gurun Amérika Serikat

Dina loba film di Amérika Serikat urang ningali gurun kalawan Killers serial, cowboys, dealers ubar atawa jalma ngabogaan hiji petualangan. The gurun Amérika Serikat Éta mangrupikeun salah sahiji lokasi anu pang populerna pikeun syuting pilem.

Tapi naon aranjeunna? Aya sabaraha gurun? Naon ciri anu aranjeunna gaduh? Sadayana sareng seueur deui dina tulisan kami ayeuna: Gurun Amérika.

gurun Amérika Serikat

Sacara umum garis tur handapeun kaca pembesar modern, anu deserts Amérika Serikat jeung Mexico kalér dikelompokkeun kana opat kategori dumasar kana komposisi flora sareng distribusina, sajarah géologis daérah, taneuh sareng kaayaan mineralna, élévasi sareng pola curah hujan.

Aya opat gurun hébat sarta tilu di antarana dianggap "Padang pasir panas"Henteu ngan kusabab aranjeunna gaduh suhu anu luhur pisan dina usum panas tapi kusabab florana rada mirip. Gurun kaopat dianggap a "Gunung tiis" sabab leuwih tiis jeung flora henteu deui subtropis asalna kawas nu tilu lianna.

Great Basin Gurun

Gurun ieu nempatan wewengkon 492.098 kilométer pasagi jadi panggedena di nagara éta. Ieu gurun tiis kalawan panas, summers garing sarta Winters tiis dimana kadang malah bisa salju. Ieu utamana alatan kanyataan yén éta dina luhurna luhur saprak ngaliwatan sagala rupa séktor nagara kayaning California, Utah, Oregon, Idaho jeung Arizona. Husus, kalér tilu-suku Nevada, kulon jeung kidul Utah, katilu kidul Idaho, sarta pojok tenggara Oregon.

Batur ogé nganggap éta ngawengku porsi leutik Colorado barat jeung Wyoming kidul-kulon. Na enya, ka kidul éta wawatesan jeung gurun Mojave jeung Sonora. Dina kalolobaan taun gurun garing pisan sabab pagunungan Sierra Nevada ngahalangan kalembaban anu datang ti Samudra Pasifik. Panasaran? Ieu imah organisme hirup pangkolotna dipikawanoh pikeun manusa, pinus Britkecone. Sababaraha spésimén diperkirakeun umurna sakitar 5 taun.

Ngomongkeun vegetasi sacara umum, flora gurun ieu homogen, kalayan spésiés semak anu dominan pikeun kilométer sareng kilométer. Kaktus? Saeutik pisan. Gurun ieu ogé ngagaduhan séktor anu béda. Pantai mangrupikeun hiji, kalayan kagiatan géologis, Colorado Plain kalayan formasi géologis anu spektakuler sareng pagunungan anu luhur, sanés.

Gurun Chihuahuan

gurun ieu ngalir antara Amérika Serikat jeung Méksiko sarta nempatan wewengkon 362.000 kilométer pasagi. Kaseueuranana aya di Mexico sareng di sisi AS nempatan bagian tina Texas, Arizona sareng New Mexico.

Kabeneran aya gurun ieu boga bentang unik tur kantos-ngarobah. Ieu mangrupakeun gurun tandus tapi tetep Cai mibanda loba spésiés tutuwuhan jeung sasatoan. Aya yuccas, aya kaktus, aya rungkun. Di jero teuing Big Bend Taman Nasional jalan sarta ogé Rio Grande crosses eta nyadiakeun cukup cai saméméh ngalir kana Teluk Méksiko.

Ieu mangrupakeun gurun badag. Dina usum tiis hawa tiis sarta dina usum panas pisan, panas pisan. Seuseueurna nampi cai hujan sakedik sapanjang taun sareng sanaos tiasa hujan dina usum tiis, usum hujan nyaéta usum panas.

Beungeutna hese ngagolongkeun sacara géologis, tapi sacara umum aya loba batu kapur jeung taneuh calcareous. Aya seueur rungkun, nya éta gurun rungkun has yén urang tingali di bioskop, tapi spésiés taunan anu sababaraha. sasatoan? Meureun aya ajag abu Méksiko.

