Nalika ngarambat ka Kosta Rika

Amérika Tengah parantos janten tujuan wisata anu saé pikeun sadayana anu hoyong ngalaman alam, laut sareng pantai anu pangsaéna. Di antara nagara-nagara anu paling seueur turis nyaéta Kosta Rika, surga alam anu muka panto sareng ngantosan langkung seueur sémah saatos taun-taun pandém ieu.

Tapi ... Iraha ngarambat ka Kosta Rika?

Kosta Rika

Républik Kosta Rika nyaéta a nagara présidén lokasina di Amérika Tengah, diwangun ku tujuh propinsi jeung dicicingan ku kira-kira lima juta jalma. Columbus dugi ka dieu dina Séptémber 1502, salami perjalanan kaopatna, sareng kabeungharan emas pangeusina nyababkeun anjeunna yakin yén lahan éta leres-leres… beunghar. Ieu mangrupikeun salah sahiji hipotesis nami.

Dina jaman kolonial nya éta a kagumantungan Kaptén Jenderal Guatemala, bagian tina Viceroyalty of New Spain, sarta tetep kitu nepi ka na kamerdékaan tanggal 15 Séptémber 1821. Kabeneran aya sajarah nagara leutik Amérika Latin ieu sarupa jeung sesa tatanggana: kolonialisme, kamerdikaan, gumantungna ka Amérika Serikat, kamiskinan jeung kamiskinan beuki lamun nerapkeun model ékonomi neoliberal salawasna well-dijual kalayan hasil mawa musibah. .

Kosta Rika Ieu dibagi kana tujuh propinsi. Tempatna di isthmus Amérika Tengah sareng Cai mibanda basisir di Laut Karibia jeung di Samudra Pasifik. Tatanggana nyaéta Nikaragua, Panama sareng Ékuador sareng Kolombia. Kaleresan éta nagara pagunungan pisan, kalawan puncak antara 900 jeung 1800 méter luhur sarta kalawan jumlahna aya opat pagunungan utama jeung leuwih sékundér lianna. Cai mibanda gunung pangluhurna di ieu bagian tina buana, pasir Chirripó, 3820 méter dpl.

Cai mibanda gunung seuneuan aktip sarta ogé loba pulo. Di Laut Karibia aya Pulo Uvita sareng Pulo Calero, contona, sareng di Pasifik pulo-pulo kapuloan Teluk Nicoya, Pulo Tortuga, Pulo Cocos, Pulo Caño sareng seueur deui. Kaanekaragaman hayati anu ageung parantos kéngingkeun status Warisan Dunia.

Iraha ngarambat ka Kosta Rika?

Kawas sakabeh tujuan wisata pandemi covid19 Eta geus mangaruhan dirina greatly. Upami sateuacanna kedah ngarujuk kana hujan, riungan atanapi panas nalika iinditan, ayeuna mustahil pikeun nyingkahan pandémik.

Kusabab kaayaan ieu, nagara parantos nyobian sabisa-bisa pikeun ngaminimalkeun résiko sareng kasus sareng ku sabab ieu parantos nempatkeun sistem kaséhatan modéren sareng gratis pikeun jasa para wisatawan anu sumping ka bumina. Ti Nopémber 2020 sadaya sémah internasional tiasa lebet, jadi ieu bener ditutup keur waktu anu pohara pondok. Teras sanés karantina atanapi tés henteu diperyogikeun.

Janten, iraha anjeun kedah nganjang ka Kosta Rika? Waktu anu paling populér pikeun ngalakukeun ieu nyaéta dina usum liburan puncak anu tumiba sakitar Natal sareng Taun Anyar. Tapi sok langkung saé pikeun ngahindar sakedik, janten urang tiasa nyebatkeun yén langkung saé angkat sababaraha minggu ka hareup. Aya saeutik saeutik jalma.

