Dimana Curug Iguazu paling katingali: di Brazil atanapi Argentina?

iguazú

Taman Nasional Iguazú mangrupikeun kaajaiban alam anu tiasa urang mendakan di Amérika Latin. Jantenna diaku ku UNESCO di 1986 salaku Nilai Universal Pinunjul sareng salah sahiji tina Tujuh Kaajaiban Alam di dunya.

Keunikanana henteu ngan ukur aya dina kanyataan yén langkung ti 480 spésiés sato sareng langkung ti 2000 spésiés tutuwuhan cicing di dinya, tapi ogé mangrupikeun panyumputan pikeun sampel penting tina Paranaense Forest (bagian tina Leuweung Atlantik), salah sahiji ékosistem anu paling kaancam di dunya. planét sareng mangrupikeun salah sahiji sistem curug pangageungna sareng paling spektakuler anu narik rébuan wisatawan unggal taun. Naon deui, Taman Nasional Iguazú salaku wates alami antara Brasil sareng Argentina, janten tiasa didatangan ti nagara mana waé.

Ayeuna, nagara mana anu nawiskeun pangalaman pangsaéna di Taman Nasional Iguazú? Patarosan ieu panginten ditaroskeun ku sadaya palancong anu tegesna badé nganjang ka Curug Iguazu anu terkenal.

Brasil

Curug Iguazu

Wisatawan anu datang ka Foz do Iguaçu mimiti waé hoyong terang ka Curug Iguazu. Nanging, kota ieu ngagaduhan tempat wisata anu sanés sanaos henteu aya anu tiasa ngabandingkeun sareng aranjeunna.

Sisi Brasil ngan ukur 20% curug di Taman Nasional. Sésana 80% tetep di daérah Argentina, tapi kanyataan ieu henteu ngirangan pisan tina pangalaman terang Iguazú ti Brasil, kumargi Éta di sisi Rio de Janeiro dimana anjeun tiasa langkung ngabayangkeun tontonan alam anu saé ieu nalika nyanghareupan curug.

Kalayan kecap séjén, kotak kahormatan ningali Curug Iguazu aya di Brasil. Di dieu anjeun tiasa nyandak poto panorama anu narik ati éta pikeun nunjukkeun babaturan sareng kulawarga anjeun. Sirkuit jalan anu ngamungkinkeun ngukur pengamatan sakitar 1.200 méter, kalayan naék sareng turunna anu ngundang pangunjung ngumbara ka sakumna rohangan supados henteu sono nanaon. Nuju akhir wisata, anjeun tiasa ngahargaan ageung pisan cai sareng kakuatanana nalika ragrag kana Tenggorokan Iblis anu kawéntar.

Ringkesna, ti Brazil anjeun kagum dina Curug Iguazu dina sagala kaindahanana saolah-olah anjeun ngémutan kartu pos sareng pandangan ti koridor gigireun Tenggorokan Iblis anu saé. Salaku tambahan, ti sisi Brasil aya kamungkinan ngaraosan kaagungan curug ku nganggo lift kalayan jandéla kaca.

Argentina

Curug Iguazu 1

Ti sisi Argéntina, anjeun tiasa ngakses Taman Alam Iguazú ngalangkungan kota Puerto Iguazú, anu langkung siap pikeun pariwisata tibatan Foz do Iguaçu.

Nalika kuring nunjukkeun tadi, Pandangan anu pangsaéna tina Curug Iguazú ti Brazil tapi Argentina gaduh 80% curug sareng tiasa nganggap yén di sisi na éta ragrag henteu tiasa ditingali tapi langkung raoseun, Kusabab ti pihak Argentina anjeun bakal ningali aranjeunna murag di gigireun anjeun. Curug langkung caket sareng anjeun tiasa ngaraos guludug cai ragrag kana kakosongan sareng kakuatanana ngalir.

Di sisi Argentina, turis ogé bakal mendakan sirkuit jalan kai anu nuju ningali Curug Iguazú ti luhur, ti handap bahkan meuntas Walungan Iguazú pikeun muhasabah ku cara panorama Tenggorokan Iblis anu maksakeun anu aya di sisi Brasil. Aya karéta saeutik anu ngajantenkeun perjalanan ieu tapi pangalaman langkung intens upami anjeun jalan-jalan.

Pondokna, ti Argéntina anjeun ngaraos kakuatan tina ragrag nalika leumpang di gigireun aranjeunna. Anjeun ogé meuntas walungan sareng anjeun tiasa ningali sato anu aneh sapertos coatis.

kacindekan

Curug Iguazu

Ti sisi mana Curug Iguazu paling katingali? Patarosan ieu aya jawaban anu sesah. Éta gumantung kana naon anu urang pilari nalika urang sumping di Taman Alam Iguazú: upami urang hoyong ngémutan curuk ku cara panoramik sapertos dina kartu pos, anu pangsaéna nyaéta Brasil. Ayeuna, upami urang hoyong ngageter di gigireun curug, anu pangsaéna nyaéta Argentina.

Dina tahap ieu, Peryogi dicatet yén pikeun hirup pangalaman lengkep di Curug Iguazu, hal anu paling merenah nyaéta buka dua sisi wates sareng nikmati kaunggulan anu dipiboga unggal nagara. Duanana bagian silih lengkepan sareng éta anu ngumbara anu bakal ngaraos pahala.

Upami anjeun parantos mutuskeun nganjang ka Curug Iguazu ti dua tempat sareng dina dinten anu sami, hal anu paling disarankan nyaéta ngamimitian di sisi Brasil kumargi kunjunganna ngan ukur dua jam sareng bakal ngamungkinkeun anjeun nyéépkeun waktos langkung seueur di sisi Argéntina anu bakal nyandak urang opat jam.

Harga tikét

  • Puerto Iguazú: Sisi Argentina 170 pesos per jalma (20 USD, 17 €)
  • Foz do Iguaçu: Sisi Brasil 50 Reais per jalma (25 USD, 20 €)

Kumaha cara nepi ka Curug Iguazu

  • Ti Foz de Iguaçu: Aya beus umum anu nyandak anjeun, éta unggal jam satengah sareng hargana sakitar 4 reais, nyaéta € 1.5 atanapi 2 USD. Dibutuhkeun kira-kira satengah jam dugi ka ditu sareng éta tempat pangpayunna janten gampang pisan.
  • Ti Puerto Iguazú: Beus angkat unggal 30 menit ka taman, anu sakitar 40 menit deui; hargana sakitar 15 peso Argentina.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*