Dahareun Honduran has

ditembak

La kadaharan has Honduras Ieu mangrupikeun hasil tina sintésis komponén pribumi Maya sareng Aztec sareng pangaruh Spanyol. Di hiji sisi, aya bahan sareng resep ti jalma-jalma pra-Columbian. Jeung, di sisi séjén, pamakéan produk jeung masakan ti España.

Dua komponén ieu engké ngagabung ku pangaruh Afrika. Hasilna, gastronomy Honduran kuat sarta pohara variatif, tapi salawasna ngeunah. Sangkan anjeun terang masakan na tastiest, urang bade ngobrol jeung anjeun dina artikel ieu ngeunaan kadaharan has Honduras.

Bahanna

chuco atol

Chuco atole mangkuk

Sakumaha urang nembé ngajelaskeun ka anjeun, gastronomi nagara Amérika Tengah dumasar kana bahan anu parantos dianggo ku masarakat pra-Hispanik. Bangsa ieu netep di Honduras dipaké seueur sayuran. Di antarana, singkong, waluh, tomat, kentang atawa ubi jalar. Tapi, luhureun sakabeh, kacang jeung, komo deui, jagong. Ieu bagian tina lolobana masakan maranéhanana. Kanyataanna, malah lajeng tortillas jeung tamales dijieun pikeun ngeusian.

Éta ogé dihakan bungbuahan kayaning nanas, jambu, alpukat atawa gedang. Sareng pikeun inuman, karesepna kopi, coklat jeung atole. Ngaran ieu dibikeun ka cairan diala ku masak jagong lajeng sweetened jeung gula, vanili, kayu manis atawa spésiés séjén.

Jeung datangna Spaniards, produk kayaning babi jeung hayam, legum kawas chickpeas jeung bungbuahan kawas jeruk jeung lemon. Éta ogé mawa béas, gandum jeung minyak zaitun ka Benua Anyar. Malah anggur jeung, ku kituna, anggur, anjog di Amérika jeung Hispanics.

Sadaya bahan sareng produk ieu parantos ngawangun tuangeun khas Honduras. Sacara logis, unggal wewengkon nagara boga masakan sorangan. Tapi kami bakal ngobrol sareng anjeun ayeuna ngeunaan anu dikonsumsi di sakumna bangsa.

Sup keong sareng kaldu sanésna

Sup keong

Hiji simbol dina kadaharan has Honduras: sup kéong

La sup kéong Ieu salah sahiji masakan nasional Honduras. Sanajan ngaranna, teu dijieun ku keong darat, tapi kalawan snail laut sedeng atawa badag. Kitu ogé, sanajan disebut kitu, éta lain sup sorangan, tapi sakabeh stew.

Lamun urang nyebut bahan na, anjeun bakal ngarti. Sabab, salian ti keong, ngandung bawang bombay, santan, yucca bodas, plantain héjo, cabe amis, ketumbar, bawang bodas, achiote, seledri, lada jeung jinten. Bisi wae, eta mangrupakeun piring nikmat. Sigana rada kawas nu sup kadaharan ti laut Gaya Honduran. Ieu aya udang, lauk, keuyeup, tapi ogé yucca, cau sareng santan.

Marengan dua resep ieu, nagara Amérika Tengah boga loba resep sup lianna. Diantarana, kami mamatahan anjeun nyobian anu ku babat, nu dijieun ku beuteung jeung suku sapi; éta sup capirotada, nu nyarupaan bawang jeung kéju ti Perancis; éta carob consommé atawa sup kacang kalawan iga babi.

Di sisi anu sanés, sanaos éta sanés sup, tapi langkung semur, kami hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan ditutupan ku santan. Aya daging sapi jeung babi, chorizo ​​​​jeung yucca, tomat, plantains héjo, bawang atawa cabe. Tapi ogé kadaharan ti laut kayaning udang jeung keuyeup. Sadaya ieu dimasak dina cai sareng, logis, santan.

