Rute Ferro di Andorra

Gambar | Liburan di padesaan

Salah sahiji rute anu paling saderhana pikeun ngamimitian murangkalih hiking nyaéta Ruta del Ferro di Andorra. Éta tiasa diakses anu tiasa disarankeun pikeun saha waé henteu paduli umur atanapi kaayaan fisikna.

Nami jalur ieu nuduhkeun pentingna perdagangan beusi pikeun Pimpinan Andorra, sacara umum, sareng paroki Ordino, khususna, dina abad tujuh belas sareng salapan belas. Maka, éta mangrupikeun rute anu ngungkabkeun beurat kagiatan metalurgi di daérah ieu sasarengan sareng lanskap Andorran anu saé.

Rute Ferro

Rancana perjalanan Andorra saleresna mah jalur budaya sareng alam anu dugi ka tempat-tempat sanés di Pyrenees, sapertos Catalonia, Aquitaine, Ariège, Vizcaya sareng Guipúzcoa. Hatur nuhun kana minatna, yén éta cocog pikeun sadaya pemirsa sareng kolaborasi antara nagara, dina 2004 Ruta del Ferro nampi sebutan anu terhormat ti Déwan Éropa.

Rute tina Jalur Ral

Supados anjeun tiasa ngalaksanakeun Rute Ferro sakulawarga, kami ngajukeun rute Jalan Ral, antara kota La Cortinada sareng Llorts, anu dilakukeun kalayan gampang, sareng boro teu merata sareng ngararasakeun anu hébatpintonan kabel.

Rute Ferro dimimitian di gigir parkiran mobil Llorts Mine, dimana mobil tiasa diparkir. Boh jalur nurun gunung anu bakal urang bawa ka La Cortinada sareng tambang aya di caket tempat parkir.

Tambang ieu pernah aya hubunganana pisan sareng warga désa gunung ieu. Dina usum panas, pengunjung ditawarkeun kamungkinan nyandak tur anu dipandu di jero tambang ogé mendakan paméran permanén patung kontémporér anu disebat Camino de los Trajinantes ogé kamungkinan jalan dina Beusi Lalaki.

Sareng ranjau Sedomet sareng Ransol, Tambang Llorts tuang jujukutan di daérah éta, sanajan anu terakhirna ngan ukur tiasa dianggo salami opat taun kusabab jumlah beusi anu aya di jerona.

Nyandak jalur di payuneun tambang kami bakal mendakan titik anu béda anu ditandaan ku nomer anu nunjukkeun tempat anu dipikaresep dina rancana perjalanan.

Gambar | Pixel

Titik 1: Mangrupikeun batu metamorf anu sacara tradisional dipaké pikeun ngawangun hateup bumi di Andorra.

Titik 2: Mangrupikeun sumber alami sareng seueur beusi dina handapeun na.

Titik 3: Kami nyanghareupan daérah anu lembab pisan di mana lumut sareng pepelakan alit sanésna seueur.

Titik 4: Di kénca aya jalur anu ngarah ka Bordas de Ensegur. Baheula, jalma-jalma ti kampung sumping ka dieu dina usum panas sareng ingon-ingonna pikeun ngalirkeun musim. Mangrupikeun situs anu ngagaduhan seueur kabin sareng daérah jukut. Salaku tambahan, di jurang Ensegur anjeun tiasa latihan ngarai.

Titik 5: Ti dieu anjeun tiasa diajar sampurna vegetasi daérah

Titik 6: tempatna rada jauh ka handap, dimana jalanna dijagaan ku tembok batu anu disebut tembok batu garing anu dijantenkeun nyegah lebet sapi dina transmumansi.

Titik 7: Kami mendakan Jambatan Les Moles, palang antara jalan Tal sareng anu dugi ka Llorts. Saatos sababaraha méter leumpang urang bakal ningali padang rumput hejo sareng 7 patung luar ti Beusi Lalaki ku seniman Perancis Rachid Khimoune.

Titik 8: Jalur karéta tetep turun sareng ka katuhu nyaéta Puente del Vilaró, gigireun daérah istirahat. Henteu lami saatosna, jalanna nembus ku gunwale sareng ku forge Vilaró, dimana beusi diala ku pangurangan langsung mineral anu diekstraksi dina ranjau.

Titik 9: Saatos titik ieu, urang teraskeun sareng turunna lebak antara padang rumput heureuy sareng ngantunkeun jalan anu béda di kénca anu naék ka lebak Ensegur. Kami parantos tiasa ningali bumi Arans di tukang di belah katuhu. Upami urang teraskeun leumpang urang dugi ka sasak Arans.

Titik 10: Nalika urang caket ka La Cortinada, walungan Valira del Nord beuki caket. Di daérah ieu, cai ngagaduhan warna semu beureum kusabab kandungan beusi tina taneuh anu ageung. Nuturkeun jalur anu ngalirkeun pabrik Mas de Soler, kami parantos dugi ka La Cortinada.

Nyebrang sasak anu nungtun ka sisi séjén Walungan, kami dugi ka pabrik penggilingan Cal Pal sareng dua, dua gedong ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Kantor Wisata nawiskeun wisata anu dipandu nalika usum panas.

Titik 11: Nalika nyebrang jalan kami mendakan salah sahiji simbol ti Lembah Ordino kusabab kabeungharan artistik sareng budaya na: garéja Sant Martí de La Cortinada (1: 00h - 1.330m). Wangunan ieu dihubungkeun sareng Rute Beusi sabab palang tina altar utama sareng kapel gigir didamel ku beusi ti daérah éta.

Pikeun pangbalikanna, anjeun kedah ngaleungitkeun sagala jalan sareng sakitar sajam anjeun bakal balik deui di Llorts Mine.

Hiking sareng murangkalih

Tips kanggo ngalaksanakeun Rute Ferro

  • Unduh aplikasi kaamanan lapangan anu ngamungkinkeun pendaki ngirim lokasi tepatna pikeun tim nyalametkeun dina kaayaan darurat.
  • Hormat alam: terasrasakeun padesaan sareng tinggalkeun sakumaha anu anjeun mendakan.
  • Inuman sajumlah sering. Cai jatah pikeun lumangsung sapanjang rute.
  • Upami anjeun ngahontal bagian anu anjeun anggap bahaya atanapi éta saluareun kamungkinan anjeun, langkung saé pikeun dibalikkeun.
  • Pariksa ramalan cuaca pikeun tempat, tanggal sareng waktos angkatna.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)