Usum hujan di Kosta Rika réngsé dina bulan Désémber tapi jungles tetep beueus dugi Taun Anyar, nalika kakuatan panonpoé rengse drying aranjeunna sarta panonpoé shines on pantai. Kaleresan ieu mangrupikeun salah sahiji waktos anu paling saé dina taun pikeun ngaraosan alam, sabab spésiés tropis sapertos monyét sareng sloth ngagabung sareng manuk migran anu sumping ti kalér, paus bungkuk anu ngalahirkeun di cai haneut sareng ogé kuya laut pikeun spawn on. basisir.

Kanggo sabagéan ageung waktos anu pangsaéna sanés ieu, tapi Juli sareng Agustus. Leres yén hujan langkung seueur tapi langkung seueur sémah sareng harga anu langkung saé. Sareng upami anjeun henteu hoyong cai sakedik, atanapi sakedik pisan, maka anjeun kedah lebet usum halodo di Karibia nyaéta antara Séptémber jeung Oktober.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, teu aya waktos anu goréng pikeun nganjang Kosta Rika sareng leres-leres eta sadayana gumantung kana naon rék ngalakukeun jeung prioritas Anjeun. Upami anjeun gaduh waktos di tengah taun maka anjeun tiasa milih waktos anu langkung saé. Pilih bulan teras tingali kumaha cuaca harita, sabaraha hujan, migrasi sato naon anu anjeun tiasa tingali sareng kumaha kahirupan sapopoe nagara (festival, liburan, jsb.).

Tapi iraha cuaca anu pangsaéna? Gumantung kana tempat urang nuju ngawangkong ngeunaan. Kabeneran aya Kosta Rika boga sababaraha microclimates sarta bari salah bisa boga caah, lianna bisa jadi drier ti Sahara. Sacara umum, eta leuwih sering dipake tinimbang keur indit dina usum sababaraha hujan atawa nu disebut "musim héjo" (ti Méi nepi ka Nopémber). Bakal usum tiris di nagara éta: teu aya pariwisata, hargana rendah sareng sanaos lamping gunung tiasa baseuh. poé anu sampurna cerah.

Sanaos kitu, waktos taun ieu ogé tiasa gaduh kalemahan: sababaraha daérah leres-leres beueus, khususna bagian Atlantik sareng kidul-kulon sareng kaler. Osa Peninsula ngabogaan loba hujan jeung sia nyaho éta pajeulit, sajaba kanyataan yén loba accommodations nutup dina bulan Séptember jeung Oktober. Éta ogé tiasa rada poék sabab wengi usum panas langkung panjang di dieu, kusabab jarakna sareng katulistiwa. Upami anjeun Kosta Rika sinonim sareng panonpoé, maka anjeun kedah angkat dina Januari, Pebruari sareng Maret.

Di sisi Pasifik, lamun urang ngobrol ngeunaan usum baseuh jeung halodo, urang ngobrol ngeunaan Nicoya, Guanacaste, di kalér-kuloneun nagara. Sésa basisir Pasifik rada pagunungan tur nuturkeun pola curah hujan umum. Ayeuna, di sisi Karibia, wétan, aya variasi kuat dina iklim gumantung kana musim jeung eta nuju janten rainier sapanjang taun. Aturan ieu pegat dina bulan Séptember jeung Oktober, jumlah nu sanajan sésana nagara ngabogaan loba hujan, pantai Karibia tetep garing, cerah sarta haneut.

Musim wisata anu luhur sareng rendah nuturkeun pola curah hujan di sisi Pasifik, dimana tempatna resorts. Usum halodo anu lumangsung ti Januari nepi ka Maret sinonim jeung jalma jeung harga mahal jeung usum puncak bener dua minggu ti saméméh Natal nepi sanggeus Taun Anyar.

Hal pangalusna ngeunaan usum tinggi nyaeta undoubtedly cuaca, tapi teu harga. Hese nyieun reservations, aya loba teuing jalma sarta di pantai aya rame. Pikirkeun yén sadaya jalma di belahan bumi kalér aya anu lolos tina tiis sareng salju anu ekstrim.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*