Kastil Zafra

Gambar | Diego Delso Wikipedia

Lokasina di tempat anu kapencil di kotamadya Campillo de Becauseñas, di propinsi Guadalajara, Istana Zafra nangtung dina batu ageung. Bénténg abad ka-XNUMX anu maénkeun peran penting salami Spanyol Reconquest sabab éta satengahna antara karajaan Aragon sareng Castile.

Nanging, masarakat umum terang éta berkat séri "Game of Thrones" sabab éta lokasi anu dipilih pikeun ngagambarkeun Tower of Joy, tempat lahirna Jon Snow.

Boh kusabab anjeun resep ka séri lamunan ieu, kusabab anjeun resep istana abad pertengahan atanapi ku duanana alesan, di handap ieu kami bakal langkung seueur diajar ngeunaan sajarah salah sahiji istana anu paling indah di Guadalajara.

Naon sejarah na?

Sanaos aya sésa-sésa prasejarah, tiasa nyarios yén sajarah Istana Zafra ti saprak invasi Visigothic di Semenanjung Iberia, nalika saurang lalaki militér Gothic nyandak alun-alun ieu jauh ti bangsa Romawi sareng engké ngawangun bénténg ieu di tengah Sierra de los Castillejos.

Teras pangwangunan murag kana tangan Muslim sareng nalika dipulihkeun ku Raja Alfonso I Battler, éta nalika waktosna kasohor. Saprak abad ka-500 éta ngagaduhan penampilan ayeuna sareng dianggap yén éta mangrupikeun XNUMX prajurit nalika Abad Pertengahan.

Kastil Zafra ilubiung dina bab penting tina sajarah Spanyol sapertos ngepung Gonzalo Pérez de Lara, Lord of Molina, ku pasukan Raja Kastil Fernando III el Santo, anu barontak ngalawan raja. Kusabab éta teu kairut sareng aranjeunna henteu tiasa nyandak kastil, raja kedah satuju kana "Concordia de Zafra", ku nalika maotna Don Gonzalo kota Molina de Aragón bakal janten bagian tina makuta Castile.

Saatos ngahijikeun karajaan Aragon sareng Castile, kastil Zafra kaleungitan pentingna stratégi sareng kaserang ku pirang-pirang abad. Ieu ngandung hartos kagorengan ageung pikeun strukturna anu dipungkas ku gambar aslina dugi ka 1971, kalayan upaya tatangga tunggal, Antonio Sanz Polo, dimungkinkeun pikeun ngawangun deui bagian témbok, menara Homage sareng menara Poniente anu ditempelkeun dina batu, sahingga balikkeun puri anu matak na ieu pikeun jaman kamuliaan na.

Ayeuna éta mangrupikeun salah sahiji conto anu hadé tina kastil batu anu dilestarikan di sadayana Spanyol tapi pedalaman henteu tiasa didatangan sabab éta dipimilik ku putu Antonio Sanz Polo.

Kumaha cara nepi ka Istana Zafra?

Kastil Zafra henteu ngagaduhan aksés gampang sabab dilakukeun ngalangkungan jalan-jalan tatanén anu henteu ditunjuk sareng pinuh ku batu dimana ngan ukur mobil anu biasana meuntas ti jaman ka jaman. GPS diperyogikeun pikeun milarian sareng dugi ka kastil kalayan gampang.

Aya dua cara pikeun dugi ka Castle of Zafra. Tina jalan GU-417 anu ngahubungkeun Pobo de Dueñas sareng Campillo sareng ti kota Campillo de Becauseñas.

Naon kunjungan anu sanés dilakukeun di daérah Molina-Alto Tajo?

Gambar | Pinterest

Sanaos seueur jalma sumping ka tempat ieu pikeun ningali Istana Zafra sacara éksklusif, kumargi perjalanan panjang sareng sesah diakses, abdi nyarankeun anjeun ngalengkepan kunjungan sareng sababaraha harta karun anu di daérah ieu aya di sakurilingna.

Molina de Aragon

Mangrupikeun salah sahiji kota abad pertengahan anu paling indah di Spanyol kalayan sasak lami na, garéja-garéja na, saparapat Yahudi sareng réstoran anu saé dimana anjeun tiasa resep asakan Castilian-La Mancha. Salaku tambahan, éta ogé ngagaduhan istana sanés anu paling berkesan sareng pangageungna di Spanyol anu katelah bénténg Molina de los Condes. Entong sono!

Barranco de la Hoz

Éta mangrupikeun gamping fluvial anu diukir ku Walungan Gallo dina jangkungna kota alit Corduente, anu mangrupikeun bagian tina Alto Tajo Natural Park anu sakti.

Taman Alto Tajo Alam

Di Alto Tajo Natural Park anjeun bakal mendakan yén Spanyol anu henteu dikenal kalayan bentang anu endah kalayan jambatan, laguna, gorges, monoliths, sudut pandang, jalur hiking sareng bumi padesaan di kota-kota anu menawan sapertos Cobeta, Poveda de la Sierra, Checa atanapi Zaorejas.)

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*