Georgetown

Gambar | Kristopher Anderson Wikimedia Commons

Baheulana Georgetown dipisahkeun ti pusat Washington sareng mangtaun-taun janten tempat diplomat sareng jalma-jalma anu damel di pamaréntahan tapi, kusabab caket na ka ibukota sareng paningkatan demografi, éta tungtungna janten salah sahiji anu paling penting tatangga di ibukota.

Lokasina di belah wétan kota gigireun Glover Park, caket pisan sareng Dupont Circle sareng Foggy Bottom mangrupikeun lingkungan Georgetown. Éta dicirikeun ku jalan-jalanna anu cobbled, arsitéktur na ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX sareng pikeun kombinasi anu hadé tina anu lami sareng anu énggal. Jalanan pinuh ku kahirupan sareng suasanana marahmay pisan.

Diadegkeun di sisi Walungan Potomac di 1751, kota Georgetown sateuacan didirikeun Washington, janten salah sahiji kota panggedéna di Maryland dugi ka diasimilasi kana Distrik Columbia. Ku alatan éta, lingkungan ieu ngagaduhan sejarah anu pikaresepeun anu anjeun tiasa pelajari ngalangkungan jalan-jalan na, ngémutan bumi agam Georgia anu indah sareng bumi teras-teras batu bata.

Dina jalan anjeun ngurilingan lingkungan, anjeun tiasa angkat ka Georgetown Visitor Center di Thomas Jefferson Street pikeun nyandak peta sareng ngajalajah dina waktos anu sasarengan, atanapi nyandak wisata gratis di siang siang nalika usum panas. Ku cara kieu anjeun bakal terang gedong pangkolotna di Washington, Old Stone Houde, anu ti saprak 1765 sareng penampilan na tetep henteu robih. Dinten ieu mangrupikeun musium umum kalayan kamar anu dihias dina gaya kolonial kelas menengah.

Kunjungan anu pantes ogé nyaéta City Tavern Club, tempat dimana bapa-bapa pendiri Amérika Serikat sering tuang.: George Washington, Thomas Jefferson sareng John Adams.

Ogé Tudor Place House and Garden, rohangan anu dipimilik ku saderek George Washington dimana anjeun tiasa ningali langkung ti 8.000 potongan seni sareng jati ti abad ka-XNUMX teras ngalangkungan dua hektar kebon anu saé.

Tempat anu sanés anu pikaresepeun pikeun didatangan di Georgetown nyaéta Custom House and Post Office, salah sahiji gedong kantor pos anu mimiti diwangun di Amérika Serikat.

Gambar | Marjord Wikimedia Commons

Sareng henteu jauh ti pusat pengunjung ogé Chesapeake sareng Terusan Ohio (C&O) Walungan Potomac, anu ngahubungkeun kota-kota Washington DC sareng Cumberland (Maryland) antara 1831 sareng 1924. Éta diwangun pikeun ngangkut batu bara, kai sareng produk sanés salaku rute alternatif ka Potomac, anu ngalir sajajar sareng terusan. Cara anu saé pikeun terang saluran nyaéta ku sapédah pikeun mikaresep saluran cai anu bersejarah, imah konci na pabrik.

Di sisi anu sanésna, sakitar tilu kilométer ti tengah Washington nyaéta Universitas Georgetown, pusat pendidikan Katolik pangkolotna di Amérika Serikat anu didirikeun taun 1789.

Salian ti sababaraha titik sajarah anu dipikaresep, Georgetown ogé mangrupikeun tempat anu hadé pikeun balanja sareng ngaraosan tuangeun di toko unik sareng réstoran, khususna di jalan Wisconsin sareng M Teu ilahar datang di musisi jalanan sareng pagelaran luar ruangan.

Cara anu sanésna, anjeun tiasa sumping ka taman sisi walungan Georgetown pikeun tuangeun anu santai bari ningali Walungan Potomac.

Pikeun tuang romantis dina setting anu luar biasa, cobian 1789 Rumah Makan, réstoran bersejarah di jalan Georgetown anu sepi, atanapi cobian Patani, Fishers, Bakers, réstoran di sisi cai kalayan fokus kana kelestarian. Salami bulan anu langkung haneut dina sataun éta, réstoran di Georgetown Waterfront sadayana nuju ngamuk, nawiskeun tempat ker di luar sareng pemandangan Walungan Potomac anu hébat.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*