Pulo sareng pantai anu pangsaéna di Malaysia

Malaysia dina pakansi

Asia Tenggara ngagaduhan tujuan anu saé sareng kuring yakin yén pantai sareng pulau anu pangsaéna di dunya aya di dinya. Éta mangrupikeun tujuan anu jauh, sababaraha jam hiber, tapi pangmayaranna saé janten matak naék kana pesawat sareng ngumbara sakapeung.

Malasia éta mangrupikeun monarki konstitusional diwangun ku sababaraha daérah anu ibukota na Kuala Lumpur. Populasi na sakitar 30 juta jalma maka éta mangrupikeun salah sahiji nagara anu paling pendudukna di daérah éta. Mahal nyaéta kecap anu seueur dianggo pikeun ngajelaskeun nagara ieu. Pilarian terang kunaon!

Pulo anu pangsaéna di Malaysia

 

Pulo Perphentian di Malaysia Kapuloan Malaysia aranjeunna pisan rupa-rupa janten aya sasuatu pikeun sadaya jinis wisatawan tapi upami anjeun resep matahari sareng laut, tawaran éta luar biasa. Naon waé pilihan bakal disaring ku pandangan pribadi, tapi sapertos anu kuring béjakeun ka anjeun di luhur, anjeun kedah ngarambat sareng mendakan nyalira.

Diantara pulau anu paling indah nyaéta Perhentian. Éta aya di basisir belah wétan-laut Semenanjung Malaysia sareng mangrupakeun tujuan hébat diantara backpackers tina dunya. Aranjeunna ngagaduhan perairan anu paling jelas sareng éta naha anjeun tiasa angkat snorkeling léngkah ti pantai sareng ngagumbirakeun diri sareng fauna laut anu beunghar.

snorkeling di malaysia

 

Ti désa perikanan anjeun tiasa naék parahu sareng jalan-jalan ningali hiu sareng kuya laut atanapi nikmati matahari terbenam. Sareng teu disebatkeun kaleungitan nalika surupna ngagoler dina seuneu.

Tuna Bay Resort di Malaysia

Aya akomodasi pikeun sagala jinis sareng hargaTi anu mahal sapertos Resort Tuna Bay dugi ka anu langkung mirah sapertos Abdul Chalet. Pikeun dugi ka dinya anjeun kedah nyandak beus di Kuala Lumpur, di Hentian Putra Station, sareng ngumbara salapan jam. Atanapi ngapung ti ibukota ka Kota Bharu sareng angkat taksi ka Kuala Besut di basisir.

Pantai Tioman

 

tioman éta mangrupikeun pulau anu saé. Éta cukup populér di pasar wisata saprak majalah Time dibaptis salaku Pulo paling geulis di dunya dina taun 70an. Pariwisata parantos ngarobih sakedik ti saprak éta tapi kampung-kampungna masih menawan sareng tawaran akomodasina rupa-rupa.

Anjeun tiasa dugi ka dinya nganggo féri ti Singapura atanapi ku beus ti mana waé di Malaysia ka Mersing sareng ti dituna nganggo numpak kapal dua jam. Atanapi dina pesawat alit ti Kuala Lumpur ogé. Naha anjeun resep méwah Asia?

sunrise Langwaki

Janten nasibna téh langkawi. Legenda nyatakeun yén éta mangrupikeun pulau anu dilaknat, sanaos nasib kabeneran nalika taun 80an diputuskeun pikeun orientasi ékonomi pulau kana pariwisata. Sakabéh Pulo nyaéta kawajiban-Tuang jadi ti dinten ayeuna hébat.

langwaki kabelway

Hasta boga hotél, pantai, réstoran, kagiatan wisata sareng spektakuler jalan tol tina 2.200 méter anu ngahontal jangkungna 710 méter sareng ngamungkinkeun anjeun ngahargaan kana sagala kaindahanana. Dina hal akomodasi, anjeun tiasa milih ti hotél butik di urut kebon kalapa dugi ka Four Seasons.