The baleada jeung tortillas sejen tur tamales

tembakan

The baleada, sejen tina masakan nasional Honduras

La ditembak Ieu salah sahiji masakan quintessential Honduras. Ieu mangrupakeun tortilla tipung gandum nu dieusian jeung narilep dina satengah. Diaméterna sakitar dua puluh séntiméter sareng di jerona dasarna ngandung kacang beureum sareng kéju parut. Sanajan kitu, cau, alpukat, sababaraha jenis daging komo endog goreng ogé biasana ditambahkeun.

Jadi populér téh resep ieu di Honduras yén, saprak 2018, nu Poé Baléada Nasional. Sarta eta malah boga legenda sorangan. Ieu nyebutkeun yen di San Pedro Sula aya hiji awewe nu ngajual tortilla ieu. Anjeunna geus salamet shooting sarta jalma, nalika maranéhna indit ka meuli eta, ceuk, "hayu urang balik ka shooting."

Tapi teu hijina resep tipe ieu dijieun di nagara Amérika Tengah. The nacatamales anu dipiboga ku Nikaragua, tapi geus diadopsi ku Hondurans. Éta disiapkeun ku mungkus adonan dijieun tina jagong, sangu, daging jeung rupa-rupa sayuran dina daun cau.

Sarupa nyaéta pagunungan, nu ogé boga adonan, sanajan dina hal ieu dijieunna tina babi, susu, sayuran, cabe asak jeung tomat. Éta ogé dibungkus ku daun cau. Tungtungna, éta katak kacang Aranjeunna tortillas jagong nu ditambahkeun kana kacang jeung kéju grated.

Chuco hayam jeung daging lianna

skewers Amérika

skewers Amérika: resep hayam sejen tina asakan Honduran

Urang ayeuna ngaliwat tur urang kadaharan has Honduras ka meats. Éta kasohor pisan di nagara Amérika Tengah katutupan olacano, ti mana sup malah sasari. Éta mawa sababaraha jinis daging, khususna, babi, daging sapi sareng sosis anu béda. Bahan-bahan ieu diasinkeun peuting tadi. Aranjeunna teras asak dina cai pikeun ngaleungitkeun kaleuwihan uyah. Jeung piring disiapkeun dina cai mancur nambahkeun yucca, plantain, cabe bawang, cilantro, bawang bodas jeung santan, diantara bahan séjén.

Sarua loba dikonsumsi di Honduras teh chuco hayam atawa jeung keureut. Hal ieu diasinkeun, tepung jeung goreng daging jangjangan nu ditambahkeun bawang, cilantro, cabe amis jeung plantain héjo goreng. Ngaran tajadas téh alatan dimungkinkeun, sabab dibagi kana potongan elongated.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, yucca mangrupikeun salah sahiji bahan dasar masakan Honduras. Éta ogé digabungkeun sareng chicharrón. Anu terakhir nyaéta ngagoreng gajih sareng kulit babi atanapi sato sanés. The yucca kalawan kulit babi Cai mibanda duanana bahan, tapi ogé bawang, rupa-rupa chiles, tomat jeung cuka atawa lemon.

Roti sareng resep boneka anu sami

pupus

pupusa

Di Honduras tipena béda roti dikonsumsi. Sababaraha sapertos di Spanyol, sedengkeun, dina kasus sanés, aranjeunna ciptaan asli. Contona, manéhna roti kalapa y anu pisang, marquesote, donat atanapi muih. Tapi sigana anu paling khas nyaéta singkong singkong. Ieu roti teu ragi dijieun, sakali deui, jeung tipung sampeu, nu dipanggang dina griddle atawa griddle. Resep ieu asalna pra-Columbian.

