Kadaharan khas Aguascalientes

La kadaharan has Aguascalientes éta beunghar pisan sareng rupa-rupa. Ieu umumna disababkeun ku sajarah nagara Méksiko, tapi ogé pikeun seueur produk tatanén sareng resep karuhunna anu ti saprak jaman Columbian.

Kaayaan anu munggaran anu kami sebatkeun aya hubunganana sareng kanyataan yén Aguascalientes didirikan salaku eureun dina jalur anu ngahubungkeun daérah tengah sareng ibukota Viceroyalty Spanyol Anyar, nyaéta, sareng Mexico City nyalira (didieu urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan kota ieu), diwangun dina baheula Tenochtitlan. Éta mangrupikeun daérah raksasa anu ngalangkungan kapamilikan Hispanik di Amérika Kalér, daérah tengah buana, sareng bahkan pulau Kuba sareng anu caket di dinya. Tapi, tanpa aya waktos deui, urang badé nyarios sareng anjeun ngeunaan sagala rupa anu aya hubunganana sareng katuangan khas Aguascalientes.

Kadaharan khas Aguascalientes: Sintésis Mexico

Tina naon anu parantos dijelaskeun, piring khas Aguascalientes nyaéta sintésis gastronomi Méksiko. Leres éta didamel ku cara pribumi sareng nambihan langkung seueur bahan. Tapi, sateuacan museurkeun kana katuangan khas nagara ieu, hayu urang ngobrol sakedik ngeunaan sajarah sareng idiosyncrasies na. Henteu sia-sia, gastronomi, darat sareng evolusi sajarah pakait pisan.

The idiosyncrasy of Aguascalientes sareng hubunganana sareng dapur

Bentang Aguascalientes

Bentang Aguascalientes

Salaku urang nyarios, Aguascalientes didirikeun salaku eureun di jalur pérak, anu ngaitkeun tambang tina Zacatecas jeung Mexico City. Lokasina rada kalér ti daérah éta Dangkal, anu ngagabungkeun dataran tinggi sareng dataran sareng gunung jangkungna dugi ka dua rébu méter.

Mangrupikeun daérah anu subur pisan, janten henteu lami pikeun patani sareng padagang netep di dinya, nyiptakeun sektor tatanén anu makmur. Hatur nuhun ka anjeunna, salaku tambahan, gastronomi daérah éta dieuyeuban.

Iklim Aguascalientes sorangan nyumbang pisan pikeun ieu. Éta nampilkeun suhu anu hampang sapanjang taun, kalayan rata-rata sakitar 17 derajat Celsius. Aranjeunna henteu biasana turun di handapeun lima atanapi ngaleuwihan tilu puluh. Pikeun bagian na, hujan jarang, tapi ngagaduhan walungan, bendungan sareng téhnik irigasi kuno anu ngubaran kaayaan ieu.

Hasil sadaya ieu mangrupikeun tatanén anu ngahasilkeun jagong, gandum, cabé, kentang, tomat, alpukat, anggur sareng kacang, utamina. Sadaya sayuran ieu aya dina gastronomi Aguascalientes, ogé carnes dihasilkeun ku séktor ternak na anu kuat. Daérah ieu ngagaduhan ingon-ingon sapi sareng babi anu penting, tapi ogé domba sareng domba.

Sakali kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan bahan baku katuangan khas Aguascalientes sareng kaayaan sajarah anu khas, urang bakal fokus kana masakan khas na, anu sababaraha anjeun bakal resep.

Piring khas Aguascalientes

Di nagara bagian sareng utamina di ibukota na, tradisional dahar peuting, anu namina nunjukkeun, ngalayanan sababaraha jinis jajanan pikeun tuangeun. Dina gilirannana, ieu porsi leutik tina tacos, enchiladas, flautas, tamales, tostadas atanapi pozole, nyaéta, persiapan tradisional di sapanjang Méksiko. Tapi langkung seueur ciri Aguascalientes nyaéta piring anu urang bakal diskusikeun di handap.

