Jenis wisata di Spanyol

Jenis wisata

Nalika urang mikirkeun pariwisata kami henteu nganggap yén aya sababaraha jinis, sabab henteu sadaya jelema ngumbara kusabab alesan anu sami. Nyatana aya daérah anu ngagaduhan jinis wisata khusus anu aranjeunna pokus pikeun nguntungkeun masarakatna. Kusabab kitu urang bakal ningali jinis wisata anu tiasa urang mendakan di Spanyol.

Spanyol pastina mangrupikeun nagara wisata, anu narik rébuan jalma unggal taun anu hoyong mikaresep hal-hal anu béda-béda, ti mimiti gastronomi dugi ka rohangan alam, pantai atanapi budaya na. Milarian jinis pariwisata naon anu tiasa dipikaresep pikeun didakan di Spanyol, kumargi aya sababaraha cara pikeun ngarambat.

Turismo budaya

Museum di Spanyol

Pariwisata budaya sok janten salah sahiji tujuan utama. Dina jenis wisata ieu kami kalebet wisata anu berorientasi kana penemuan sejarah, monumen, titinggal arkéologis sareng musium. Di Spanyol urang tiasa mendakan seueur daérah anu gaduh sajarah nyalira sareng musiumna. The Guggenheim di Bilbao atanapi Museum Prado di Madrid aranjeunna conto anu hébat. Monumenna ogé penting kusabab urang mendakan tempat sapertos Giralda di Seville, Alhambra di Granada, Sagrada Familia di Barcelona, ​​Katedral Santiago de Compostela atanapi di León, Alcázar of Toledo, anu ti Segovia atanapi Teater Romawi Merida

Pariwisata pantai

Pariwisata pantai

Urang terang yén di Spanyol bagian ageung pariwisata berorientasi ka basisir na, sabab éta ogé ngagaduhan cuaca anu saé pisan. Di daérah Mediterania urang mendakan daérah sapertos Valencia, daérah Catalonia sareng tangtosna Kapuloan Balearic kalayan pusat wisata sapertos Mallorca atanapi Ibiza. Di sisi anu sanésna, aya seueur jalma anu resep ka pantai Andalusian atanapi anu mutuskeun angkat ka Kapuloan Canary, anu mikaresep iklim anu saé sapanjang taun.

Pariwisata Gastronomis

Teu aya ragu yén Spanyol mangrupikeun salah sahiji tempat anu ngagaduhan gastronomi anu pangsaéna di Éropa sahingga pariwisata gastronomis mangrupikeun tempat wisata anu hadé. Di daérah kalér aya lauk sareng tuang laut anu saé. Nyatana Nagara Basque, Rioja atanapi Galicia mangrupikeun salah sahiji tempat karesep pikeun wisata gastronomi pikeun kualitas luhur piring sareng produk na. Di Andalusia kami mendakan salah sahiji tempat anu dipikaresep pikeun tapas. Salaku tambahan, di tempat-tempat ieu umum pikeun mendakan festival khusus pikeun gastronomi, anu ogé narik seueur wisatawan unggal taun, sapertos Festival Seafood di O Grove, Galicia.

Pariwisata anggur

Pariwisata anggur

Pariwisata anggur mangrupikeun jinis wisata anu aya hubunganana sareng anggur, hal anu urang ogé tiasa tingali di seueur daérah Spanyol anu kasohor ku anggurna. Tempat sapertos La Rioja, Catalonia, Galicia atanapi Andalusia Kalayan anggur Jerezna, aranjeunna ngagaduhan denominasi asal anu narik perhatian ratusan wisatawan anu hoyong ngadeukeutan ka daérah produksi kanggo ningali kebon anggur sareng kebon anggur sareng ngaraosan pangalaman anggur dina saéstuna, salian ti raos atanapi kursus.

Pariwisata ékologis

Jinis pariwisata ieu nembé pisan, kumargi wisata anu berorientasi kana sudut pandang ékologis parantos muncul sababaraha taun ka pengker. Pariwisata massal ngancurkeun daérah sareng dina sababaraha waktos nyababkeun rohangan alam janten rusak. Éta sababna anu énggal pariwisata ékologis dirancang pikeun ningkatkeun kasadaran sareng supaya jalma-jalma anu resep kana gaya hirup ékologis tiasa ngumbara bari ogé ngurus lingkungan. Hotél ékologis sareng biasana dinikmati di tempat-tempat alam dimana anjeun tiasa pikaresepeun diajar ti alam tanpa ngaruksak.

Perjalanan petualangan

Pariwisata petualangan berorientasi ka jalma-jalma anu aktip pisan sareng anu resep kana sagala rupa olahraga. Di tempat sapertos basisir kalér Laut Cantabrian atanapi basisir Andalusia, kami mendakan pantai idéal pikeun olahraga sapertos surfing atanapi kitesurfing, kalayan sakola-sakola anu ngawula pikeun ngamimitian dina olahraga. Aya ogé seueur daérah di Spanyol anu kedah olahraga sapertos hiking di tempat alam, ti Galicia ka Asturias atanapi Catalonia. Sanaos dinten ayeuna gampang mendakan tempat anu nganggo jalur hiking anu anyar.

wisata désa

wisata désa

Pariwisata désa mangrupikeun salah sahiji anu parantos dipelak di padesaan sareng daerah anu sepi, di bumi nagara anu direnovasi anu éndah pikeun nikmati gaya hirup anu sepi ieu. Tempat sapertos Galicia ahli dina jenis wisata ieu. Cicing di bumi désa anu éndah, dikurilingan ku alam mangrupikeun kamewahan dinten ayeuna pikeun kabur ti kota.

Pariwisata salju

Pariwisata salju

Ieu mangrupikeun salah sahiji jinis wisata anu tiasa urang mendakan di Spanyol dina usum usum. Tempat sapertos Lembah Arán di Lleida, éta Puerto de Navacerrada di Madrid, Formigal di Huesca atanapi Sierra Nevada di Granada mangrupikeun sababaraha tempat anu nawiskeun Resort ski disiapkeun sareng sagala jinis daérah, akomodasi sareng pikaresepeun pikeun sakulawarga.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*