kai saeutik

Kota Maderuelo

kai saeutik

Kota Segovian Maderuelo perenahna di hiji bukit di awal taun Bajing walungan Riaza sareng dikurilingan ku Waduk linares. Éta hirup di jaman ka abad ka-XNUMX, saatos didaptarkeun deui dua ratus taun sateuacanna salaku daérah wates antara urang Kristen sareng umat Islam. Teras murag kana kamunduran. Tapi éta parantos tiasa ngajaga penampilan abad pertengahan sareng lingkungan anu istimewa.

Pikeun sadayana ieu, éta Komplek Bersejarah-Artistik sareng tempat gaib anu anjeun kedah kunjungi upami anjeun angkat ka propinsi Segovia. Salaku anékdot, kami bakal nyaritakeun yén séri 'Tierra de lobos' difilmkeun di dinya. Upami anjeun hoyong terang, kami bakal ngabimbing anjeun ngalangkungan tempat-tempat anu paling luar biasa.

Naon anu kedah ditingali di Maderuelo

Monumen Maderuelo ngaréspon utamina ka Seni Romanesque. Nanging, salaku daérah wates anu aya, aranjeunna ogé ngaapresiasi diantarana Elemen Mudejar. Kami badé nunjukkeun anjeun anu paling luar biasa.

Lengkungan Villa de Maderuelo

O panto hareup ka Maderuelo beulah kulon, éta aya di salah sahiji ti saeutik bagéan témbok abad pertengahan anu ayeuna disimpen. Mangrupikeun aksés dina bentuk kolong anu, sacara éksternal, nunjukkeun lengkungan semicircular. Masih gaduh postern, lolongkrang anu langkung alit ngarah kana moat, kitu ogé panto kai sareng kandelna.

Lengkungan Villa

Villa Arch

Alun-alun San Miguel

Sakali di kampung, anjeun bakal dugi ka alun-alun ieu, dipiguraan ku imah abad pertengahan. Fasade dua diantarana nyaéta Romanesque sareng anu katilu nyaéta Gothic. Ogé, dina hiji anjeun bakal ningali jas tina imah Villena, anu ngaréspon kana kanon rococo.

Garéja San Miguel

Tembok pangwangunan ieu dijantenkeun tembok di beulah kulon Maderuelo. Éta kuil Romanesque diwangun dina padepokan samemehna anu menara bel bunder parantos dilestarikan. Salaku tambahan, dina abad ka-XNUMX nave persegi panjang anu sanésna ditambulkeun dina a bulrush leutik. Di jero, sober pisan, anjeun bakal mendakan Gothic lengkungan sareng sababaraha rupa pamakaman kulawarga terkenal di daérah éta.

Garéja Santa Maria

Diwangun ku campuran ashlar, bata sareng batu, éta mangrupikeun pot lebur sajati tina gaya arsitéktur. Tapi, di luhur sadayana, éta mangrupikeun hiji-hijina candi di sakumna propinsi Segovia anu ngalestarikeun unsur-unsur gaya caliphal. Éta maksakeun jangkungna nave tengah, anu ogé topped ku belfry kalayan lima lonceng. Jandéla Mudejar dina hiji sisi na ogé menonjol. Dina atrium na nyaéta alcacer sareng barbican, anu ngagaduhan fungsi pertahanan pikeun penduduk.

Poto garéja Santa Maria

Garéja Santa Maria sareng Barbican

Munara istana

Éta mangrupikeun kastil terakhir kastil anu ngajaga aksés ti kalér. Nanging, anjeun masih tiasa niténan tata letak bénténg. Salaku tambahan, dina jero taneuh éta anjeun tiasa ningali bak cai. Kusabab 1949 éta Aset Minat Budaya.

Panto lingkungan

Disebut kitu kusabab éta aksés kana suku Yahudi Maderuelo, éta ogé lawang ka kota sapanjang jalur anu naék tina aliran Moralejos. Mangrupikeun aksés kubah sareng dua gerbang semisircular dina tungtung na. Ogé, napel na panto, anjeun bakal ningali gedong anu baheulana dilayanan salaku Menara waspada sareng éta ogé ngajantenkeun asrama jamaah.

Tugu di sekitar Maderuelo

Ogé di luar désa anjeun tiasa ningali monumen anu hargana ageung. Nya éta kasus Sasak Tua, anu dianggap sababaraha ahli ti jaman Romawi, sanaos sigana rada abad pertengahan. Sawaréh disumputkeun ku cai tina waduk Linares. Kusabab kitu, pikeun ningali éta ogé, anjeun kedah angkat nalika usum halodo.