Hayam San Marcos

Hayam bakar

Hayam parantos asak

Disebut oge Hayam Aguascalientes, mangrupikeun salah sahiji piring tradisional nagara. Biasana disiapkeun, sapertos namina nunjukkeun, dina FDaérah San Marcos, anu dianggap pangpentingna di Méksiko. Perayaan ieu dimimitian ti taun 1828 sareng lumangsung di daérah salapan puluh hektar.

Diantara tempat wisata utama na nyaéta Kejuaraan Charrería Nasional sareng acara musik. Tapi ikon na nyaéta San Marcos Taman, jalan setapak anu éndah sareng balustrades dimana seueur aksi pameran dilaksanakeun.

Tapi, balik deui kana hayam Aguascalientes, éta disiapkeun ku tumis dagingna teras nambihan saos anu didamel ku buah. Ieu mangrupikeun kaajaiban anu amis anu ngagaduhan gula, kayu manis, persik, pir, tomat, sareng aprikot. Teras sadayana asak sasarengan sareng piring na parantos raoseun.

Cabé boneka gaya alpukat

Cabé boneka

Aguacala cabé cabé

El Chili Mangrupikeun bahan dasar pikeun gastronomi Méksiko. Spésiés cabé ieu didahar di sakumna nagara. Tapi Aguascalientes gaduh cara has na pikeun ngadamel anu ngabédakeunana sareng daérah anu sanés.

Pikeun mimitian, éta mangrupakeun cabé ageung anu dikosongkeun di jero sareng dieusi. Produk anu dianggo pikeun ieu nyaéta daging sapi sareng daging babi, bawang, biznaga, bawang bodas sareng jambu batu anu masihan sentuhan anu amis. Kusabab salah sahiji ciri khas cabe aguacalestense nyaéta henteu peurih.

Menudo, kadaharan khas Aguascalientes anu sanés anu anjeun kedah nyobian

Piring menudo

Anu leutik

Sanaos penampilanna tiasa masihan anjeun sababaraha rasa karaguan, kami mastikeun yén menudo mangrupikeun asakan lezat anu anjeun kedah nyobian upami anjeun nganjang ka Aguascalientes. Éta sami sareng urang kalus, tapi ku préparasi anu béda.

Nyatana, éta ngagaduhan bagéan burih sapi, tapi ogé tulang, suku, bawang oregano, bawang bodas, cabé garing sareng tomat. Kalayan sadaya ieu, saos katelah kaldu beuteung. Kituna, teu kedah gaduh kacurigaan naon waé nalika nyayogikeun nikmat ieu.

Birria

Birria

Birria, klasik tina kadaharan khas Aguascalientes

Ieu ogé piring daging. Éta didamel nganggo daging domba atanapi daging babi anu diasakan dina barbecue. Teras ketumbar, bawang sareng cabé dicampurkeun. Kalayan bahan-bahan ieu sareng jus anu kaluar tina daging, kaldu disiapkeun pikeun tomat anu ditambih.

Tapi anu paling matak kaget anjeun nyaéta masak na. Éta didamel dina wadah logam anu dilebetkeun kana sumur anu sateuacanna dieusi ku bara kai. Daun maguey sareng taneuh disimpen dina luhur sareng kénca sakitar opat jam. Tungtungna, dagingna disajikeun sasarengan kaldu anu parantos disebut tadi sareng dibarengan ku Tortilla jagong. Pondokna, piring anu sami nikmat.

Babi nguseup

Daging babi bakar

Daging babi babari nyusu

Nyatana, babi anu nyusu atanapi babi ngora mangrupikeun kaheran gastronomis anu didahar di sakumna dunya. Tanpa ngaléngkah deui, piring ieu kasohor di sapanjang Castile (ieu tulisan ngeunaan kota Castilian Toledo). Tapi masarakat Aguascalientes gaduh cara unik nyalira pikeun nyandak éta.

