Kadaharan has Seville

La Gastronomi Spanyol Éta ngeunah pisan sareng variatif, janten dimana waé anjeun badé tuang anu luar biasa. Lamun, contona, anjeun balik for keur leumpang di propinsi Sevilla Anjeun bakal ngarasakeun masakan kalawan daging, lauk jeung sayuran tapi ogé wines alus sarta Manisan.

Dinten di Actualidad Viajes, anu pangsaéna kadaharan has Seville.

Gastronomy of Seville

Anu mimiti, kudu disebutkeun yen gastronomy ieu bagian tina Spanyol Hal ieu kacida dipangaruhan ku urang Arab., anu nongkrong di dieu salila Abad Pertengahan sarta cicing cukup lila pangaruh basa jeung asakan.

Bahan anu paling umum nyaéta daging babi, sosis sacara umum, domba, piring endog, omelettes, bebek, sababaraha jinis salad anu janten klasik, sareng tangtosna zaitun sareng minyak na. Henteu aya anu langkung saé pikeun nyeuseuh masakan Sevillian tibatan minuman keras.

Andalusia gazpacho

Éta tiasa a sup tiis atawa inuman lemes sarta anjeunna pisan Sevillian. Éta dijieun tina lima sayuran: bonténg, tomat beureum jeung asak, bawang, bawang bodas, cabe beureum jeung héjo. Sanajan tangtu, aya salawasna varian. Teras tambahkeun uyah, cuka sareng minyak zaitun parawan tambahan sareng siap, nikmati!

Tomat mangrupikeun raja mutlak pikeun piring ieu sarta eta dianggap pisan vitamin. Aya jalma anu nambahkeun wortel, roti, rupa-rupa bungbu, sayuran séjén atawa jinten.

Cod sareng tomat

Nyiapkeun piring ieu henteu rumit. Cod kedah direndam sadinten sadinten teras, potongan-potongan, tumis sareng minyak zaitun sareng disayogikeun ku saos sareng tomat, bawang sareng cabé héjo.

Lauk digoréng

Nuluykeun jeung lauk, ieu piring séjén dijieun kalawan lauk leuwih leutik sarta kalawan saeutik tulang tonggong. Salaku conto, mullet beureum, mackerel atanapi teri, ngan sababaraha ngaran. Kadang cumi atawa moluska dicincang séjén ditambahkeun.

Lauk dialirkeun tipung sareng digoréng dina minyak zaitun anu seueur pisan sareng super panas supados henteu nyerep pisan. Sareng éta, angkat sareng tuang. Ieu malah dilayanan dina congcot kertas jeung Éta super umum dina populér dahareun goreng ti Sevilla.

Andalusian asak

Éta saderhana rebus daging, rupa-rupa jenis, nu asak jeung legumes jeung sayuran. Cai mibanda chickpeas jeung kacang jeung piring ieu ngeusi kaldu. Ieu mangrupakeun stew ngeunah keur poé coldest di propinsi, nu teu loba. Kadang-kadang ngan kaldu dipaké, sakumaha consommé, sarta ngan sababaraha tetes sherry ditambahkeun.

Buntut banteng

Basajan: oxtail asak jeung anggur, bawang bodas, bawang jeung waktu. Hasilna ngeunah pisan sareng upami anjeun marengan roti anu saé, teu hilap.

Dogfish di Adobo

Ieu mangrupakeun piring Palasik di réstoran Sevillian. Nyaéta dumasar kana lauk bodas éta, sanggeus jam marinating dina rupa rempah, eta ngaliwatan tipung jeung goreng dina minyak panas. Anggur sakedik atanapi sagelas bir tiis mangrupikeun réréncangan anjeun.

Goreng orok cumi

Kesederhanaan dijieun piring. Ieu ngeunaan masak chiripones dina grill, tapi boga panon alus ku kituna teu ninggalkeun aranjeunna atah atawa overcooked.

