kadaharan Jerman has

Sosis

Nalika urang mikirkeun kadaharan Jerman hasinevitably urang datang ka pikiran sosis. Mémang, gastronomy na ngagaduhan langkung ti lima belas ratus jinisna. Tapi asakan Jerman leuwih ti produk ieu.

Ku kituna, wewengkon kidul kayaning Bayern o swabia ngabagikeun resep ka tatanggana Swiss y Austria. Nya kitu, di kulon aya pangaruh ti nu kawentar Asakan Perancis sarta di kalér aya coincidences jeung asakan Walanda sarta Skandinavia, utamana lamun datang ka lauk. Sanajan kitu, asakan Teutonik boga sababaraha ciri umum. Urang bade ningalikeun aranjeunna ka anjeun lajeng ngobrol ngeunaan kadaharan Jerman has.

Ciri masakan Jerman

Sauerkraut

Sauerkraut, salah sahiji masakan samping paling has masakan Jerman

Salaku urang nyebutkeun, asakan Jerman leuwih ti sosis jeung bir. Kiwari dimungkinkeun, meureun, inuman has nagara tara kaunggulan, tapi aya ogé wines alus. Kanyataanna, nagara boga genep belas wewengkon anggur nu kasarna coincide jeung dataran walungan hébat kayaning Rhine, Elbe atawa Moselle.

Variétas anggur anu tumuwuh panglobana nyaéta Riesling jeung Silvaner. Pikeun masihan anjeun ide ngeunaan pentingna anggur dina budaya Jerman, kami bakal nyaritakeun yén aya tempat anu disebut weinstube. Aranjeunna bakal sarua jeung wineries urang komo, dina bulan Panén anggur, éta weinfests. Éta pihak anu ngagungkeun eta jeung salila maranéhna inuman, logis, anggur jeung dahar muih bawang disebut zwiebelkuchen.

Di sisi anu sanés, sacara umum, gastronomy Jerman dicirikeun ku nawiskeun rasa kentel jeung kuat. Unsur anu luar biasa sanésna nyaéta hal dasar sapertos roti. aya ngeunaan tilu ratus tipena béda roti di nagara. Éta henteu kabeneran, janten, éta ngagaduhan dua musium khusus pikeun tuangeun ieu.

Ngeunaan diet sareng adat urang Jerman, hidangan utama nyaéta sarapan jeung dahar beurang. Gantina, dinner téh torek. Kahiji diwangun ku kopi atawa teh, endog, gulungan sarta pastries, meats tiis sarta cheeses. Ngeunaan kadaharan ieu, éta ciri tina Bavaria jeung, ku extension, loba Jerman bauernfrühstück o sarapan patani, nu diwangun ku kentang asak jeung mentega, caramelized bawang, Bacon, endog jeung cabe hideung.

Hidangan tengah poé biasana boga kursus utama, biasana daging jeung lauk. Ieu tiasa pasta, sayuran atanapi sayuran. Lajeng anjeunna boga dessert. Sanajan kitu, di wewengkon kidul, meureun alatan pangaruh nagara Tengah, aya adat tina napsu. aranjeunna nelepon deui jajanan o imbis sarta biasana diwangun ku bir jeung roti jeung sausages, meats smoked atawa kéju.

Ngeunaan tuangeun, éta dilakukeun sakitar tujuh sonten sareng sami sareng jajan soré urang. Ieu bieu diwangun ku sababaraha sandwiches. Sanajan kitu, ieu geus robah pisan di kali panganyarna. Ayeuna, urang Jérman ogé tuang tuangeun tuangeun ku cara anu langkung lengkep sareng bergizi.