Sakali daging na dipanggang, éta abon sareng dilayanan dibarengan ku guacamole dicampur sareng jus anu munggaran nyalira. Sakali ieu réngsé, aranjeunna meakeun kana piring atanapi di jero taco. Sakumaha anjeun terang, ieu mangrupikeun a tortilla jagong boneka sareng dibungkus. Salaku panasaran, kami ogé bakal nyaritakeun yén cara terakhir ieu pikeun nyéépkeun sering ngeureunkeun pésta wengi, nalika waktuna balik ka bumi.

Gorditas boneka

Montok dieusian

Barang lemek

Piring ieu asal na tina kadaharan di jalanan, sapertos burritos atanapi, tepatna, éta tacos. Nanging, éta parantos janten ngeunah gastronomi Méksiko sacara umum sareng khususna Aguascalientes.

Éta ogé didamel nganggo roti jagong dina bentuk tortilla. Teras dieusian ku daging babi, hayam atanapi sapi sareng samak. Anu terakhir nyaéta salad éndah anu disiapkeun ku bawang, cuka, kol sareng wortel. Akhirna, sambel amis atanapi lada ditambihkeun pikeun tuangeun tuangeun.

Manisan

Flan kéju sareng jambu

Flan kéju jambu

Manisan penting pisan dina kadaharan khas Aguascalientes. Diantarana, urang tiasa nyebatkeun anjeun krim sareng mantega gulung, anjeunna kismis condoche sareng parutan kalapa atawa cangkang, anu mangrupikeun rupa-rupa roti anu amis.

Nanging, urang hoyong ngadugikeun anjeun teh flan kéju jambu pikeun ngeunah pisan. Bahanna nyaéta endog, susu pekat, karamel sareng krim kéju. Tapi kontribusi asli daérah nyaéta jambu batu, buah anu indah anu tumuh seueur di Aguascalientes.

Inuman khas Aguascalientes

Mead

Gelas mead

Kami henteu tiasa bérés wisata ngeunaan kadaharan khas Aguascalientes tanpa nyarioskeun tentang inuman aranjeunna. Diantara anu teu ngagaduhan alkohol, kami nyarankeun ka anjeun pikeun nyobaan mead, anu sasari tina maguey, pepelakan umum sanésna di daérah éta. Sareng anjeunna ogé Amis uvate, anu didamel ku buah anggur, kayu manis sareng gula.

Pikeun bagian na, diantara inuman alkohol anjeun ngagaduhan brendi, minuman keras anu diturunkeun tina sari buah sareng brendi. Tapi di luhur sadayana, éta kolonial, disebut ogé peuting.

Mangrupikeun minuman keras anu asalna ti pra-Columbian anu didamel tina fermentasi pir anu nopal sareng pir anu sanésna. Ilaharna, anu pir biang beureum, janten inuman na ngagaduhan warna ieu. Jang ngalampahkeun ieu, jus tina pepelakan ieu asak pikeun dua atanapi tilu jam teras ditingalkeun pikeun difermentasi sababaraha dinten. Hasilna nyaéta nectar anu amis, fizzy anu raoseun pisan.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun sababaraha masakan khas Aguascalientes, nagara Méksiko anu ngagaduhan asakan anu lezat sareng anu nyintésiskeun autochthonous ku pangaruh ti daérah sanés nagara éta. Nanging, urang tiasa nyebatkeun seueur resep anu sanés. Salaku conto, pocolas, anu didamel ku daging hayam taneuh anu diadu sapertos steak sareng disajikeun sareng kacang sareng nasi. Atanapi ogé tenderloin dina saos cabé morita, nyaéta daging babi anu dibarengan ku saos tina jinis cabé sareng anu gaduh kahormatan dianggap bahan anu paling raoseun di nagara éta. Pondokna, piring anu sanés tina kadaharan khas Aguascalientes nyaéta daging tatemada, anu ngagaduhan cabé sareng mol sareng, saatos diadu, disajikeun sareng sangu, kacang sareng, tangtosna, tortilla jagong. Naha saur anjeun éta piring anu lezat?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*