Ibu kota Wétan Tengah

Timur tengah. Daérah ieu di dunya parantos aya dina berita sakedik kirang ti lima puluh taun. Sawaréh kusabab éta daérah anu beunghar pisan ku minyak, tapi justru kusabab ieu, bentrok politik silih musingkeun.

Saterasna, éta mangrupikeun a daérah penting dina sajarah manusa sareng seueur kota na yuswa rébuan taun. Hanjakalna masalah geopolitik ngajantenkeun seueur anu teu mungkin didatangan, tapi kami ngarep pisan yén perdamaian datang ka aranjeunna hiji dinten sareng urang tiasa ngaraoskeunnana. Samentawis waktos, kenalkeun sababaraha hal ibukota Wétan Tengah dieu.

Timur tengah

Éta nganggo rupa-rupa nami, Wétan Tengah, Wétan Tengah, Wétan Tengah, sareng bahkan Asia Kulon. Mangrupikeun daérah lega anu tempatna diantara Laut India sareng laut Tengah anu padumukna, kalayan sababaraha pengecualian, utamina Islam. Salaku tambahan, éta konsentrasi cadangan minyak anu paling penting di dunya tah ti saprak abad ka duapuluh parantos aya dina panon badai, janten tiasa nyarios.

Masih aya patarosan anu teu acan ditangtoskeun ngeunaan nagara mana anu ngawangun Wétan Tengah sareng anu henteu atanapi sawaréh, tapi sacara umum ditampi yén totalna 17 nagara dina zona ieu. Ieu kalebet Saudi Arabia, Uni Émirat Arab, Israél, Iran, Iran, Yordania, Libanon, Oman, Kuwait, Qatar, Syria, Yaman, Téritori Paléstina, Mesir, Siprus sareng Turki.

Ibu kota Wétan Tengah

Urang tiasa ngamimitian ku ibukota nagara-nagara anu tiasa didatangan. Salaku conto, UAE, Arab Saudi, Israel, Turki, Yordania, Libanon, Qatar, Siprus, atanapi Mesir. Hayu urang tingali heula di Riyadh, ibukota Arab Saudi.

Riyadh mangrupikeun ibukota sareng kota anu paling pendudukna di Saudi Arabia. Tempatna di tengah semenanjung Arab sareng sanaos abad-abad na sajarah modernisasi na dimimitian taun 40an Abad ka-XNUMX ku tangan Shah Saud, diideuan ku kota-kota Amérika. Janten, éta didesain janten grid sareng lingkungan, jalan sareng jalan sareng penduduk mimiti tumuh teras-terasan saatosna.

Taun 90an teu sepi di daérah sareng sanés di Riyadh dimana parantos aya serangan teroris nuju warga satempat sareng asing, anu terakhir dina bagian Al Qaeda sareng Yaman, anu ngagaduhan kota di tempat wisata misil na. Jelas kaayaan na henteu kedah pariwisata tapi sok aya jalma anu petualang ...

Iklim gersang sareng panas tah dina usum panas suhunya rongkah sareng teras ngaleuwihan 40 ºC. Upami anjeun mutuskeun nganjang anjeun tiasa vnganjang ka kota kuno Di jero témbok, éta mangrupikeun bagian anu alit tapi dimana anjeun tiasa ngahargaan Riad anu lami.

Nyaeta didieu teh Bénténg Masmak, tina liat sareng leutak kalayan menara sareng tembok kandel. imah-imah baheula, éta Istana Murabba Ti 30 abad ka-XNUMX, ageung, sareng anjeun tiasa sering ngumbara ka desa-desa sakitarna. Anjeun tiasa nambihan kunjungan ka Museum Nasional Saudi Arabia jeung ka Museum Angkatan Udara Royal Saudi.

Abu Dhabi nyaéta ibukota Uni Émirat Arab sareng sajumlah padumukna aya di tukangeun Dubai. Anjeunna aya di hiji pulau anu bentukna sapertos huruf T di Teluk Persia. Nami na, dhabi, Éta ngarujuk kana gazelles anu nyicingan daérah ieu anu beunghar ku seueur peradaban. Ieuh aya tilas budaya kuno tah éta mangrupikeun kaajaiban arkéologis. Sateuacan dipanggihan sareng dieksploitasi minyak, Abu Dhabi damel dina perdagangan mutiara.

