Goa, surga di India

Goa Éta mangrupikeun tujuan tropis anu pang populerna di India. Éta mangrupikeun tujuan pikeun seueur backpacker milari pantai anu saé, eksotik, budaya sareng keragaman. Nagara ieu India caket ka Laut Arab sareng mikaresep a hawa haneut dina taun ayeuna, sanaos anjeun kedah merhatoskeun hujan sareng panas pisan dina sababaraha bulan.

Dinten ayeuna giliran urang milarian kana Goa teras ngarencanakeun perjalanan salajengna kami ka India.

Goa

Sakumaha urang nyarioskeun, éta mangrupikeun nagara bagian India anu dumukna sakedik langkung ti 3.700 kilométer pasagi permukaan, kalayan seueur garis pantai sareng dina zona tropis caket Laut Arab. Poé anu paling panas lumangsung dina bulan Méi, dituturkeun ku hujan muson anu dugi ka Séptémber.

Goa dibagi kana Goa Kalér sareng Goa Kidul y Ibu kotana nyaéta kota Panaji. Portugis ngajajah bagian India ieu di awal abad ka-XNUMX pikeun ngendalikeun perdagangan bungbu, ngéléhkeun umat Islam sareng warga satempat. A) Leres, Goa janten ibukota India Portugis sareng markas operasi karajaan di daérah éta. Sutra sareng keramik ti Cina, mutiara sareng karang ti Persia, spésiés Malaysia teras bakal nembus kaagamaan Goa ...

Kalayan datangna navigator Belanda kakuatan Portugis di Goa mimiti turun. Kaayaan ieu diperparah ku wabah, teras bentrok sareng penguasa lokal sareng akhirna, saatos ngalih ibukota ka anu ayeuna Panaji, Inggris nguasaan Goa dina awal abad ka-XNUMX. Portugal henteu nétral nalika Perang Dunia II sahingga seueur kapal-kapal Jérman katingali di dieu ngungsi.

Akhirna India ngagaduhan kamerdekaan ti Britania Raya di 1947 enton Portugal dipénta sacara formal pikeun mulang Goa. Portugal henteu kersa teras demonstrasi ngalawan aranjeunna sareng blokade mimiti maksa aranjeunna angkat. Sadayana réngsé dina sababaraha perang di 1961, urang Portugis angkat sareng Goa janten salah sahiji nagara bagian bagian India.

Wisata Goa

Saatos nyarios sadayana ieu, kuring salawasna peryogi kauninga ngeunaan sajarah hiji daérah anu anjeun badé didatangan, hayu urang tingali naon anu ditawarkeunna pikeun palancong. Mimiti, naon anu diperhatoskeun di bagian India ieu: Pantai. Basisir anu paling saeutik didumukan di Goa Kidul sareng di dieu anu pangsaéna nyaéta pantai di Arossim sareng Utorda, caket kota Majorda. Dina Kalér Goa nyaéta Baga, Anjuna sareng Calangute.

Di sadaya pantai Goa anjeun tiasa olahraga olahraga sapertos jet ski, paralayang, teuleum, snorkeling atanapi pikaresepeun numpak cau atanapi nganjang ka kebon rempah, sababna urang Eropa asalna sumping ka India. Salaku conto, Ladang Rempah Sahaki atanapi Perkebunan Parvati, perkebunan cabé panas khusus di Ponda. Upami anjeun angkat nyalira, cobi buka langkung mimiti saatos grup anu teratur sumping sareng éta bakal dieusian.

Anjeun oge tiasa kayak di Walungan Aguada atanapi arung jeram di Walungan Mandovi atanapi Valpoi. Tempat anu populér di Pantai Baga nyaéta St. Anthony's Bar. Aya tempat berjemur, méja sareng lilin, musik, karaoke sareng seueur kasenangan. Hareupeunana nyaéta réstoran Britto, tujuan anu disarankeun deui. Nalika wengi murag, sadayana hirup pikeun backpackers janten siap bersosialisasi.

Panaji, ibukota Goa mangrupikeun tempat sanés anu anjeun moal sono. Nya dimana dimana Goa sepuh, katelah dina hiji waktos salaku Roma ti Estjeung. Ieu dimana anjeun bakal ningali garéja lami (Basilika Bom Jesus atanapi Garéja Santa Catarina, anu panggedéna sareng paling sering didatangan), kamar, musium, gedong kolonial sareng galeri seni. Anjeun tiasa ngalangkungan Latin Quarter, kalayan bumi-gaya kuno Portugis, anu saé pikeun masang poto dina Instagram. Leres, Old Goa éta Warisan Dunya.

Pantai sareng sajarah, tapi ogé satwa. Anjeun tiasa nganjang ka Taman Nasional Mollem nepungan panther, biruang sareng kijang, atanapi anu Hutan Margasatwa Bhagwan Mahavir. Aya langkung ti 200 spésiés manuk sareng situs na aya di handapeun suku gunung Ghats Kulon, sareng tiasa didatangan unggal dinten ti 8:30 dugi ka 5:30 sonten. Anjeun tiasa ogé tingali lumba-lumbas upami anjeun angkat pesiar ka Pulo Ageung atanapi di perairan Candolim, Calangute atanapi Sinquerim. Agénsi pelayaran anu saé dina John's Dolphin Tour, sareng filosofi 'no dolphins, no pay'.

Pantai, sejarah, satwa sareng karajinan. Dimana? Dina Pasar Teu Biasa Ingo. Asal muasalna pasar ieu aya hubunganna sareng datangna urang Jérman anu namina Indo anu ngusulkeun muka pasar loak, samacam bazaar Sabtu di Arpora. Mangrupikeun genep bulan sataun, dina usum salju, sareng anjeun mendakan sakedik-sakedik antara baju haneut, kalung hippie, parabot dapur sareng bumbu, sareng sajabana Aya DJ langsung sareng upami anjeun henteu resep balaréa anjeun tiasa angkat wengi.

Goa nyaéta 590 kilométer ti Bombai, sakitar sabelas jam ku jalan sareng ngan sajam ku pesawat. Mangrupikeun ide anu saé pikeun mimitian ku Panjim sareng cicing di kabupaten bersejarah mangrupikeun gagasan anu saé di dieu. Upami anjeun gaduh artos aya hotél butik anu menawan sabab beroperasi di bumi kolonial lami. Upami anjeun resep ideu cicing di pantai, boh di kalér sareng kidul aya akomodasi sagala rupa. Upami anjeun resep Airbnb ogé aya tawaran di dieu.

Idéalna nyaéta nyéépkeun langkung ti 10 dinten pikeun tur ka Goa, pikeun ngararasakeun, gaduh waktos, henteu kaburu. Anjeun nyéwa motor sareng anjeun ogé ngagaduhan otonomi, salian ti janten pilihan anu pangsaéna pikeun terang sadayana.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*