Gurun anu paling indah di Afrika

Perjalanan ka gurun paling indah di Afrika Éta bakal nganggap anjeun dosis petualangan anu hadé, tapi ogé pikeun mendakan diri anjeun sareng bentang anu berkesan. Teu anéh, sababaraha tempat ieu, sanaos kesederhanaanna, diantara anu paling indah di planet ieu.

Saolah-olah sadayana ieu henteu cekap, gurun pasir gaduh sihir pikeun sumanget. Kesederhanaan sareng kamekaranana ngabantosan anjeun pikeun nyadar kabutuhan bahan-bahan anu teu perlu, ngabantosan anjeun pikeun ngaleungitkeun masalah dunya sareng hubungan sareng alam. Tapi, tanpa ado salajengna, urang bade ningalikeun maneh sababaraha gurun anu paling indah di Afrika.

Gurun anu paling indah di Afrika: Naon anu anjeun tiasa tingali di jerona?

Di unggal buana di dunya aya gurun anu spektakuler. Cukup ku urang disebatkeun, salaku conto, tina Atacama di Amérika Kidul (didieu kami ninggalkeun anjeun tulisan ngeunaan gurun ieu), éta tina Gobi di Asia atanapi anu ti Taverns (Spanyol) di Éropa. Malah, sacara ketat, tempat sapertos kitu Greenland aranjeunna gurun anu teu aya pasir, tapi salju sareng és.

Tapi pikeun sadaya tempat di dunya, panginten jumlah gurun anu paling ageung aya di bumi Aprika. Salaku tambahan, ekstensi masing-masing ageung pisan yén aranjeunna nguasaan bagian anu hadé tina permukaan buana ieu. Pondokna, pikeun nunjukkeun ka anjeun, hal anu pangsaéna nyaéta kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan gurun anu paling indah di Afrika.

Gurun Sahara

Gurun Sahara

Gurun Sahara

Kalayan ampir salapan satengah juta kilométer pasagi, gurun ieu anu urang caket pisan anu pangageungna di dunya diantara anu panas (anu katilu saatos Arktik jeung Antartika). Nyatana, éta ngalegaan ti Laut Beureum ka Samudra Atlantik, ngajajah sebagian besar Afrika Kalér. Justru di belah kidul dugi ka daérah Sahel, anu janten transisi kana sabana Sudan.

Sakumaha anjeun tiasa ngabayangkeun, dina daérah anu ageung sapertos kitu anjeun kedah seueur ningali. Kusabab ieu, urang bakal nyaritakeun ngan ukur ngeunaan sababaraha tempat anu bener-bener spektakuler anu aya diantara anu saé Sahara. Kitu ogé, kami ngan bakal ngalakukeun éta pikeun jalma-jalma anu aya di daérah Maroko. Anu di Aljazair kidul atanapi Libya tiasa bahaya kusabab henteu stabilitas politik di daérah éta.

Urang bakal mimitian ku Merzouga, kota leutik anu aya di belah kidul wétan Maroko dimana anjeun tiasa ningali matahari terbenam anu henteu hilap. Tapi urang bakal nyarios ngeunaan anjeunna, langkung-langkung, sabab caket pisan anjeun bakal mendakan Erg Chebbi, salah sahiji susunan bukit pasir anu paling spektakuler di sakumna Sahara. Sababaraha di antawisna jangkungna 200 méter jangkung na, kalayan nada jerukna, nawiskeun anjeun visi anu luar biasa.

Anjeun ogé henteu kedah sono lebak draa, dimana anjeun bakal mendakan gurun sapertos anu anjeun kantos bayangkeun. Maksudna, bentang keusik ageung sareng, ti jaman ka jaman, hiji oasis kalayan kebon palem.

Nanging, upami anjeun langkung resep sisi anu paling padumukan di kolosus Afrika, anjeun ngagaduhan kunjungan anu teu tiasa dihindari di Ouarzazate, katelah "panto gurun" sareng ogé "Hollywood tina Sahara." Ngaran tukang ieu kusabab kanyataan yén seueur pilem anu ditémbak di tempat ieu.

