Jinis hijrah

Jinis hijrah

Bédana jinis hijrah tuturkeun di hudang asal usul umat manusa ku kahoyong imperious ka ngaléngkah. Kahayang ieu anu ngajantenkeun kami spésiés anu parantos tiasa ngajajah sadaya penjuru dunya, dugi ka aya jalma anu cicing bahkan di daérah caket kutub sareng gurun.

Janten, ti mimiti ayana urang, urang parantos ngagantikeun bumi di hiji daérah pikeun wilayah anu sanés; nyaéta, urang parantos hijrah. Ayeuna éta mangrupikeun hal anu urang lakukeun upami urang indit-inditan ka hiji nagara sareng, kusabab urang resep pisan, urang mutuskeun cicing sareng cicing. Tapi, Naha anjeun terang naon jinis hijrah manusa aya?

Migrasi manusa tiasa diklasifikasikeun kana tilu jinis: numutkeun waktos, numutkeun karakter sareng numutkeun tujuanana. Hayu urang tingali masing-masing jinis hijrah misah pikeun ngartos aranjeunna langkung saé:

Jinis hijrah numutkeun waktos

Migrasi manusa dina usum salju

Jenis hijrah ieu mangrupikeun anu lumangsung nalika waktos anu kawates, dianggap mangrupikeun jinisna saheulaanan, ogé anu dilaksanakeun salamina, dianggap salaku tetep. Peryogi dicatet yén hijrah manusa samentawis mangrupikeun anu hijrah bakal balik ka tempat asalna saatos waktos anu khusus.

Jinis hijrah numutkeun watekna

Gumantung kana naon anu ngajurung urang ninggalkeun tempat asalna, éta hijrah kapaksa, anu sakumaha namina nunjukkeun, mangrupikeun jalma éta kapaksa ninggalkeun bumina pikeun salamet; atawa hijrah sukarela anu mana nalika éta migran ninggalkeun padumukanana tina karepna sorangan.

Jinis hijrah numutkeun tujuan

Dina jenis hijrah ieu urang ngabédakeun hijrah internal, anu nalika tujuanana aya di nagara anu sami; atanapi internasional nalika anjeun di nagara anu sanés.

Naha urang hijrah?

Sasak kaluar kota

Manusa aranjeunna teras milarian tempat anu saé kanggo cicing, henteu paduli asal usulna sareng kaayaan ékonomi na. Dina sababaraha taun terakhir imigrasi parantos janten topik anu dikaitkeun unggal dinten: jalma-jalma ti nagara berkembang meuntas kolam pikeun milarian tuangeun, padamelan sareng kaamanan. Seueur diantara aranjeunna résiko kaleungitan nyawa, sabab sadayana terang yén aranjeunna henteu salawasna sumping ku cara transportasi anu paling pas. Tapi aya seueur anu aranjeunna tiasa kéngingkeun; barina ogé, tempat naon waé langkung saé tibatan daérah anu rusak.

Di sisi anu sanésna, sareng sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, upami salah sahiji urang ngalalana, contona, New York sareng ternyata aranjeunna resep cuaca, jalma-jalma, tempat éta, sareng yén éta ogé ngagaduhan kamungkinan milarian padamelan, Kamungkinan anjeun bakal nimbangkeun cicing di ditu samentawis atanapi, saha anu terang, panginten salamina. Kami bakal janten imigran ka New York sareng imigran di nagara kami, tapi pastina moal lami deui urang tiasa hirup di ditu tanpa masalah.

Alesan sanés naha urang kedah hijrah nyaéta pikeun bencana alam, janten gempa bumi, banjir, usum garing, jst. Upami anjeun cicing di daérah anu biasa bencana, anjeun tiasa ngantosan gedong anu tahan ka aranjeunna, tapi ieu tiasa bahaya pisan, janten anjeun sering milih milarian tempat anu langkung aman di daérah sanés dunya. . nagara atanapi anu sanés.

Balukar positip sareng négatip tina jinis hijrah

Konsékuansi hijrah ku pesawat

Sapertos sadayana perpindahan, ieu tiasa ngagaduhan akibat boh tempat asal sareng tempat tujuan.

Balukar positip

Diantara sadaya akibat anu positip, diperhatoskeun yén di nagara asalna tekanan demografi kana sumber daya diréduksi sareng pangangguran ngirangan, salian nganggap pelepasan pikeun langkung seueur penduduk; bisi nagara tujuan, aya hiji réjuvenasi penduduk, aya deui rupa-rupa budaya jeung produktivitas ningkat.

Balukar négatip

Pikeun nagara asalna, anu paling penting di luhur sadayana sepuh populasi sareng panghasilan masarakat turunna. Jalma ngora umur digawé mangrupikeun anu pangpayunna mutuskeun angkat, sareng ieu masalah pikeun tempat asalna.

Di sisi anu sanésna, nagara tujuan bakal nyanghareupan a turunna gajih di sababaraha séktor pikeun eksploitasi tanaga imigran, anu nampi damel kerja keras pikeun gajih anu handap.

Panasaran ngeunaan hijrah

Poto salah sahiji kapal anu pinuh ku pendatang anu sumping ti Éropa

Salian ti naon anu parantos diekspos dugi ka ayeuna, pikaresepeun pikeun terang yén aya ogé kasaimbangan hijrah atanapi kasaimbangan hijrah, anu ngabédakeun antara émigrasi (jalma anu angkat) sareng imigrasi (jalma-jalma anu cicing). Nalika imigrasi langkung ageung tibatan émigrasi, kasaimbangan hijrah dianggap positip, sareng négatip sanésna.

Sosialis Robert Owen (1771-1858), asal Welsh, ngarencanakeun kota anu disebut New Harmony, anu kedah didamel di Indiana (Amérika Serikat). Idéna nyaéta nyayogikeun padumukan sareng padamelan pikeun imigran, sanaos tungtungna henteu kawujud. Sanaos sadayana, éta nimbulkeun seueur proyek anu ningali cahaya panonpoe, utamina kusabab dukungan imigran nyalira. Diantara sadayana urang nyorot kota satelit (sapertos di Maipú di Chili, Quezón di Filipina atanapi Kota Anyar Belen di Peru), anu perencanaan kota-kota Amérika Latin, O el pakampungan daérah wates sareng Haiti ku Républik Dominika.

Kami arepkeun kami parantos ngabéréskeun keraguan anjeun ngeunaan hijrah manusa anu aya.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)