Nalika angkat ka Thailand

Gambar | Pixel

Thailand mangrupikeun tujuan anu anjeun pikaresep pikeun wisatawan nalika ngarencanakeun liburan Asia Tenggara. Éta dianggap gerbang idéal pikeun mendakan buana: aya penerbangan murah ti Éropa, daérah na gampang dilayari sareng pinuh ku hal-hal anu tiasa ditingali sareng dilakukeun tanpa ngalaman guncangan budaya anu hébat. Thailand ngagaduhan sadayana: reruntuhan kuno, istana emas sareng candi, asakan lezat, kota ngambang sareng pantai anu leres-leres spektakuler.

Ayeuna, sadaya palancong anu netepkeun panon ka dieu kaceluk ku patarosan anu sami, iraha badé angkat ka Thailand? Naha langkung saé perjalanan di usum hujan atanapi di usum halodo? Kami ngajawab keraguan anjeun, di handap ieu.

Lokasina di Laut Andaman sareng di Teluk Thailand, angin muson ngagaduhan pangaruh kana iklim tropis, sahingga ngabagi daérah kana dua zona iklim, kalér sareng kidul, Rada pas dina nangtoskeun iraha angkat ka Thailand dumasar kana rencana urang salami liburan. Perhatoskeun yén cuaca henteu tiasa ditebak, janten data ieu kedah dianggap salaku hal anu ngan ukur informatif.

Gambar | Pixel

Nalika angkat ka Thailand

Thailand Kalér

Myanmar, Laos, Kamboja sareng Vietnam mangrupikeun nagara bagian anu ngurilingan Thailand kalér sareng dimana teu aya aksés ka laut, janten tujuan anu paling populér anu narik ratusan wisatawan nyaéta Chiang Mai sareng Chiang Rai.

Wayah pangsaéna pikeun nganjang ka Thailand kalér nyaéta ti bulan Oktober dugi ka Pébruari, sabab sasihna langkung tiis kalayan suhu 33 ° C berkat muson barat laut. Bulan anu pangsaéna nyaéta Nopémber sareng Désémber, utamina. Juli nepi ka Séptémber nyaéta nalika usum hujan lumangsung di kalér Thailand. Upami perjalanan anjeun pas sareng jaman ieu, hal anu paling disarankeun nyaéta henteu kagegelan hujan kusabab éta henteu hartosna hujan di laut salami sasih-bulan sapertos sadidinten sareng liburan anjeun badé rusak. Tong hariwang, anu paling umum nyaéta wanci cerah, nalika awan siang wujud anu bakal ngaluarkeun cai sareng soré panonpoé manéh deui.

Upami hajat anjeun sanés ngan ukur ka pantai tapi kanggo nganjang ka Thailand sacara umum, usum muson nawiskeun anjeun langkung sapopoe sareng sisi otentik nagara, anu kaalaman ku penduduk satempat dina unggal dintenna. Upami hujan turun, anjeun kedah ngalakukeun sapertos aranjeunna, teu maliré, janten baseuh, teraskeun sareng perjalanan sareng garing di matahari tropis. Salaku tambahan, dina usum hujan bentang sareng sawah khususna nyandak warna héjo sengit disusud ka anu kantos urang tingali dina kartu pos khas Asia Tenggara.

Nalika usum garing di kalér Thailand, ti bulan Maret dugi ka Juni, panas pisan sareng suhu 40 ° C tiasa ditanggung pikeun urang Éropa. Salaku tambahan, leuweung anu garing sareng kebon sawah janten coklat janten pangalaman na henteu saé sapertos hujan.

Gambar | Pixel

Thailand kidul

Monsoons henteu mangaruhan kidul Thailand, anu sampurna pikeun sadaya wisatawan anu ngorondang ka teluk atanapi pantai Laut Andaman pikeun menikmati sepotong surga ieu di Bumi. Tujuan anu pang populerna di Thailand nyaéta Bangkok, Ohuket, Khao Lak sareng Koh Samui, anu perenahna di beulah kidul nagara.

Wayah pangsaéna pikeun nganjang ka aranjeunna nyaéta ti bulan Nopémber dugi ka Maret. Suhu hampang sareng hujan leutik, sanaos aya waé hujan leutik. Dina sasih-bulan ieu aya pangunjung anu pangageungna ngamanpaatkeun cuaca anu saé pikeun usum luhur di beulah kidul Thailand.

Tip pikeun iinditan ka Thailand

  • Sacara prinsipna, Thailand mangrupikeun nagara anu aman pikeun para tamu sabab dimana-mana langkung merenah pikeun ngurus barang-barang urang atanapi ati-ati sareng jalma asing anu teuing ramah atanapi maling biasa, utamina upami anjeun ngumbara nyalira.
  • Bahasa resmi nagara éta nyaéta Thailand sanaos basa Inggris umum pisan, khususna di daérah wisata sareng di kalangan nonoman, sapertos anu diajarkeun di sakola.
  • Mata uang Thailand mangrupikeun baht tapi panggunaan kartu kiridit nyebar pisan, boh Mastercard atanapi Visa duanana kanggo narik artos sareng kanggo pamayaran.
  • Rerencangan perjalanan anu pangsaéna dimana waé di dunya nyaéta gaduh asuransi perjalanan anu saé anu nyalindung ka kami upami peryogi perawatan kaséhatan nalika liburan. Sanaos kaseueuran daerah wisata nawiskeun perawatan médis anu hadé di Thailand, ngumbara ka padesaan mawa résiko anu tangtu. Pencegahan langkung saé tibatan ngubaran.
  • Wisatawan ti seueur nagara henteu diperyogikeun pikeun visa pikeun tetep dugi ka 30 dinten. Kalayan seueur nagara di Éropa sareng Amérika Serikat, Thailand ngagaduhan perjanjian waiver visa supados wargana tiasa lebet ka nagara éta tanpa nyungkeun dokuméntasi sateuacanna sareng tanpa biaya.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*