Prajurit Pavia

deui teh lauk kod springs kana aksi. Lauk dipotong kana strips, ditinggalkeun ka soak, ngaliwatan tipung jeung goreng dina minyak zaitun. Kadang-kadang tepung dicampurkeun jeung saffron, ragi jeung cai uyah. Marinade klasik nyaéta kalayan lemon, brendi sareng minyak zaitun. Éta langkung tina kursus anu munggaran atanapi tuangeun sareng biasana dilayanan kalayan paprika.

Endog gaya Flamenco

Unggal masak boga versi na, tapi lamun resep endog, balik pikeun sakabéh éta. Resep klasik nyaéta endog jeung sayuran. Hal ieu dilakukeun dina pot liat, endog retak di dinya jeung kacang polong jeung asparagus ditambahkeun jeung sagalana dipanggang nepi ka endog tungtungna diatur.

Sateuacan ngalayanan, irisan ham atanapi chorizo ​​​​ atanapi artichokes ditambahkeun sareng langsung kana méja, panas pisan.

Torrijas sareng manisan biara

Manisan Convent pisan tradisional, utamana dina mangsa Puasa jeung Minggu Suci. dina grup aya pestiños, donat anggur, cutlets cider, muih minyak, las bubuk muih atawa nu kawentar kuncup San Leandro.

Pikeun bagian na Torrijas dijieun kalayan madu, kayu manis jeung anggur.

tusuk moorish

 

Sederhana pikeun tuang sabab éta a tusuk jeung potongan daging hayam atawa babi nu ditambahkeun udang, sotong, sosis jeung bahan séjén.. The skewers dijieunna tina logam, ukuranana henteu leuwih ti 25 séntiméter, sarta aranjeunna asak boh dina griddle atawa dina grill dina.

Kéong

Naha anjeun resep keong? Nya, di Seville anjeun ogé tiasa tuang aranjeunna. Resep Sevillian ngadamel aranjeunna kalawan bawang bodas, fennel, loba spésiés, pennyroyal jeung rupa-rupa kéong téh keong cabe.

Keong diangkat sababaraha kali, sahenteuna tilu, teras asak sareng nalika lembut, bahan-bahan sanésna ditambah supados sadayana kulub salami 30 menit deui.

serranito

Khusus bar sandwich éta dilakukeun ku Serrano atanapi Ibéria ham atanapi babi loin, lada goreng jeung keureut tomat. Aranjeunna pendamping pangalusna tina Perancis fries na mayonnaise.

Bumbu Roe

roe tina bebek anu paling umum nalika Nyiapkeun piring ti Seville. Éta téh asak sakabehna dina cai jeung panonpoé sarta bari aranjeunna aya dina pot, a mincemeat tina bawang, tomat jeung cabé gancang dijieun.

Hayu roe tiis, potong buah jeung gaul eta jeung mincemeat, hiji percikan minyak, saeutik uyah jeung sababaraha cuka jeung éta.

Pringa

Asalna nyaéta stew Andalusia sareng salah sahijina masakan nu dijieun ku naon sésana ti nu sejen. Dina hal ieu, naon sésana tina stew atawa stew, daging jeung sosis, crumbled, dicampur lajeng disebarkeun dina roti.

pring éta panutup klasik ti dieu sarta dilayanan dina montaditos panas. Diomongkeun ngeunaan montaditos, Aya loba variétas di Seville, tapi nu pang populerna anu loin jeung ham, nu Piripi, nu Serranito nu urang ngaranna di luhur sarta tangtu, pringá nu. Sareng aranjeunna didahar sareng bir.

Chickpeas Kalayan Kangkung

Ieu téh hiji Piring Sephardic sarta eta mangrupakeun tapa pisan Palasik jeung populér. Anjeun bakal ningali pisan upami anjeun nganjang ka Seville salami Minggu Suci. Bayam jeung chickpeas asak misah. Lajeng sagalana dicampurkeun dina pan jeung goreng dina panas low. Roti goreng mangrupikeun pendamping anu pangsaéna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*