Di Ouarzazate anjeun kedah ningali anu berkesan kasbah ku Taourirt, benteng Adobe diwangun dina abad ka-XNUMX pikeun nangtayungan jalur emas lami. Tapi anjeun ogé kedah nganjang ka pasar pusatna, pinuh ku lokalitas; alun-alun Almouahidine sareng karajinan souk.

Akhirna, sakitar lima belas mil ti kota samemehna, anjeun gaduh anu sanés kasbah anu ngagaduhan gelar Situs Warisan Dunya. Nya éta Ait ben haddou, benteng Berber pinding anu hébat anu dina kaayaan konservasi anu megah.

Gurun Kalahari

Taman Kgalagadi

Kgalagadi Transfrontier Park

Namibia Mangrupikeun salah sahiji nagara di Afrika anu paling seueur gurun. Khususna, Kalahari nempatan bagian tina permukaan na, tapi ogé strip lega tina Botswana y Aprika Kidul (didieu urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan nagara dimungkinkeun), kumargi wilayahna ampir sajuta kilométer pasagi.

Kahiji kalina urang asing nyebrang éta nyaéta dina taun 1849. Nami na bakalan biasa pikeun anjeun, sapertos ngeunaan David Livingstone, anu mendakan Air Terjun Victoria. Sareng, salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén «kgalagadi» hartosna «dahaga anu hébat».

Di gurun anu maksakeun ieu anjeun tiasa ningali Taman Nasional Chobe, dicirikeun ku seueur gajah, sanaos ogé ngagaduhan kebo, hippos, jerapah sareng impala. Nanging, pikeun ningali singa anjeun kedah angkat ka Cagar Kaulinan Kalahari Tengah.

Ogé nonjol di gurun ieu Kgalagadi Transfrontier Park, tapi, di luhur sadayana, éta Rumah Sakit Uyah Makgadikgadi, anu diantara anu panggedéna di dunya. Éta kabentuk nalika danau ageung anu sami namina sami garing, anu rébuan taun ka pengker nguasaan daérah anu langkung ageung tibatan Swiss. Aranjeunna teu marahmay yén ieu parantos nyumbang kana konservasi aranjeunna. Manusa anu boro-boro campuh ka aranjeunna.

Gurun Namib baheula

Gurun Namib

Dune di Gurun Namib

Diantara gurun anu paling indah di Afrika, Namib ogé kasohor ku umur na, sabab éta dianggap pangkolotna di dunya. Nyatana, dipercaya parantos aya 65 juta taun ka pengker. Sareng ieu mangrupikeun salah sahiji alesan kunaon dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya.

Sakumaha anjeun tiasa mendakan tina nami na, éta ogé aya dina Namibia sareng éta ngagaduhan luas sakitar dalapan puluh rébu kilométer pasagi. Upami anjeun ngadatanganana, keusik semu beureum na bakal narik perhatian anjeun, tapi ogé sababaraha hal anu paling menarik.

Pikeun mimitian, dina hiji tungtung nyaéta Cape Croos, tempat munggaran urang Éropah sumping dina 1486. ​​Ayeuna, éta mangrupikeun tempat simpé tina biruang laut pangageungna di sadayana Afrika.

Deukeut sareng anu sateuacanna, anjeun ogé ngagaduhan anu kawéntar Basisir rorongkong, anu mangrupikeun daérah anu paling henteu tiasa diaksés ku lahan di nagara éta. Éta ngagaduhan nami kana jumlah parahu terdampar sareng rorongung paus di daérah éta.

Tapi meureun anu paling pikaresepeun nyaéta Namib Naukluft Park, dimana anjeun tiasa ningali bukit pasir dugi ka tilu ratus méter jangkungna. Akhirna, salaku panasaran, di hiji tungtung gurun Namib mangrupikeun kota hantu ti Kolmanskop, kota tambang anu diwangun dina awal abad ka-XNUMX ku urang Jérman pikeun panyumputan anu milarian inten.

Danakil, salah sahiji gurun anu paling indah di Afrika

Gunungapi Erta Ale

Gunung seuneuan Erta Ale, di gurun Danakil

Lokasina di beulah kidul ti Éritréa sareng di belah kalér-kuloneun Étiopia, dina lengkep Tanduk afrika, Gurun ieu dianggap salah sahiji tempat anu panghandapna sareng paling panas di planét ieu, kalayan suhu di luhur lima puluh derajat Celsius.