Kitu ogé, di luar Maderuelo nyaéta padepokan Veracruz, katalog salaku Tugu Nasional ti saprak 1924. Éta ngaréspon kana cara ngawangun Templar sareng di jero aya salah sahiji ensembel bergambar Romanesque anu paling penting di sadayana Castile. Nalika padepokan dieksploitasi pikeun ngadamel waduk Linares, fresko ieu dibawa ka Museum Prado.

Pandangan padepokan Veracruz

Padepokan Veracruz

Éta ogé pantes caket kana padepokan Castroboda. Éta ti abad ka-XNUMX sareng diwangun ku warga nyalira pikeun dijantenkeun kuil pikeun santo patron kota.

Warisan alam

Upami beunghar mangrupikeun komplek monumental Maderuelo, langkung-langkung ogé kompleks alam. Sakumaha anu parantos kami béjakeun ka anjeun, kota dikurilingan ku waduk Linares, dimana anjeun tiasa ngojay atanapi angkat kanu. Tapi, pang luhurna, di kota Segovian teh Hoces del Río Riaza Alam Taman, Kalayan tembok na anu ngajentul ngalangkungan garai. Nyaéta batur di propinsi Segovia, tapi panginten arit ieu anu paling narik ati.

Taman ngabogaan badag kabeungharan botani dimana tatangkalan sapertos elm, poplar sareng lebu menonjol, dikurilingan ku pepelakan sisi walungan. Tapi, dasarna, éta mangrupikeun kaajaiban tina sudut pandang ornithological. Kanyataanna, éta imah a cadangan raptor, kalayan salah sahiji populasi wulung griffon panggedéna di nagara urang.

Anjeun tiasa ngaraosan sababaraha jalan satapak Di sakuriling daérah. Salah sahiji anu paling terjangkau pikeun rute pondok na (bieu lima kilométer) nyaéta anu bunder anu dimimitian na tungtung di Maderuelo, ngumbara di sapanjang sisi kénca Riaza. Pilihan sanésna nyaéta jalur anu dimimitian ti kota sareng tungtung di padepokan Hornuez.

Sakitit tina Riaza

Hoces del Río Riaza Alam Taman

Naon anu kedah didahar di Maderuelo

Salah sahiji sarana utama pikeun hirup di kota Segovian nyaéta wisata. Maka, éta ngagaduhan sababaraha hotél sareng réstoran di padesaan. Gastronomi daérah saluyu sareng propinsi Segovia, sareng piring sapertos babi leutik atanapi domba bakar, anu Kacang asak ti La Granja atawa ikan trout segovian.

Anjeun ogé bakal mendakan di villa sosis buatan bumi anu megah, supa musiman diacak atanapi sababaraha alat panyawat babi anu enak. Sareng, pikeun dessert, raos anu saé Ponche Segoviano, anu sanés inuman, tapi kuéh anu éndah anu ngagaduhan kuéh bolu nganggo sirop, marzipan sareng krim.

Naon waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka Maderuelo

Kota Segovian ngagaduhan iklim anu tiis dina usum salju. Sababaraha dinten hawa sababaraha derajat sahandapeun nol didaptarkeun. Endapan henteu seueur pisan, tapi éta langkung luhur tibatan sesa Castile. Di sisi anu sanésna, usum panas panas pisan, utamina Juli sareng Agustus, kalayan suhu rata-rata ampir tilu puluh derajat Celsius. Ku alatan éta, tanggal pangsaéna pikeun indit ka Maderuelo dibéré dina sasih April, Mei, September sareng Oktober.

Kumaha carana nepi ka Maderuelo

Upami anjeun ngarambat dina mobil anjeun, anjeun kedah terang yén jalan anu ka kota Segovian nyaéta SG-945 sareng anu di jero villa anjeun tiasa parkir. Di sisi anu sanésna, upami anjeun langkung resep angkat ku beus, anjeun kedah angkat ka ibukota Segovia heula. Ti dinya anjeun gaduh garis biasa, sanaos peryogi sakitar dua jam sareng ngan aya hiji perjalanan sadidinten. Salaku tambahan, éta daun jam 14 sonten. Kituna kami henteu nyarankeun éta pikeun kunjungan wisatawan.

Dina kacindekan, kai saeutik Éta mangrupikeun salah sahiji kota anu anjeun caket pisan sareng kota anjeun sareng anu pantes didatangan. Teraskeun sareng caket deui sareng nikmati sakurilingna sareng monumen na.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*