Pikeun dugi ka dinya anjeun moal ngagaduhan masalah sabab aya penerbangan unggal dinten ti mana-mana.

hotél pennag

Kanggo sababaraha sajarah sareng warisan Melayu anu tiasa dituju Penang, sakali dianggap Mutiara Wétan di Kakaisaran Inggris. Éta penting dina rute perdagangan Inggris antara India sareng sésana Asia sareng sanaos teu janten hilap ku parobihan politik abad ka-XNUMX, éta parantos berhasil nyiptakeun dirina salaku tujuan wisata.

pinang-2 Georgetown nyaéta Warisan Dunya numutkeun UNESCO, salaku conto, sareng pamaréntah parantos nanem modal dina ningkatkeun transportasi umum, melak tangkal anyar, ngadamel zona pejalan kaki sareng acara budaya. Éta populér pikeun na kios dahareun sareng turis biasana sumping nganggo pesawat sabab ngagaduhan bandara internasional.

kapal tilelep labuan

Upami anjeun resep teuleum, tujuan anu saé pisan Labuan, hiji pulau anu didaptarkeun pikeun ngabiayaan ku rébuan perusahaan luar negeri. Surga finansial pikeun maling kerah bodas, urang tiasa nyarios, bahkan éta ngagaduhan sirkuit Formula 1 nyalira.

labuan darmaga

Tapi sakumaha ceuk kuring, handapeun cai aya harta karun disumputkeun pikeun penyelam na aya kapal australia, amerika komo jinis kuburan perang. Saban taun, contona, maotna 3900 prajurit Sekutu dina Perang Dunya II émut.

pulau layang

Pikeun tetep kasepian, salah sahiji jalma anu ngajantenkeun anjeun tilelep dina pikiran anjeun, aya pulau ku Layang-Layang. Éta mangrupikeun pulau anu dilahirkeun ti daratan anu direklamasi ti laut pikeun nyetél bandéra di daérah anu diklaim ku Cina sareng nagara-nagara sanés.

diving di malaysia Cai bening kristal kalayan jerona anu terjun mendadak langkung ti dua rébu méter ka basisir mangrupikeun surga anu sanés pikeun para penyelam. Diitung, kanyataanna, diantara sapuluh situs beuleum pangalusna di dunya. Aya terumbu karang anu indah sareng 40 méter pisibilitas dijamin. Sareng hiu, lumba-lumba, barakuda, penyu, sareng pari.

kota sipadan Mekah pulau sanés kanggo ngalelep nyaéta sipadan sanaos supados henteu ngabahayakeun ékosistem pikeun sababaraha waktos ayeuna, ngan ukur 120 penyelam anu diijinkeun per dinten. Karang, rébuan lauk, hiu, kuya tina sagala rupa komo aya kuburan kuya handapeun cai.

sipadan Kapuloan redang, pulau swasta rawa kalayan tempat wisata anu elegan (sadayana kagungan sultan) sareng Pulau Pangkor, kalayan sumanget Melayu na utuh masih dina daptar.

Basisir pangsaéna di Malaysia

pantai redang

Ayeuna giliran giliran pantai. Gaduh puluhan pulau di Malaysia harita aya ratusan pantai anu saé sareng seueur di antarana boro-boro dipikaterang ngarah murah, kirang wisatawan sareng langkung alami.

pantai tioman

Anu pang populerna nyaéta di basisir wétan Semenanjung Malaya.. Éta gampang didatangan kusabab aya penerbangan murah sareng aranjeunna tujuan anu paling dipikaresep pikeun liburan di akhir pekan. Ieu pantai di redang, anu aya di pulau-pulau Perhentian sareng taman laut di Pulo Jawa tioman.

pantai langwaki di malaysia

Di sisi anu sanésna nyaéta pantai di basisir kulon Semenanjung Malaya. Abdi nyarios ngeunaan pulau bebas bea langwaki, Kalayan pantai leutik tapi éndah sareng seueur kahirupan wisata, tanpa usum muson anu mangaruhan aranjeunna sareng curug anu teu tiasa hilap, pantai-pantai di pulau Pangkor sareng Kalimantan, hiji pulau anu dibagi ku Malaysia, Indonesia sareng Brunei.

Anu penting nalika ngadatangan Malaysia sareng pulau-pulau sareng pantai na nyaéta kabur muson. Usum muson nyaéta antara Nopémber sareng Maret, di basisir wétan. Hujan ageung. Saurna kedah nyandak seueur tabir surya sareng panolak serangga.

Sésana, kahoyong gaduh waktos anu saé sareng nikmati surga kadonyan sigana kuring pernah kakurangan.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1.   Carmina Yebenes Aguilera cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun tapi monsoons henteu jelas pikeun kuring. Upami kuring angkat dina Oktober ka pulau-pulau mana kuring tiasa nganjang anu henteu ngagaduhan cuaca anu goréng?!