 15 kilométer janten panangan fjord anu sanés, Sunnylvsfjorden sareng anu ieu dina giliran anu langkung ageung deui, Storfjorden.

Ti saprak 2005 éta mangrupikeun Warisan Dunya, kahormatan anu dibagikeun ku fjord anu sanés. Ngagaduhan sababaraha curug anu saés sapertos anu kawéntar Tujuh Curug Suster. Ieu mangrupikeun tujuh aliran anu misah anu ngawangun tujuh curug, anu pangluhurna ngahontal 250 méter. Aranjeunna ngagaduhan nami anu saé ieu kusabab legenda anu beurateun aranjeunna anu nyaritakeun tujuh sadulur anu jogét handapeun gunung nalika aranjeunna ngarayu ti luhur. Curug anu kawéntar ogé nyaéta Curug biarawan. Duanana silih adep.

Fjord éta ngagaduhan tembok gunung anu lungkawing tur lantip di sakurilingna sareng panangan laut sempit pisan maka kombinasiana luar biasa. Upami urang nambihan curug di ditu di dieu éndah. Sanaos di jaman anu sanés jalma cicing di dieu, di kebon gunung jeung kampungDinten ayeuna seueur diantarana ditingalkeun.

Sababaraha tiasa didatangan ku leumpang, dina wisata ieu di tempat kabuka yén urang Norwegia resep pisan, atanapi ku kapal. Jalan-jalanna picilakaeun sabab teu aya sasak sareng jalan anu sering nempel kana gawir anu luhur pisan. Sababaraha jalma anu biasana didatangan nalika usum panas nyaéta Knivsfla, Blemberg atanapi Skagefla. Ayeuna aya ferry kabelway anu dijantenkeun salaku promenade wisata anu ngalir sapanjang jalan antara dua padumukan alit sapertos Geiranger sareng Hellesylt.

Gelombang sareng tsunami anu mungkin

Saluareun éta Gelombang nyaéta pilem dumasar kana kajadian anu tiasa kajantenan. Nyatana, hiji kajadian anu leres dicaritakeun dina mimiti anu lumangsung dina April 1934. Teras batu lempeng tina gunung dina pangaruhna ngahasilkeun tsunami anu ngancurkeun désa Tajford maehan sakitar 40 urang sareng sateuacan éta, awal abad ka-XNUMX, kajadian anu sami kajadian. Nyatana, mungkin waé pikeun kajadian éta deui.

Bener nyaéta kampung leutik Geiranger, tujuan wisata, diwangun di tungtung fjord di muara Walungan Geirangelva. Gunung Akerneset anu asup kana fjord Éta diperhatoskeun sepanjang waktos, sakumaha anu urang tingali dina pilem, sabab upami runtuh, pastina bakal ngahasilkeun tsunami ageung anu bakal ngancurkeun sanés hiji kota tapi sababaraha ngan ukur 10 menit.

Gunung ngagaduhan retakan anu mekar dina tingkat dua dugi ka 15 séntiméter unggal taun sareng aranjeunna henteu liren nyobian ngitung kumaha éta tiasa, iraha sareng naon akibatna anu tiasa ditingal upami 1500 méter gunung dipisahkeun ti fjord.

Ahli géologi memperkirakan yén upami longsor éta lumangsung sakitar 50 juta méter kubik (dua kali dua longsor abad ka-XNUMX): batu-batu anu langsung kana cai fjord bakal nyababkeun gelombang badag, tsunami, jangkungna sakitar 30 méter éta bakal ngancurkeun sakabéh pantai sateuacanna.

Kelompok gedong anu tiasa ditingali ti kajauhan matak keuna, sareng éta baheula aya kebon di dieu anu ayeuna ditilar. Lokasina matak heran sareng parantos dilestarikan sabab ngagambarkeun hiji hal anu khas tina kahirupan anu karasa dina fjords, tapi anu leres na tempatna rada pikasieuneun: ngan ukur karasa ku cai, éta ngan ukur 100 méter dpl sareng dina lamping lungkawing anu rentan ka longsoran ... Sanaos padamelna diperhatoskeun sareng dititénan kumaha hateup gedongna aya dina jangkungna lamping sahingga kamungkinan longsoran tiasa ngalirus ngalangkungan éta, masih kénéh pikasieuneun .. .

Éta sadayana nambihan pilem bencana janten salah sahiji hits box office panganyarna Norwégia lahir (éta bahkan dipilih kanggo dipidangkeun salaku Film Luar Negeri Anu Terbaik pikeun Oscar…). Pilem ieu difilmkeun di Geiranger  sareng bagian interior di studio di Romania. Investasi ampir genep juta euro sareng upami urang mikir yén di Norwégia dijual 30% tikét pilem langkung ti Jurassic World ... éta suksés!

Didatangan Geiranger

Upami anjeun resep pilem ieu usum panas anjeun tiasa nganjang ka fjords Norwegia. Palabuan Geiranger mangrupikeun palabuan pesiar pangageungna katilu di Norwégia sareng dina usum wisata opat bulan nampi ti 140 dugi ka 180 kapal.

250 jalma mangrupikeun penduduk anu stabil di tempat éta tapi dina usum panas langkung ti 300 rébu wisatawan sumping salami sasih haneut éta. Aya tawaran akomodasi anu rupa-rupa, duanana ti hotél bintang lima sakumaha tina kampah, janten anjeun tiasa milih dimana bobo numutkeun saku anjeun. Kumaha anjeun dugi ka dinya? halimun dina kapal pesiar éta mangrupikeun pilihan: anu Hurtigruten mangrupikeun express basisir anu ngahubungkeun Bergen sareng Geiranger.

Anjeun ogé tiasa sumping Ku pesawat ti peuntas nagara atanapi ku beus ti Bergen, Oslo atanapi Trondheim. Ogé anjeun tiasa naek karéta ti Oslo sanaos perjalanan ampir genep jam. Ti Trondheim peryogi sakedik kirang tapi anjeun sok kedah naek beus naék gunung dugi ka tungtungna. Sareng kagiatan wisata naon anu tiasa anjeun laksanakeun?

Nya anjeun tiasa kayak, dina catamaran anu gancang sareng lieur, buka hiking, angkat naek kapal terasrasakeun panonpoé Éropa Kalér anu ngan ukur caang kieu nalika usum panas. Sareng pantes dicarioskeun, éta mangrupikeun tujuan anu tiasa ngaleungit iraha waé.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   henteu aya namina cenahna

    Mudah-mudahan éta henteu kajantenan sapertos bencana Bendungan Vajont di Italia, pilemna siga anu leres-leres kajantenan di dinya.

bool (leres)