Tallinn, ibukota Éstonia

Tallin

Tallinn nyaéta ibukota Républik Éstonia sareng kota na anu paling pendudukna, ayana di Teluk Finlandia. Mangrupikeun kota anu dicirikeun ku éndah sareng ngagaduhan pusat bersejarah anu parantos dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya. Janten kota anu ageung tapi kalayan daérah anu katingali henteu nyandak urang lami, éta cocog pikeun istirahat sababaraha dinten.

Hayu urang tingali naon na titik utama anu dipikaresep di kota Tallinn, kota anu ngagaduhan pusat bersejarah anu sigana tiasa dicandak tina dongeng abad pertengahan. Leumpang jalan na sareng mendakan sadaya harta karun anu ngantosan urang mangrupikeun hal anu bakal ngajantenkeun urang resep.

Alun-alun Balé Kota

Alun-alun Balé Kota

Ampir sadaya kota sareng pusat bersejarah ngagaduhan alun-alun utama tempat kahirupan kota lumangsung sareng dimana sagala kalakuan penting dilakukeun. Hurung Tallinn kami ngagaduhan anu katelah Town Hall Square atanapi plato Raekoja. Mangrupikeun pusat kawasan bersejarahna sareng biasana sibuk pisan sareng pasar anu diayakeun rutin sareng dimana urang tiasa ngagaleuh souvenir dugi ka produk khas. Upami anjeun untung anjeun ogé tiasa ngiringan kana hiji acara, sabab éta tempat dimana seueurna seueur diayakeun. Di alun-alun kami ogé tiasa ngahargaan aula kota Gothic abad ka-XNUMX anu éndah anu menonjol sareng menara na anu ngajentul. Wangunan anu sanésna diwakilan di alun-alun nyaéta apoték Burchart, anu mangrupikeun salah sahiji bangunan tertua di dunya. Kami ogé bakal resep nyandak poto tina fasad warna-warni. Upami urang cukup untung ningali tempat ieu dina usum salju, ieu dimana pasar Natal anu hébat anu pinuh ku lapak lumangsung.

Tembok kota lawas

Tembok TAllin

Pertahanan kota-kota kuno sok sumping kalayan ngawangun témbok. Di Tallinn aranjeunna masih dina kaayaan anu cukup saé sahingga janten bagian penting tina kunjungan ka kota. Ieu témbok kagungan 35 témbok anu ngahijikeun aranjeunna, anu menonjol pikeun pepelakan bunderanna sareng hateupna warna beureum saulas. Dinten ayeuna 25 menara dilestarikan sareng dimungkinkeun pikeun ngalangkungan sababaraha bagéan témbok, hiji pangalaman anu urang henteu kedah sono. Éta ogé ngagaduhan sababaraha gerbang aksés ka kota sareng ayeuna urang tiasa ningali, contona, gerbang Viru.

Bukit Toompea

Si urang naék ka bukit Toompea Kami bakal mendakan sudut pandang anu pangsaéna di kota pikeun kéngingkeun panorama kota lami kalayan hateupna anu beureum anu indah. Éta mangrupikeun daérah anu sanés anu ngagaduhan tempat anu dipikaresep, sabab anjeun tiasa angkat di jalan Pikk anu kawéntar sareng kami mendakan jalan sareng Katedral Alexander Nevski sareng Santa María. Nalika urang kana sudut pandang, kami mendakan Kohtu sareng Patkuli, dua tempat ti mana kota tiasa ditingali tina sudut pandang anu béda.

Katedral Alexander Nevski

Katedral Alexander Nevski

Katedral ieu mangrupikeun salah sahiji tempat anu kedah ditingali di Tallinn. Éta katedral Ortodok sareng diwangun dina abad ka-XNUMX, sedengkeun kota mangrupikeun bagian tina Kakaisaran Rusia. Dinten ayeuna éta bersinar sareng kubah anu megah na di jero anjeun tiasa ningali sababaraha jandéla kaca patri anu éndah sanaos aranjeunna henteu kéngingkeun nyandak gambar. Éta katedral anu nyarioskeun jaman baheula sareng yén tibatan musnah sakumaha panginten dina jamanna, éta direnovasi janten bagian tina tempat-tempat anu dipikaresep di kota.

Pikk Street

Ieu salah sahiji kaseueuran jalan anu indah anu tiasa urang mendakan di daérah pusat bersejarah. Kota ieu leres-leres dijaga sareng buktina ieu jalan ieu anu urang ogé tiasa angkat kana sudut pandang. Di jalan ieu aya imah anu mangrupikeun tempat dimana ayana serikat utama kota lawas. Di tungtung jalan kami mendakan Puerta Costera anu kagolong tembok kota sareng menara Margarita la Gorda dimana ayana Museum Maritim.

neuteup di dapur

Kiek di de Kok

Menara ieu mangrupikeun bagian tina témbok sareng menara artileri. Kiwari éta ngagaduhan tilu rohangan anu béda anu tiasa didatangan babarengan atanapi nyalira. Dina paméran permanén urang tiasa diajar langkung seueur ngeunaan asal usul sareng sajarah kota. Di sisi anu sanésna anjeun tiasa ningali anu disebut Bastion Torowongan, kunjungan anu pikaresepeun upami urang hoyong terang torowongan pertahanan kota anu lami. Ruang terakhir anu tiasa ditingali nyaéta Museum Batu Ukir, kalayan inohong batu ti abad pertengahan, salah sahiji waktos anu paling makmur di kota.

Garéja St. Olaf

Saint Olaf

Garéja ieu mangrupikeun hal anu penting deui. Éta mangrupikeun garéja ti abad XIII anu ngagaduhan kaanehan menara pangageungna. Upami urang angkat ka dinya urang tiasa gaduh pandangan kota anu saé.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*