Cai mibanda luas ampir dua ratus dua puluh rébu kilométer pasagi sareng menonjol pikeun gunungapi na, rumah susun ageung sareng situ dibentuk ku lava. Diantara anu baheula, nyaéta Dabbahu, kalayan jangkungna na 1442 méter, sareng Erta Ale, langkung alit, tapi tetep aktip.

Nanging, hal anu paling panasaran ngeunaan gurun anu teu pikaresepeun ieu nyaéta éta tanah air ti Jalma jauh, grup étnis angon pengembara anu dicirikeun ku péso melengkung ageung sareng rambutna nganggo cincin. Aranjeunna ngawangun bumi samentawis atanapi aris kalayan dahan sareng kaén ngawangun kota disebut burit.

Gurun Tenerife, papanjangan ti Sahara

Gurun Tenerife

Gurun Tenerife

Kami parantos ngantunkeun kanggo tungtungna salah sahiji gurun anu paling éndah di Afrika anu, dina kanyataanana, mangrupikeun perpanjangan Sahara di beulah kidul na. Tapi urang ngubaranana nyalira pikeun seueur kaistimewaanana. Nyatana, "teneré" hartosna "padang pasir" dina basa Tuareg.

Sakitar sakitar opat ratus rébu kilométer pasagi, éta bentang ti beulah kulon Chad ka belah wétan-kalér na Niger. Sareng, sateuacan neraskeun nyaritakeun ngeunaan anjeunna, kami moal tiasa nolak ngawartosan anjeun anu sanés ngeunaan kapanasaranana. Éta ditelepon Ténéré tangkal, anu ngagaduhan pangakuan tunggal janten anu ngalamun di dunya, kumargi éta ngan hiji-hijina dina seueur kilométer sakitar. Di 1973, éta dibongkar ku treuk sareng, ayeuna, patung logam anu nginget-nginget na tempatna.

Tapi Ténéré mangrupikeun gurun anu paling indah di Afrika kusabab alesan anu sanés. Pikeun mimitian, kusabab bentang pasir anu ageung sareng sepi anu dibentukna. Tapi ogé pikeun sésa-sésa arkéologis éta tempatna. Sugan sapuluh rébu taun ka pengker iklimna béda sabab dicicingan.

Nyatana di Tassili n'Ajjer, dataran di daérah éta, mangrupikeun salah sahiji seni seni batu paling penting di dunya. Henteu kirang ti lima belas rébu conto lukisan sareng ukiran ti jaman Neolitikum parantos kapendak anu ngagambarkeun kahirupan sareng adat istiadat pribumi di daérah ieu. Éta pakait utamina ka budaya kiffian.

Di sisi anu sanésna, di daérah anu pakait sareng Niger aya anu spektakuler pagunungan Aïr, masif sareng iklim Sahelian kalayan puncak anu ngahontal jangkungna 1800 méter sareng anu gaduh formasi géologis anu matak.

Agadez

Kota Agadez

Sareng, antara gunung-gunung ieu sareng gurun nyalira, kota Agadez, ibukota salah sahiji halangan budaya Tuareg. Anjeun tiasa kagoda mikir yén kota leutik ieu moal aya anu nawiskeun anjeun. Henteu aya anu jauh tina kanyataan. Pusat bersejarah na parantos dinyatakeun Warisan Dunya, penghargaan anu anjeunna bagi sareng sakumna gurun Tenerife.

Nyatana, sacara sajarah éta mangrupikeun titik transit pikeun sababaraha rute perdagangan. Komo dinten ieu mangrupikeun jalan kaluar anu nuju Sabha, salah sahiji rute anu paling teu pikaresepeun di dunya anu transit na teu sayogi pikeun sadayana.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun sababaraha gurun anu paling indah di Afrika. Tapi urang tiasa nyebatkeun batur sapertos anu Lompoul, di Sénégal, sareng bukit pasir na jeruk; éta tina Taru, di Kénya, caket Kilimanjaro, atanapi éta ti Ogaden, di Étiopia. Nanging, henteu sadayana diantep pikeun urang didatangan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*