Éta ogé kota kalayan usum panas anu luar biasa janten upami anjeun tiasa nyingkahanana henteu angkat antara Juni sareng Séptémber. Bulan anu pangsaéna nyaéta ti bulan Nopémber dugi ka Maret. Teras anjeun tiasa ngalih langkung nyaman ngalangkungan pusatna kalayan jangkung ngararasakeun na darmaga atanapi taman na, kalebet di Taman Lake atawa Taman Warisan. Anjeun ogé bakal ningali anu ageung sareng megah Masjid Bodas Sheik Zayed atanapi anjeun tiasa sumping ka Abu Dhabi Louvre atawa Dunya Ferrari.

Amman nyaéta ibukota Yordania sareng akar na deui kana Neolitikum. Éta mangrupikeun kota Arab anu kalima anu paling sering dikanjang na ngagaduhan seueur khasanah arkéologis ti jaman anu bénten sabab urang Yunani sareng Romawi ogé jalan-jalan di dieu.

Aya seueur sajarah di Museum Yordania, upami anjeun hoyong terang perkawis anu kawéntar gulung laut mati, Museum Arkéologis, Royal Automobile Museum sareng Museum Rakyat.

Doha nyaéta ibukota Qatar sareng moal lami deui urang bakal terang langkung seueur perkawis éta sabab bakal janten salah sahiji tempat pikeun Piala Dunia Soccer salajengna. Ieu di basisir Teluk Persia sareng éta kota anu paling penting di nagara éta. Diadegkeun dina satengah mimiti abad ka-XNUMX sareng éta ibukota saprak 1971 nalika Qatar berhasil lirén janten protéktorat Inggris.

Éta parantos kéngingkeun seueur lahan ti laut sareng ogé ngagaduhan iklim panas pisan sareng gurun. Upami anjeun resep musium anjeun tiasa didatangan Museum Kesenian Islam sareng Museum Arab Seni Modern. Aya ogé anu Bénténg Al Koot, boardwalk panjangna tujuh kilométer, kampung budaya Katara sareng Taman Al Waab anu saé sareng héjo.

Beirut mangrupikeun kota paling lami di dunya sareng parantos dicicingan langkung ti lima rebu taun. Nya éta ibukota Libanon sareng urang Yunani sareng Romawi, Muslim, Perang Salib sareng Ottoman ogé ngaliwat ka dinya engké. Malah urang Prancis saatos Perang Dunya Kahiji. Baheulana janten kota anu aktip sareng budaya pisan, henteu musnah naha éta katelahna "Paris di Wétan Tengah."

Tapi éta sadayana réngsé dina taun 70an ku perang sadulur, Perang Libanon anu salajengna, sareng konflik sareng Israél. Hanjakalna aranjeunna henteu ningkat kusabab dinten ayeuna kota kasaksian serangan sareng krisis ékonomi. Tapi, upami anjeun mutuskeun ngadatanganana, aya seueur tempat anu pikaresepeun: di puseur sajarah Beirut kalayan taman, alun-alun sareng lingkungan bersejarah sareng daérah pejalan kaki sareng boardwalks kalayan sababaraha kafe.

Anjeun bakal ningali seueur wangunan Perancis komo Gothic, sanaos teu kakirangan langkung gaya Ottoman. Antawis Gereja perang salib sareng mesjid dugi ka reruntuhan Romawi. Hiji kageulisan. Kota sapertos Yerusalem atanapi Kairo tetep dina pipa tapi kami parantos nyarios ngeunaan aranjeunna dina kasempetan anu sanés. Teras aya ibukota Wétan Tengah anu sanés sapertos Tepi Barat, Damsik, Sana'a atanapi Muscat anu ngan ukur paling petualang wisatawan anu badé didatangan dinten ayeuna. Kami ngantunkeun aranjeunna kanggo pos anu sanés.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)