Genep kota paling aman di dunya

Genep kota anu paling aman di dunya parantos ditangtoskeun ngalangkungan studi anu disiapkeun ku Unit Intelijen koran Amérika anu bergengsi The ékonom. Pikeun ieu, manajer na ngulik jumlahna genep puluh kota ageung.

Ngeunaan masing-masing na, aranjeunna dianalisis opat parameter. Anu mimiti nyaéta kaamanan digital, nyaéta, aksés Internét pikeun pendudukna sareng kumaha kakeunaan serangan cyber. Aspék anu kadua nyaéta kaséhatan sareng lingkungan (kualitas hawa sareng cai, ogé kabersihan jalanna). Katilu fokus kana adaptasi perencanaan kota na ka warga, nyaéta, jumlah tina daérah pejalan kaki atanapi daérah héjo. Tungtungna, anu kaopat nyaéta kriminalitas anu ngalaman duanana kajahatan jalanan sareng korupsi politik. Upami anjeun hoyong terang nami-nami kota ieu, urang ajak anjeun teraskeun maca.

Genep Kota Anu Paling Aman di Dunya: Ti Tokyo dugi ka Toronto

Anu matak, tilu tempat top diantara genep kota anu paling aman di dunya anu diilikan Kota-kota Asia. Teras sumping urang Éropa, hiji ti Oceania sareng anu sanés ti Amérika Serikat. Tapi, nalika kami resep ngumbara sareng terang anu pangsaéna unggal kota, salian ti nyarioskeun kaamanan di genep ieu, kami bakal nunjukkeun anjeun monumen pangpangna.

1.- Tokyo

Kuil Meiji

Kuil Tokyo Meiji

Ibu kota Jepang ayeuna kusabab Olimpiade diayakeun di dinya. Henteu diragukeun, jalma-jalma anu milih éta salaku tempat anu dianggap kaamanan. Tina total 100 poin, anjeunna kéngingkeun 92. Tapi, upami éta menonjol pikeun hal, éta pikeun parameter tina kaamanan digital, kumargi dina ieu ngahontal skor 94. Kota Jepang parantos ngarah klasifikasi ieu salami genep taun. Tapi, upami dina pandangan ieu, anjeun parantos mutuskeun pikeun terang, kami bakal nunjukkeun anjeun sababaraha tempat anu paling pikaresepeun.

Aya seueur anu kedah anjeun tingali di Tokyo, tapi anjeun tiasa mimitian ku Kuil Sensoji sareng kuil Shinto tina Asakusa, kapendak sasarengan. Saatos éta, kami nyarankeun anjeun pikeun angkat ka daérah Harajuku, dimana anjeun bakal ningali anu berharga Kuil Meiji sareng jalanna omotesando, anu ngagaduhan toko eksklusif.

Tapi, upami anjeun hoyong gaduh panorama kota, angkat ka Mori Tower, anu ngagaduhan observatorium di lantai 52 na atanapi di Langit, kalayan jangkungna 634 méter na. Nanging, langkung panasaran nyaéta Menara Tokyo, réplika munara Eiffel (didieu urang tinggalkeun anjeun hiji tulisan ngeunaan ieu) diwangun janten pusat komunikasi. Tungtungna, éta pisan khas pikeun nganjang ka Tokyo anu spektakuler Taman Ueno, héran nalika kembang sakura karembangan.

2.- Kota Singapura

Patung Merlion Park

Merlion taman

Kota Asia anu sanés na urutan kadua dina peringkat genep kota anu paling aman di dunya. Khususna, éta parantos kéngingkeun jabatan ieu pikeun prasarana sareng, di luhur sadayana, pikeun na kajahatan handap. Nyatana, éta ngagaduhan tingkat kajahatan anu panghandapna di sakumna planét.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun badé didatangan, kami nyarankeun anjeun buka éta kebon ku bay, keajaiban modernis. Sareng ogé anjeun langkung caket India Saeutik, lingkungan dimana komunitas ieu cicing sareng anu ngagaduhan seueur candi Budha.