Tungtungna, urang bakal ngabejaan Anjeun tentang tempat dimana anjeun tiasa nyobian kadaharan has Jerman. Logis, anjeun boga réstoran jeung breweries di unggal kota di nagara. Tapi, salaku rasa panasaran, kami bakal nyaritakeun éta aya kacau. Aranjeunna nyarupaan kantin Spanyol sareng anjeun tiasa mendakanana di paguron luhur. Éta tempat nu nawiskeun dahareun timer jasa, tapi rada mirah. Sanajan ieu, eta eats cukup ogé. Kanyataanna, majalah Jerman Unicum milih unggal taun mansa pangalusna di nagara. Tapi, saatos kami ngajelaskeun sadayana ieu ka anjeun, kami bakal ngenalkeun anjeun kana masakan anu nyiptakeun kadaharan khas Jerman.

pretzel éta

pretzel

Rupa-rupa bretzel, roti paling umum dina dahareun Jerman has

Urang mimitian ku roti ieu, nu sugan paling wawakil leuwih ti tilu ratus di Jerman. Ieu mangrupakeun jenis loop badag tur ipis nu pituin wewengkon Bayern. Aya dua resep pikeun ngadamelna: hiji nyaéta jinis roti sareng lemes, sedengkeun anu sanésna nyaéta gaya cookie sareng langkung konsisten.

Nanging, anjeun tiasa naroskeun di Jerman, sapertos anu kami nyarios, loba tipe séjén roti. Diantara anu sanésna, anjeun gaduh sadayana, gandum sareng rye (anu terakhir katelah pumpernikel), bawang jeung kalayan waluh atawa sunflower siki.

Sosis

Sosis

wieners

Kami parantos nyarioskeun ka anjeun ngeunaan produk sapertos Jerman sapertos sosis. Tapi urang kudu delve kana naon maranéhna hartosna dina gastronomy nagara éta. Urang ogé geus disebutkeun ka anjeun nu aya leuwih ti lima ratus jenis maranéhanana. Sacara umum, aranjeunna diwangun ku daging minced anu béda sareng bumbu anu sanés.

Kitu ogé, aranjeunna disiapkeun, di luhur sadayana, dina dua cara: grilled atawa rostbratwurst sarta scalded atawa bruhwurst. Dumasar wewengkon, nu sosis thuringian, anu resepna rahasia, sanaos dipikanyaho yén éta ngandung daging babi sareng rempah-rempah sapertos caraway sareng marjoram.

Urang Jerman tuang sosis ku sababaraha cara. Aranjeunna ngajantenkeun sapertos urang, dina hotdog, tapi aranjeunna langkung resep cara anu sanés. Ku kituna, contona, dipirig ku salad kentang disebut kartoffelsalat atawa Anu populér sauerkraut. Kiwari dimungkinkeun ogé dipaké pikeun marengan loba masakan lianna. Éta diwangun ku salad tina filamén kol anu parantos ngalaman fermentasi asam laktat. Hasilna, éta boga rasa asam kuat.

Kartoffelsuppe sarta soups séjén

sup bir

sup bir

Dahareun Jerman has ngawengku loba variétas sup. Sacara umum, éta resep kuat meunang haneut. Di antarana, nelepon kartofelsuppe, nu dijieun tina kaldu daging, kentang, wortel, seledri, bawang jeung sababaraha komponén daging, utamana sosis.

Langkung panasaran ieu sup bir, nu disiapkeun kalawan inuman ieu, kaldu daging, mentega, bawang, potongan roti goreng jeung chives saeutik. ogé dipigawé sup asparagus o waluh. Sareng, salaku rasa panasaran, kami bakal nyarioskeun ka anjeun yén aranjeunna nyiapkeun, sapertos kami, sup bawang bodas. Tapi maranéhna teu make huntu pikeun nyiapkeun eta, tapi daun. Ku kituna, warna na héjo sarta rasa na pisan béda.

Pikeun bagian anak, iteuk flädle nyaeta has Bayern sarta dijieun tina potongan daging potong keureut, daun salam, lada, chives, peterseli jeung uyah. A varian torek nyaeta sup ti knodel, nu boga bal ieu semolina, bawang, wortel jeung pala. Leuwih kuat nyaéta sup kacang polong, nu tradisional di Kalér Rhine-Westphalia, sabab biasana dilayanan kalayan sosis sareng roti.

Knuckle: Eisbein

Knuckle tina babi

Eisbein: ros-rosan kalawan sauerkraut

Salah sahiji daging anu dipikaresep ku urang Jerman nyaéta daging babi. Éta ogé meakeun seueur daging pedet sareng jangjangan sapertos hayam, soang atanapi soang. Ogé, kaulinan sapertos babi hutan atanapi kijang roe, atanapi kelenci atanapi embe henteu kakurangan dina dahareunana. Aranjeunna malah dahar loba daging kuda, utamana dina saxony handap.

