Huanglong, kolam warna-warni sareng Warisan Dunya

Cina ngagaduhan seueur situs anu dinyatakeun ku UNESCO Warisan Dunya sareng salah sahijina nyaéta salah sahiji anu anjeun tingali dina poto: daérah anu warni sareng éndah disebatna huang panjang. Upami anjeun hoyong terang Cina sareng ngalangkungan Beijing, Shanghay sareng Hong Kong maka léngkah anjeun kedah nyandak anjeun ka Sichuan.

Éta sanés tujuan anu nyaman atanapi caket tapi antara perjalanan sareng bentang anu bakal nampi anjeun nalika anjeun sumping, éta pasti bakal janten petualangan anu hébat dina kahirupan anjeun. Éta mangrupikeun Situs Warisan Dunya ti saprak 1992 sareng anjeun kedah ningali éta langsung pikeun terang kunaon.

Huanglong Tempat Bersejarah sareng Pemandangan Indah

Sakumaha ceuk kuring di luhur aya dina sichuan, dina gunung pegunungan Minshan, sakitar 300 kilométer ti ibukota Sichuan Chengdu, sareng 144 kilométer kiduleun Jiuzhaigou. Dina gilirannana, éta mangrupikeun bagian tina Huanglong Scenic Reserve sareng taman nasional kalayan nami anu sami.

Poto nembongkeun anjeun situs anu katingalina siga anu teu aya dina dongéng. Bentangna jurang, panggero Jurang Naga Konéng, anu ngumbara ngan langkung ti tilu satengah kilometer sareng ti kajauhan siga naga emas anu sinuous. Sareng éta aya deposit kalsium karbonat, sababaraha lapisan, sadayana ngalangkungan leuweung sareng glasier lebak. Parantos kabentuk balong dina jangkung béda sareng aya curug anu ngahubungkeun aranjeunna.

Wisata utama kolam emas sareng curug dimimitian di kuil Budha kuno anu aya di bagean luhur lebak sareng tungtung di kolam anu éndah anu disebut Visitor's Pond. Warna tempatna beda-beda numutkeun waktos taun tapi ogé bentukna kusabab kolam anu langkung ageung atanapi alit atanapi bahkan bénten béntenna antara konéng, coklat, biru sareng héjo gumantung kana naha panas atanapi tiis.

Géologi tempat parantos kabentuk mangabad-abad. Simpanan mineral parantos nyerep kana taneuh sareng nyiptakeun ieu pools cinyusu panas alami tina jero anu béda-béda. Cai ngageser ti hiji ka nu séjén malahan ngali guha sapanjang lebak. Aya ogé puncak dina dua sisi walungan sareng walungan anu sami anu ngalir di antara kolam sareng sapanjang jalanna tetep ngingetan pengunjung naha situs éta disebat Quebrada del Dragon Amarillo.

Di sisi anu sanésna, bagian Cina ieu mangrupikeun seueur spésiés, diantarana Panda Giant sareng Monyét Emas. Sanés anjeun badé ningali sato ieu pasti tapi aranjeunna hirup di dieu sareng anu nambihan nilai bentang. Sanés ngan ukur perkawis kolam, tempatna seueur situs anu indah: aya Curug jangkungna 14 méter, guha, bukit pasir, candi sareng seueur talaga anu warni kalayan nami fancy. Sadayana dianut ku puncak bodas anu langgeng anu jarakna antara 1700 méter sareng 5588 méter, glaciers kalebet. Sakumna daérah ngagaduhan sakitar 60 rébu héktar.

Dinten ayeuna pamaréntah parantos ngawangun a Jalur jalan kai 4.2 kilométer anu ngalir sapanjang taneuhatanapi travertine sareng anu ngamungkinkeun para pengunjung ngaapresiasi éta dina jalan opat jam. Ogé, dina usum luhur aya jalan tol.

Kumaha anjeun dugi ka juru ieu Cina? Nya anjeun nyandak a karéta atanapi beus di Beijing kanggo nyandak anjeun ka Chengdu. Ti Stasion Jiuzhaigou di kota ieu anjeun angkat beus ka Taman Nasional Huanglong. Waktu miang mimiti beus nyaéta jam 7 énjing, peryogi tilu satengah jam, sareng angkat deui ka kota jam 3, 3:30 sonten. Penting pikeun parios jadwalna.

Aya ogé beus anu ngahubungkeun Chengdu sareng Bandara Huanglong sareng upami henteu anjeun tiasa nyandak taksi. Ngitung perjalanan dina opat jam ti Jiuzhaigou. Anjeun tiasa teras ngadaptarkeun a wisataAnu paling populér nyaéta wisata tujuh dinten anu ngalangkungan Jiuzhaigou sareng Chengdu, anu biasana kalebet wisata hiking ka Songpan, anu sakitar 56 mil jauhna.

Jalan asup ka taman hargana sakitar $ 30 per déwasa dina usum luhur sareng kirang langkung, 10 dolar, dina usum low. Usum puncak lumangsung antara 1 April sareng 15 Nopémber sareng taman dibuka ti 8 énjing ka 5 sonten. Bulan anu pangsaéna pikeun didatangan, anu paling haneuteun sahenteuna, nyaéta Juni Juli sareng kacapean, tapi warna okér sareng warna emas tina gugur sapertos éndah sabab éta katingali dina ratusan kolam renang éta ku cara anu unik.

Jelas, usum salju ogé ngagaduhan pesona na kusabab aya salju dimana-mana kecuali dina kolam cai panas janten anjeun tiasa ngabayangkeun yén maén warna. Kacuali tempat éta beku, éta pikeun nyandak poto pangsaéna. Sakumaha panginten panginten, bulan anu paling haneut nyaéta bulan Juli sareng Agustus, anu suhu na sakitar 16ºC. Upami anjeun angkat ti Désémber dugi ka Pébruari suhu na 1ºC atanapi kirang. Usum hujan nyaéta ti bulan Méi dugi ka Agustus sareng didieu énjing-énjing sareng soré halimun. Émut yén éta téh lebak sareng éta hawa sok rupa-rupa.

Nalika anjeun ngarencanakeun kunjunganna, cobi atur sadayana pikeun ngamimitian mimiti pisan sabab taman pasti bakal nyandak anjeun sadidinten. Jalur jalan anu kuring béjakeun sateuacan ngalirkeun 4 kilométer nanjak teras anjeun tiasa nyandak jalan kabel pikeun ngabalikkeun. Disarankeun nyandak katuangan, sapatu anu raoseun, cai sareng naon-naon anu ngusir hujan. Aya hiji luas toko sareng kamar mandi, kabeneran, tapi anjeun kedah mawa anjeun nyalira kanggo ngahindaran mayar anu langkung seueur sareng ya, tisu wc.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)