Di sisi anu sanésna, kompleks gedong tina Marina Bay Sands Mangrupikeun salah sahiji simbol kota, kalayan tilu menara na sareng platform luhurna anu niron kapal. Deukeut pisan ka éta anu kawéntar patung taman merlion.
Akhirna, tong hilap nganjang ka daerah Clarke darmaga, kalayan imahna anu warna-warni. Sanaos, upami urang nyarioskeun perkawis ieu, anjeun henteu kedah sono Peranakan Teras. Sareng, gigireun tempat-tempat ieu, angkat ka Chinatown, tempat candi na Sri Mariamman, anu pangkolotna di kota.

3.- Osaka, Jepang sanés diantara genep kota anu paling aman di dunya

Istana Osaka

Istana Osaka

Tempat katilu dina klasifikasi ieu dikuasai ku kota Jepang anu sanés, anu nyarios seueur ngeunaan anu disebut Country of the Rising Sun. Dina kaayaan kacau, kota panggedéna katilu di Jepang menonjol kalayan skor 90,9 ti 100. Diantara opat aspek anu kami béjakeun ka anjeun parantos dianalisis, Osaka kéngingkeun peringkat pangsaéna dina kualitas kabersihan sareng lingkungan.

Tapi anjeun ogé kedah seueur ningali di kota pulau Honsu. Tugu na anu utami nyaéta spektakuler puri osaka, diwangun dina abad ka-XNUMX sareng di jerona aya musium. Di sisi anu sanésna, upami anjeun hoyong kéngingkeun kota, anjeun tiasa angkat ka Munara Tsutenkaku, Jangkungna 103 méter sareng perenahna di lingkungan anu unik di Shinsekai, dimana anjeun ogé tiasa ningali candi Shitennoji.

Nya kitu ogé, upami anjeun resep akuarium, anu di Osaka mangrupikeun salah sahiji kota panggedéna di dunya. Éta ngagaduhan 620 spésiés anu béda anu disebarkeun dina 14 bak. Tungtungna, tong ninggalkeun kota tanpa nyobian piring anu kasohorna: okonomiyaki, anu sering dibandingkeun sareng pizza atanapi pancake.

4.- Amsterdam

The Rijksmuseum

Rijksmuseum di Amsterdam

Kami kedah ngantosan tempat kaopat pikeun ningali kota Éropa munggaran dina daptar ieu. Dina hal anu disebut Venice di Kalér, éta parantos kéngingkeun titik 88 kaluar tina 100. Tapi éta nonjol, utamina, pikeun kualitas jasa saniterna sareng lingkunganana, ogé transparansi sistem politikna.

Urang tiasa nyarios sakedik perkawis naon anu anjeun kedah tingali di Amsterdam anu anjeun henteu acan terang. Kota Walanda mangrupikeun salah sahiji wisata anu paling sering didatangan ku seueur Éropa sareng ngagaduhan sababaraha situs, sapertos na saluran atawa Kabupatén lampu beureum, didaptarkeun diantara anu kawéntar di dunya.

Nanging, urang kedah nyebatkeun sababaraha monumen na. Saatos gaduh kopi di na teu kirang populér warung kopi, anjeun tiasa nganjang ka Hortus Botanicus, salah sahiji kebon sapertos pangkolotna di dunya. Anjeun kedahna ogé ningali Imah Anne Frank, simbol perang ngalawan babari Nazi, dirobah jadi musium.

Tapi, upami urang nyarioskeun perkawis ieu, anu kawéntar di Amsterdam nyaéta museum nasional, perenahna di tempat anu éndah Royal karaton ti Dam Square (dimana aya ogé Garéja Gothic of Neuwe Kerk) sareng dianggap salah sahiji galeri seni anu paling penting di planet ieu. Tanpa hilap teh Concertgebouw, aula konsér dipasang dina wangunan neoklasik spektakuler.

