Istana Wewelsburg

Istana Wewelsburg

El Istana Wewelsburg aya di nagara bagian Jerman Rhine-Westphalia Kalér. Éta istana abad ka-XNUMX diwangun dina gaya Renaissance Éropa. Tapi kastil ieu henteu kasohor ku arsitéktur na, tapi kusabab ngagaduhan tempat ka élit SS, organisasi dina jasa Hitler nalika Jérman Nazi. Kusabab ieu, seueur catetan sareng riwayat na anu leungit.

Kami badé diajar sakedik perkawis sajarah puri ieu anu dinten ieu ngagaduhan musium sareng tiasa didatangan. Éta kastil anu aya hubunganana sareng bagian paling poék dina sajarah Jérman, tapi pastina janten tempat anu dipikaresep pisan pikeun diajar langkung seueur ngeunaan jaman ieu.

Dimana tempatna

El Istana Wewelsburg aya di kabupaten Paderborn di Rhine-Westphalia Kalér. Désa Wewelsburg tempat puri ayana mangrupikeun bagian tina kota Büren. Pikeun ningali tempat ieu urang tiasa badarat di sababaraha bandara sapertos Cologne, Hannover atanapi Düsseldorf, anu sakitar opat jam deui. Ti bandara ieu urang tiasa mendakan transportasi nganggo karéta atanapi beus ka Wewelsburg. Anu paling disarankeun nyaéta diragukeun bandara Düsseldorf, anu mangrupikeun anu pang caketna, kalayan karéta anu dugi sakitar dua jam di Paderborn.

Sejarah Wewelsburg Castle

Istana Wewelsburg

Benteng ieu diwangun dina penampilan na ayeuna di abad ka-XNUMX, dimaksudkeun pikeun janten tempat tinggal sekundér pikeun Pangeran Bishop of Paderborn. Nanging, di bukit ieu parantos aya konstruksi sareng bénténg anu sanés bahkan dina abad ka-XNUMX, kusabab ayana strategis na. Puri ieu ngalaman karusakan sareng sawaréh musnah nalika sababaraha waktos, sapertos dina Perang Tilu Puluh Taun. Mangtaun-taun saurna diwangun deui sareng di abad ka-XNUMX éta dijantenkeun panjara militér. Legenda nyatakeun yén awéwé ogé anu dituduh dukun dibui. Parantos di Abad ka-XNUMX puri ieu janten bagian tina karajaan Prusia. Dina 1924 benteng janten milik kabupaten Büren sareng dirobih janten pusat budaya. Dina 1925 kastil ieu parantos dianggo salaku asrama nonoman, rohangan pésta, réstoran sareng musium.

Kastil SS

Istana Wewelsburg

Heinrich Himmler nandatanganan kontrakan sareng distrik Paderborn di 1934 tina saratus taun di benteng. Maksud pamimpin SS ieu nyaéta ngaréhabilitasi kastil anu ngagunakeunana salaku tempat latihan pikeun élit organisasi ieu anu didedikasikan pikeun Nazisme. Henteu dipikaterang pisan kunaon anjeunna mutuskeun nyéwa tempat ieu, tapi disebatkeun yén éta tiasa kusabab nubuat anu ditepikeun ku Karl Maria Willigut ngeunaan Perang Birch. Numutkeun nubuat ieu, perang terakhir caket di mana tentara ageung Wétan bakal éléh pasti ku Kulon. Tétéla puri ieu bakal janten tempat anu bakal mutuskeun kameunangan perangna, sahingga janten pikeun anjeunna simbol kameunangan salajengna. Anjeunna yakin yén puri ieu bakal janten pusat dunya nalika aranjeunna ngéléhkeun pasukan sanésna.

Lila-lila dipikaterang yén sakola henteu kajantenan, tapi tibatan pusat arkéologis pikeun diajar lomba Aryan diwangun di benteng. Pikeun tujuan ieu aranjeunna nyiptakeun sababaraha rupa bidang panilitian, ngeunaan prasejarah, sejarah abad pertengahan sareng carita rakyat sareng perpustakaan pikeun SS. Langkung seueur dana anu dimodalan di kastil ieu kanggo nyiptakeun pusat ideologi. Parantos di 1939 Himmler nyalira bakal ngalarang publikasi ngeunaan kastil. Dina waktos ieu kastil panginten janten puseur dunya anyar. Ti taun éta, kuli ti kamp konsentrasi sapertos Sachsenhausen bakal dianggo pikeun merehabilitasi istana.

Kastil ayeuna

Istana Wewelsburg

Kiwari dimungkinkeun pikeun nganjang ka istana sareng ningali kamar anu khas. Éta parantos dijaga salaku émutan taun-taun poék sajarah Jerman ieu, supados henteu hilap kana kalakuan SS sareng Nazismeu. Anjeun tiasa ningali tempat sapertos ieu crypt, anu niru makam Mycenaean pikeun ngélingan paéh. Di pusatna pasti aya seuneu anu béngsin gas langgeng sareng dua belas alas di sakurilingna, anu hartosna teu dikenal. Tapi jenis tempat sapertos kieu masihan urang ideu ngeunaan perlambangan anu ngurilingan Nazisme sareng para pamingpinna.

Anjeun tiasa ogé ningali katelah Kamar Generals kalayan lanté marmer di mana urang tiasa ngahargaan mosaik anu ngawakilan Panon Hideung sareng dua belas sinar anu ngawangun simbol SS. Nalika Nazi éléh perang Himmler maréntahkeun istana dibongkar tapi tetep nangtung sareng disimpen deui.

Dinten ieu di kastil urang tiasa nganjang ogé Museum SS yén éta sanés tempat peringatan tapi rohangan pikeun émut naon anu dilakukeun. Di tempat ieu anjeun bahkan tiasa ningali sababaraha buku harian Himmler.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*