Gurun Sonoran

Gurun ieu Éta mana ti Mexico ngaliwatan Arizona ka California kidul. Éta nyertakeun daérah sakitar 259 rébu kilométer pasagi sareng diwatesan ku Gurun Mojave, Dataran Colorado sareng Banjaran Semenanjung. Subdivisi kalebet gurun Colorado sareng Yuma.

Titik panghandapna di luhur permukaan laut nyaéta Laut Salton, kalawan darajat salinitas leuwih luhur batan Samudra Pasifik sorangan. Salian laut ieu, Walungan Colorado jeung Walungan Gilas ngaliwatan dieu salaku sumber primér cai. Irigasi parantos ngahasilkeun lahan anu subur pikeun tatanén di sababaraha daérah, contona Lembah Kaisar atanapi Coachella di California. Malah aya sababaraha resorts pikeun méakkeun usum haneut Korma Springs, Tucson, Phoenix.

Diantara vegetasi has nyaéta kaktus saguaro, cukup populér sabab ngan tumuwuh di dieu. Éta tiasa jangkung pisan sareng sababaraha dahan tumbuh tina kalapa janten sapertos manusa. Kembangna diserbukkeun ku kalong, lebah komo japati.

Ieu kudu dicatet yén eta teh gurun hottest sadaya deserts di Amérika Kalér, tapi hujan na ngahasilkeun a bhinéka biologis hébat. Hujan usum panas ngamungkinkeun tumuwuhna sababaraha tutuwuhan, maranéhanana dina usum tiis, batur. Malah aya tangkal cinyusu jeung kembang.

Di jero aya Monumen Nasional Gurun Sonora anu asalna ti 2001, ngajagaan permukaan anu tangtu sareng ngagariskeun kaagungan bentang ieu.

gurun Mojave

Éta meuntas Nevada, Arizona sareng California sareng nampi dua inci cai hujan per taun supados éta nyarios gurun super garing. Jeung panas pisan. Éta ogé gurun anu ageung pisan sahingga ngagaduhan élévasi rupa bumi anu variatif. Titik pangluhurna nyaéta Puncak Teleskop jeung panghandapna Lebak Pupusna. Salawasna ngobrol ngeunaan jangkungna.

Salah sahiji titik paling beredar di gurun ieu teh tangkal Joshua, tangkal has sarta eta kapanggih dina wates na. Éta dianggap indikator spésiés sarta nu nyadiakeun hirup ka sabudeureun dua rébu spésiés tutuwuhan. Indikator spésiés? Éta nujul kana organisme hirup anu tiasa dianggo pikeun ngukur kaayaan lingkungan anu tangtu. Ogé, aya sabudeureun 200 spésiés tutuwuhan endemik sarta lamun urang ngobrol ngeunaan sasatoan aya coyotes, rubah, oray, kelenci ...

Gurun ieu keusik, vegetasi sparse, surfaces uyah jeung borax, kalium jeung uyah (anu ditambang), pérak, tungsten, emas jeung beusi. Ogé dina beungeut cai aya dua taman nasional, Death Valley Taman Nasional jeung Joshue Tangkal Taman Nasional, wewengkon pelestarian, Mojave Nasional, sarta wewengkon rekreasi on Lake Mead.

Upami anjeun resep jalan-jalan di dieu nyaéta Jalan Mojave, salah sahiji ruteu pangkolotna nu dibawa panaratas ka California. Éta mangrupikeun jalur anu unik anu dilestarikan nalika anu gagah nyebrang éta, ngalangkungan bentang anu sacara praktis henteu ngarobih nanaon ti jaman prasejarah. Aranjeunna bakal saeutik leuwih ti 220 kilométer sarta dipigawé dina 4 × 4 treuk.

Éta mangrupikeun jalan anu sepi, sareng sababaraha sumber cai tawar anu, sateuacan dianggo ku urang bodas, parantos dikenal ku urang India. Nuluykeun sareng ngarengsekeun Rute Mojave sanés prestasi anu alit sabab éta mangrupikeun a wisata antara dua jeung tilu poé, anu dilakukeun dina konvoi sareng sababaraha van. Dimimitian di Walungan Colorado sareng engké, petualangan liar tanpa Internét, tanpa jasa, tanpa hotél ...

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)