Kadaharan tradisional ti Spanyol

Gambar | Pixel

Kadaharan tradisional Spanyol lega, rupa-rupa sareng ngeunah pisan. Éta mangrupikeun kalolobaan sumbangan ti daérah anu béda-béda nagara sareng bahan baku kualitas anu hadé anu dipelakan sacara lokal. Tina tapas modéren populér dugi ka ninggang tradisional anu lezat sareng masakan rebus, asakan Spanyol nyobian nguntungkeun hasil lokal anu pangsaéna.

Nalika gastronomi Italia atanapi Perancis parantos janten pusat perhatian pikeun mangtaun-taun, Spanyol tetep aya di tukang, ngantosan momen na pikeun dipendakan ku masarakat internasional. Bentang-bentang Michelin anu koki Spanyol kéngingkeun sababaraha taun ka pengker nunjukkeun parobahan tren sareng beuki seueur jalma anu resep mendakan Rahasia kadaharan tradisional Spanyol. Upami anjeun salah sahijina, kami ngajak anjeun ngiringan ngiringan wisata gastronomis ieu di unggal juru nagara ieu anu aya di dieu pikeun tuang.

Bahan-bahan tuangeun tradisional ti Spanyol

Kusabab Spanyol ngagaduhan daérah géografis anu béda pisan sareng iklim anu béda, asakan régional sareng bahan-bahan na rupa-rupa. Nanging, ieu di handap mangrupikeun anu paling umum sareng ngaapresiasi ku Spanyol:

Ham Iberia: éta mangrupikeun produk anu paling dikenal sareng dihargaan di jero sareng di luar wates urang. Éta dicandak tina daging anu diubaran tina babi Iberia. Pata negra ngan ukur ngarujuk kana 100% ham anu dihakan acorn, anu dianggap kualitasna paling luhur.

Minyak zaitun tambahan: éta mangrupikeun bahan penting tina asakan tradisional Spanyol. Emas cair ieu moal tiasa leungit di dapur Spanyol.

Saffron: Saffron ngagabung pisan sareng jahé, jeruk nipis, bawang bodas, thyme sareng tomat.

Paprika: bumbu ieu kalayan rasa anu kuat nyaéta salah sahiji bahan asakan Spanyol sareng seueur dianggo dina nyiapkeun potongan tiis, sobraasadas sareng chorizo. Kagunaanana mangrupikeun konci pikeun ngaraosan gurita Galicia anu lezat, dina patatas bravas atanapi nyiapkeun baju lami ku sésa tina rebus. Éta ogé umum pisan pikeun nambihan sakedik kana stews pikeun masihan aranjeunna warna tambahan, rasa sareng rempah.

Anggur: unsur penting sanés dapur urang. Kebon anggur dipelak di 17 Komunitas Otonom anu nagara éta dibagi. Bédana iklim sareng rupa-rupa taneuh ngajantenkeun Spanyol tempat istiméwa pikeun ngahasilkeun anggur anu béda pisan. Sababaraha daérah anggur anu paling dikenal sacara internasional nyaéta Rioja, Ribera del Duero, Marco de Jerez, Rías Baixas, Penedés sareng Priorat.

Gambar | Pixel

Keju: di Spanyol rupa-rupa kéju sapi, domba atanapi kambing didamel, tina seger dugi ka kapok, dijagaan ku Protected Designations of Origin. Total aya 26 kéju sareng DO janten sababaraha kéju Cabrales anu paling penting, kéju Idiazábal, kéju Mahón-Menorca, kéju Manchego, kéju Murcia, kéju Tetilla atanapi kéju Torta del Casar, sareng anu sanésna.

Kadaharan ti laut: kadaharan ti laut anu pangsaéna di Éropa nyaéta di basisir anu caket sareng Semenanjung Iberia. Udang, udang laut, hurang, tong tong ... naha dipanggang, di rebus atanapi bahkan atah di Spanyol, éta khusus dikonsumsi dina perayaan sapertos Natal atanapi Hawa Taun Anyar, tapi ogé salami taun.

Jeruk: Nranjas, mandarin, lemon ... Spanyol mangrupikeun pamimpin dunya dina ékspor jeruk sareng mangrupikeun bahan dasar dina asakan tradisional Spanyol. Idéal salaku dessert, éta ogé dipaké pikeun ngadamel jus, dina koktail sareng asakan, duanana dina salad sareng dina resep anu amis sareng gurih.

Dagingna: Sapi, domba, sareng babi mangrupikeun tilu jinis anu paling umum dina asakan tradisional Spanyol sareng tiasa dipanggang, ditumis dina saos, atanapi dipanggang dina bara panas. Hayam ogé kawéntar pisan sareng disiapkeun digoréng, diawur, sareng dipanggang.