5.- Sydney, Répréséntasi Australia diantara genep kota paling aman di dunya

Gedong Opera Sydney

Opera Sydney

Kota panggedéna Australia dumasar ukuran sareng pendudukana ditampilkeun dina peringkat ieu kusabab sababaraha alesan. Tapi anu utami ngarujuk ka na perhatian ékologis. Pangwangunanna parantos direncanakeun kalayan hormat pisan pikeun alam, boh tina hal perencanaan kota na sareng seueur kawasan héjo.

Upami anjeun parantos mutuskeun nganjang ka Sydney, kami nyarankeun anjeun ngamimitian tepat di taman sapertos Olimpiade, The Centénario atawa Hyde Park, ogé ku Kebon Raya Royal jeung Zoo Taronga. Anjeun tiasa ogé ngaraosan éndah pantai sapertos Manly atanapi Bondi.

Perkawis monumen na, the katedral santa maria, permata tina gaya neo-gothic; éta sasak teluk sydney, diresmikeun taun 1932 sareng anu panjangna langkung ti hiji kilométer; éta Bumi Laksamana, korsi Pamaréntah Umum Australia, atanapi anu kawéntar Gedong Opera, simbol kota sagara.

Akhirna, urang nyarankeun anjeun nganjang ka lingkungan sapertos Batuna, anu pangkolotna di kota sareng pinuh ku kafe, réstoran sareng toko; éta tina Paddington, kalayan imahna gaya Victoria, atanapi éta Chinatown, dimana seueur kagiatan budaya diayakeun.

6.- Toronto, kota Amérika munggaran

Toronto

Pandangan toronto

Dina daptar genep kota anu paling aman di dunya, Kanada di Toronto mangrupikeun urang Amérika munggaran. Anjeun parantos kéngingkeun skor tina 87,8 langkung ti 100 hatur nuhun utamina ka kaamanan pribadi sareng digital anu saé yén éta nawiskeun ka wargana.

Kusabab kitu, upami anjeun angkat ka kota Kanada, anjeun tiasa tenang ngeunaan kajahatan. Ku kituna, anjeun tiasa nampi wisata anu diatur pikeun ngajalajah éta Danau Ontario sareng kapuloan na. Diantara ieu, anu Pulo Puseur, dimana aya réplika skala Toronto di awal abad ka.

Nanging, daya tarik utama kota nyaéta CN Tower, anu jangkungna 553 méter, mangrupikeun gedong jangkungna kaopat di dunya. Kami henteu kedah ngajelaskeun pandangan anjeun tina Langit Pod, sudut pandang anu 447 méter di luhur taneuh kota.

Ogé, anjeun kedah tingali di Toronto gedong éta Aula Kota lawas, tina gaya neo-gothic; éta Casa Loma, anu siga istana abad pertengahan; anu spektakuler Stasion Union atanapi anu paling modéren, tapi gedong anu henteu pati spektakuler di Museum Royal Ontario, didaptarkeun pikeun sajarah alam, sareng Gallery seni, anu ngagaduhan koleksi seni pangageungna di Kanada.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun genep kota paling aman di dunya tumut kana kajahatanana anu handap, tapi ogé kaayaan hirupna anu saé sareng perhatian pikeun lingkungan. Nanging, kami bakal ngantepkeun tulisan ieu henteu lengkep upami kami henteu ngawartosan anjeun ngeunaan opat anu nuturkeun anu disebatkeun dina klasifikasi éta. Nyaéta ngeunaan Washington, Copenhague (didieu anjeun gaduh tulisan ngeunaan kota ieu), Seoul y Melbourne. Pikeun milarian Spanyol anu munggaran, urang kedah deui ka posisi XNUMX, dimana ayana Madrid geuwat dituturkeun ku Barcelona.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)