Tapi, balik deui ka daging babi, salah sahiji bagian karesepna nyaéta ros-rosan, anu dianggo pikeun masak piring anu disebut. Eisbein. Sacara logis, éta ngagaduhan ros-rosan anu disiapkeun dina oven dina suhu anu rendah pikeun ngahontal tékstur anu dipikahoyong. sarta dipirig ku sauerkraut, kentang pindang, kacang mashed komo meatballs. Nanging, éta ogé ngan saukur disiapkeun dipanggang sareng éta sanés hiji-hijina cara pikeun ngonsumsi daging babi anu aya di Jerman.

Persis di daérah anu karék disebatkeun yén cutlet Saxony atawa Kasseler. Sapertos anu urang tuang di dieu, éta mangrupikeun rendang babi asap sareng asin. Tapi aranjeunna biasana marengan anjeunna ogé sauerkraut atawa sayuran.

Schnitzel atanapi escalope Wina

schnitzel

Schnitzel atanapi escalope Wina

Sanajan ngaranna, éta mangrupakeun piring loba dikonsumsi di Jerman sarta ogé di Italia komo di España. sabab teu nanaon tapi a escalope daging pedet breaded. Maksudna, nya éta escalope Milanese anu urang terang di nagara urang. Saterusna, ngaranna di dieu téh paling luyu, sabab nyebut mimiti resep ieu kapanggih dina naskah Milanese ti abad ka-XNUMX.

Sanajan kitu, persiapan na husus. Teu cukup ku roti daging sareng ngagorengna. Saméméhna, éta kudu dipukul ku palu pikeun lemes. Lajeng ngaliwatan tipung gandum, endog keok jeung breadcrumbs. Sareng, tungtungna, éta digoréng dina mentega. hasilna nyaeta nikmat na, sakumaha ceuk kami, éta bagian tina dahareun Jerman has.

herring jeung lauk lianna

gulung

herring rollmops

The Germans teu pisan dibikeun ka olahan lauk badag. Salah sahiji appetizers pang populerna di nagara, kumaha oge, nyaeta rollmop, nu mangrupakeun fillet herring digulung dina acar atawa bawang sarta marinated dina cuka. Éta ogé hargana nu trout ti wewengkon éta Leuweung hideung, nu biasana disiapkeun dina papillot.

Sedengkeun pikeun kerang, aranjeunna asalna ti Laut Kalér. Di daérah anu caket ieu adat nyandak jinis udang leutik anu disebut krabben Dina sasarap. Éta ogé dihakan kerang gaya rhenish, nu boga saos anggur bodas, bawang, wortel, leek, lemon, peterseli jeung cabe hideung.

Strudel jeung produk pastry séjén

Jajan Hideung Forest

Kueh Hideung Forest

Urang rengse tur urang dahareun Jerman has dina pastries nagara urang. Salah sahiji olahanna anu paling kasohor nyaéta puteran. Sanajan asalna ti Austria, loba dikonsumsi di sakuliah Jerman. Éta diwangun ku pai puff pastry anu dieusi ku krim atanapi témpél anu béda sareng ditutupan ku gula icing. Nu pang populerna nyaeta nu apal.

Tapi ogé boga asakan Jerman jeung muih nikmat. Salah sahiji nu kawentar nyaeta leuweung hideung, nu boga lapisan biskuit coklat dipped dina kirsch nu Silih krim sarta cherries. Tungtungna, éta dipuncak ku asahan coklat ogé.

Ogé nikmat kéju o käsekuchen, nu disiapkeun kalawan ricotta atanapi quark kéju, endog, krim, gula jeung bahan séjén. Biasana, éta dilayanan tiis sareng dibarengan ku saos cranberry.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun ka anjeun masakan utama nu diwangun ku kadaharan Jerman has. Logis, aya loba batur kawas nu spatzle, nu mangrupa pasta ngawangun buleud dipirig ku produk béda. Atawa nu frikadellen, nu mangrupakeun jenis bakso goreng nu boga daging minced, endog, breadcrumbs, uyah jeung cabé sarta dilayanan kalayan tartar atawa saos bodas. Naha anjeun henteu nyangka aranjeunna resep anu lezat?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*