Di sisi anu sanés, sanaos éta sanés roti sorangan, tapi tortilla jagong atanapi béas, urang nyarioskeun di dieu ngeunaan pupus. Kusabab, dina glance kahiji, maranéhanana kasampak kawas bun boneka, husus kalawan kéju, kulit babi, squash, loroco jeung kacang. Éta ogé resep Maya sareng, salaku rasa panasaran, kami bakal nyarioskeun ka anjeun yén éta malah langkung jero dina akar. El Salvador nu dina Honduras. Kanyataanna, Salvadorans nganggap eta piring nasional maranéhanana, sarta lamun didatangan nagara, Anjeun moal lila ningali pupuserías.

Lauk sareng laut

Ceviche

Udang ceviche

Lauk ogé boga peran fundamental dina asakan has Honduras. The mojarra goreng jeung keureut mawa lauk ngaran ieu dipirig ku cau héjo, lobak, wortel, bonteng, cabe amis atawa kol. Pikeun bagian na, éta lauk dibungkus Disebut kitu téh lantaran disimpen dina jero daun cau tuluy digoréng. Teras disayogikeun dibarengan ku sangu bodas, buncis, sareng buncis.

Éta ogé nikmat Lauk goreng gaya Lake Yojoa. Éta dijieun saderhana pisan, sabab cukup pikeun ngagoreng lauk anu dilapis ku tipung. Pisang héjo tuluy diiris jeung digoréng ogé pikeun dijadikeun lauk.

Aya henteu kakurangan, sakumaha di nagara sejen tina Amérika Latinéta ceviches di Honduras. Salah sahiji tastiest nyaeta hurang. Hal ieu dilakukeun ku kerang ieu mandi di jeruk nipis sarta dipirig ku peppers cabe, bawang, bawang bodas taneuh jeung coriander. Ieu lajeng dibungkus dina tortilla sarta savored. Enak pisan.

Jeung kerang sarua teh Kréol udang. Resep ieu disiapkeun ku nambahkeun mentega, bawang bodas, saos tomat, bawang, achiote, cabe héjo sarta coriander. Sadaya ieu digoréng dina panci sareng piring anu saé ditinggalkeun. Ogé digoréng téh udang kalapa, Dina hal ieu saméméhna coated dina buah grated ieu.

Tungtungna, anu cocktail curil Éta resep tiis anu disiapkeun sareng anu disebut moluska bivalve. Bawang, bawang bodas, cabe panas, tomat, lada jeung saos disebut Inggris ditambahkeun.

Desserts jeung pastries

Totopoles

sababaraha kutub

Urang mungkas tur kami kadaharan has Honduran ku ngabejaan Anjeun tentang sababaraha Manisan. The tustaca Ieu mangrupakeun jajan nikmat dijieun tina tipung jagong, mentega jeung uyah jeung ditutupan ku madu atawa caramel. Biasana dicandak sareng kopi nalika sarapan atanapi jajan.

El totopos Éta ogé dijieun kalayan cornmeal, tapi leuwih kawas cookie a. Éta saderhana pisan pikeun anjeun ngan ukur kedah nambihan mentega sareng panel parut. Pikeun bagian maranéhanana, éta karusuhan Aranjeunna fascinate barudak sabab popcorn kabeungkeut ku madu hardened. Leuwih jentre téh sawo amis, nu disiapkeun kalawan buah ieu, tapi ogé boga lemons, jus jeruk, cengkéh, gula coklat, vanili, kayu manis, cai jeung Rum saeutik. Sarupa nyaéta coyoles dina madu, sabab ieu ogé jenis umum buah di Honduras.

Sateuacan urang nyarios yén singkong seueur dianggo dina masakan Honduras. Sareng urang tiasa nyarios sami ngeunaan cau. Hal ieu dipaké pikeun sagalana, malah pikeun nyieun Manisan nikmat. Ieu kasus nu pai pisang, anu roti cau atanapi cau dina kamulyaan.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun sababaraha tastiest resep nu nyieun nepi ka kadaharan has Honduras. Loba nu dibagikeun ka tatanggana El Salvador, Nikaragua o Guatemala, tapi loba batur murni pribumi. Naha anjeun henteu resep nyobian tuangeun ieu?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*