Kekacangan: Kacang sareng kacang buncis parantos janten bahan poko dina asakan semenanjung salami mangabad-abad sareng dua asakan anu paling kasohor nyaéta rebus Madrid sareng Fabada Asturian.

Bumbu sareng rempah: bawang bodas, bawang daun sareng hérbal sapertos oregano, rosemary sareng thyme dianggo.

Top 10 piring asakan tradisional Spanyol

Gambar | Pixel

Gazpacho

Gazpacho Andalusian nyaéta piring anu paling dipénta ku jalma anu nganjang ka nagara urang dina usum panas. Sup tiis ieu mangrupikeun khasanah pikeun gastronomi urang, pikeun kualitas tomat sareng cabé sareng minyak zaitun.

Tortilla Spanyol

Éta mangrupikeun salah sahiji katuangan anu paling urang resep anu diasakan di panjuru nagara dina sababaraha versi: kirang atanapi kirang curd, nganggo atanapi teu nganggo bawang ... Sanaos ayeuna asal usulna masih teu pasti, tiori na valid yén resep lahir di Extremadura sapanjang abad ka-XNUMX sareng nyababkeun piring anu saé universal sareng dihargaan ku saha waé anu nyobaan.

Paella

Valencia paella sigana piring anu paling wawakil pikeun asakan tradisional Spanyol di panjuru dunya. Éta asak di seueur bumi dina akhir minggu sareng dina liburan utama. Mangrupikeun piring nasi anu didamel dasarna ku daging, safron, kacang-kacangan sareng sayuran anu asak dina kaldu dugi ka garing.

Rebus Madrid

Éta téh rebus anu didamel sareng kacang-kacangan sareng sagala rupa sayuran sareng daging anu khas khas Madrid anu biasana didahar dina sasih usum salju. Cara klasik pikeun ngaladénanna nyaéta dina tilu jasa anu katelah tempat pembuangan: jasa anu munggaran nyaéta kaldu, anu kadua hayam sareng sayuran sareng kentang sareng anu katilu ngandung daging. Mangrupikeun piring anu kuat anu ngajak anjeun bobo saatosna.

Rebus kacang Asturian

Éta mangrupikeun asakan anu paling universal pikeun asakan Asturian sareng salah sahiji anu paling dihargaan dina gastronomi Spanyol. Kacang mangrupikeun bahan utami sareng dibarengan ku compango (chorizo, sosis getih sareng daging) anu kawéntar. Éta piring anu energetik pisan sareng disayogikeun dina piring masing-masing atanapi dina casseroles. A cider anu saé atanapi anggur anu saé mangrupikeun pelengkap anu sampurna pikeun hidangan tradisional ieu.

Gambar | Pixel

Babi nguseup

Mangrupikeun salah sahiji asado paling tradisional sareng terkenal di Castilla, khususna di Segovia sareng Ávila. Éta dicirikeun ku nyampur tekstur anu garing sareng roti bakar tina kulit babi anu nyusu sareng dagingna anu juicy, anu dipikaresep ku para réstoran. Di Spanyol biasa pikeun nyandakana dina Natal.

Croquettes

Hidangan asakan tradisional Spanyol ieu tiasa dinikmati duanana salaku aperitif, salaku piring utama atanapi salaku lauk. Mangrupikeun bagian tina adonan goreng dumasar kana bechamel sareng potongan ham, hayam atanapi lauk anu dilapis dina endog sareng serbuk roti. Koki paling modéren ogé nyieun éta tina kéju, udang, jerky, kangkung sareng kismis, jst.

Gurita di feira

Mangrupikeun salah sahiji piring anu paling khas pikeun gastronomi Galicia. Dihaturkeun panas sareng kentang, uyah kasar, paprika anu diawurkeun anu tiasa amis atanapi lada sareng garing ku sakedik minyak dina piring kai. Iringan anu pangsaéna nyaéta sagelas anggur anu saé.

Buntut banténg

Éta mangrupikeun daging sapi atanapi banteng khas masakan Cordovan anu parantos janten salah sahiji asakan anu paling populér salami Roma Kuno. Daging anu lezat ieu dibarengan ku bawang, anggur beureum, tomat goreng atanapi rempah sapertos cabe hideung, paprika amis sareng cengkéh.

Cod al pil pil

Resep ieu mangrupikeun permata gastronomi Basque. Lauk ieu dibarengan ku émulsi bawang bodas, minyak sareng cabé anu nyababkeun cod al pil pil ngeunah.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*