Situs Royal Aranjuez sareng kebon na anu saé

Istana Aranjuez

Aranjuez Saprak jaman Reconquest, éta dipimilik ku Ordo Santiago, anu tuan besarna ngagaduhan istana di dieu dina situs anu ayeuna kusabab bentang anu berdaun sareng iklim anu hampang. Nalika Monarki Katolik nunjuk daulat salaku Grand Master of Santiago, Aranjuez dilebetkeun kana Makuta. Dataran subur ieu di tempat patepungan Tajo sareng Jarama, antukna janten tinggal nagara klasik kulawarga kulawarga Spanyol.

Habsburgs hoyong ngajantenkeun Aranjuez janten kota anu diinspirasi ku Italia anu hébat sareng dinasti Bourbon ngabantosan ngembangkeun kamakmuran Royal Site, dimana aranjeunna nyéépkeun usum semi dugi ka Juli sumping. Éta sababna kieu kota di beulah kidul Madrid Éta janten kasohor istana anu spektakuler sareng kebon lemes, anu didatangan ku rébuan wisatawan ti sakumna dunya unggal taun.

Sejarah Tempat Karajaan Aranjuez

Curug Sitio de Aranjuez Nyata

Kaisar Carlos V mutuskeun pikeun ngajantenkeun warisan ieu janten villa anu diinspirasi ku Italia, desain anu dilanjutkeun ku putrana Felipe II saatos pupusna, anu maréntahkeun pangwangunan istana anyar dina situs master Orde Santiago. Éta ngagaduhan arsitéktur na ka Juan Bautista de Toledo (anu ngadamel tata ruang jalan anu dijejeran ku tangkal anu ngatur daérah khusus pikeun kebon sareng pepelakan) sareng Juan de Herrera.

The Bourbons nyumbang pikeun ngembangkeun kaindahan Royal Site ieu. Felipe V nyusun kebon énggal sareng Fernando VI tata cara langkung seueur jalan anu dijejeran. Dina 1775 Carlos III maréntahkeun pangwangunan dua jangjang deui di istana sareng kota anyar na ngahontal kamekaran lengkep dina pamaréntahan Carlos IV. Raja-raja Fernando VII sareng Isabel II teras-terasan ngadatangan Aranjuez salami cinyusu, janten kaagungan karajaan Istana Aranjuez tetep dugi ka 1870.

Gaya Istana Aranjuez

Istana Karajaan anu diwangun ku Felipe II dina situs Istana lami Masters of Santiago dimimitian dina 1564 sareng ngahutang arsitéktur na ka Juan Bautista de Toledo sareng Juan de Herrera, anu ngan ukur ngarengsekeun satengahna. Sanaos lpinuh ku fitur aslina tina Renaissance Dina pendekatanana, Istana Aranjuez mangrupikeun ciri tina klasikisme Habsburg kalayan gentian batu bodas sareng bata.

Rencana aslina diteruskeun ku Felipe V de Borbón di 1715 sareng dipungkas ku Fernando VI di 1752 nuturkeun rencana anu dikandung ku Juan Bautista de Toledo sareng anu parantos dua abad réngsé. Nanging, Istana Aranjuez ngan ukur tetep jalan sapertos kitu dua puluh taun, ti saprak 1775 Carlos III maréntahkeun ditambahan dua jangjang deui.

Pedalaman Istana Aranjuez

istana aranjuez interior

Bisi anjeun hoyong didatangan pedalaman Istana Aranjuez, tikét kedah dipésér di istana éta sorangan. Harga gumantung kana naha kunjungan éta dipandu atanapi henteu. Kuring mamatahan anjeun pikeun milih pilihan anu munggaran kumargi pitunjuk wisata anu profesional bakal nyaritakeun anjeun ngeunaan sajarah Situs Royal Aranjuez sareng anjeun ogé bakal ngagaduhan aksés ka kamar pribadi raja sareng Museum Faluas ngan ukur 15 euro. Sabalikna, Upami kunjungan gratis, jalanna ngan ukur mayar 9 euroLeres, tapi anjeun bakal sono sadayana di luhur.

Di jero istana anjeun bakal tiasa ngémutan permadani Flemish, lukisan sareng jati anu teu kaitung niléna sareng di luar anjeun tiasa ngaraosan kebon anu saé ku jalan karajaan sareng bangsawan Spanyol leumpang mangabad-abad ka pengker. Aksés ka aranjeunna gratis.

Naon tempat anu sanés didatangan di Aranjuez

  • Royal House of the Labrador

Royal House of Labrador Aranjuez

Janten Carlos IV ti Borbón Prince of Asturias, paviliun dermaga Ferdinand VI dijantenkeun janten tempat hiburan sareng Taman Pangeran didamel di sakurilingna. Nalika anjeunna angkat ka tahta, anjeunna mutuskeun ngawangun di tungtung kebon kebon ieu imah nagara anyar anu disebut del Labrador, pikeun fasad anu saderhana anu ti mimiti dimaksudkeun pikeun kontras sareng kamewahan interiorna. Hiasan éta utamina disababkeun ku desainer interior Jean-Démosthène Dugourc sareng pangaruh Perancis sareng Itali anu kasohor. Gaya Kekaisaran anu paling terulang.

Real Casa del Labrador diwangun ku arsiték utama Juan de Villanueva sareng muridna Isidro González Velázquez, ka saha sababaraha interior na hutang.

Dina 2001 didaptarkeun salaku Warisan Dunya, sasarengan perkawis sajarah-artistik kota anu sanésna, ditulis dina daptar Unesco kalayan nami Bentang Budaya Aranjuez. Kunjungan anjeun diidinan, ti jam-jam parantos ditangtoskeun

Wangunan séjén anu dipikaresep pisan pikeun didatangan di Aranjuez nyaéta Istana Medinaceli, DPRD sareng Ksatria, DPR Pagawé, Garéja San Antonio, Plaza de Toros, Mercado de Abastos atanapi Rumah Sakit de San Carlos.

  • Kebon Raja, Pulo, Parterre sareng Pangeran

Kebon Pangeran Aranjuez

Felipe II, anu resep pisan ka kebon, ngalakukeun upaya khusus pikeun ngahias Aranjuez. Taman Pulo, didesain ku arsiték Juan Bautista de Toledo, sareng ka Raja langsung ka istana sareng anu hiasan na ayeuna kusabab Felipe IV dijaga ti jaman na.

Ogé di Pulo, kaseueuran sumber-sumberna disababkeun ku Felipe IV, sanaos Bourbons tetep ngeuyeuban anjeunna ku detil sapertos bank Carlos III.

Felipe V nambihan ka kebon anu aya Parterre di payuneun istana sareng tungtung di tungtung Taman Pulo, disebat Isleta, dimana anjeunna masang Air Mancur Tritons anu dibawa Isabel II ka Campo del Moro.

Taman Pangeran gaduh nami sareng ciptaanna ka putra Carlos III anu dina 1770an mimiti ngagunakeun dermaga Ferdinand VI lami salaku paviliun rekreasi sareng ngembangkeun kebon dina mode Anglo-Perancis di sakurilingna kalayan pangaruh langsung ti kebon Marie Antoinette di Petit Trianon.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*