Katedral Girona

Katedral Girona

La Katedral Girona atanapi Katedral Santa María de Gerona Éta mangrupikeun titik anu paling wisata di kota, utamina kusabab penampilanana dina séri pantun. Tapi katedral ieu ngagaduhan sajarah anu hébat sareng seueur elemen arsitéktur sareng seni anu matak kagum ku ati-ati.

Upami anjeun bade ngadatangan Girona anjeun moal tiasa sono katedral na anu saé kalayan tangga aksés anu mengesankan. Tempatna di daérah anu strategis, dina titik pangluhurna kota lami, tempat anu menonjol di luhur unggal imah. Ku rujukan ieu ampir teu mungkin urang henteu ningali deui sareng sumping ka dinya pikeun nganjang ka dinya.

Sejarah Katedral Girona

Katedral Girona

Girona mangrupikeun jabatan uskup saprak mimiti agama Kristen di tempat ieu, janten mangrupikeun titik kaagamaan anu salawasna ngagaduhan kaitan. Tétéla karya-karya pikeun ningkatkeun kaayaan garéja anu bobolokot dimimitian sakitar taun 1015 atanapi bahkan langkung tiheula. Tahap pangwangunan munggaran ieu nganggo gaya Romanesque anu masih aya, anu masih kénéh aya sababaraha bagéan anu tiasa ditingali di katedral ayeuna, sapertos tukang kayu anu terkenal. Éta katedral numana sababaraha rupa éksténsif sareng parobihan ditambihan mangabad-abad, maka éta ngagaduhan gaya anu bénten-bénten. Fasade sareng tangga na ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX dina gaya Baroque. Di façade bahkan aya sababaraha patung anu aya ti abad ka-XNUMX.

Fasade utama

Nyanghareupan katedral

Salah sahiji tempat anu paling difoto di katedral ieu pasti aya fasad na. Pandanganana maksakeun pisan sabab tempatna di daérah anu luhur. The tangga geulis salapan puluh léngkah kalayan genep sisi teras Tanggalna ti abad ka-67 sareng tempat anu sampurna pikeun nampilkeun katedral anu éndah. Façade ngagaduhan gaya barok sareng ngagaduhan bentuk simétris tina altar tina tempat éta diideuan. Éta ngagaduhan sababaraha kolom sareng pediment dimana anjeun tiasa ningali sababaraha inohong sapertos Saint Paul, Virgin Mary atanapi Saint Joseph. Ti titik ieu urang ogé tiasa ningali menara jangkung XNUMX méter, anu masihan tampilan na asimétri.

Interior katedral

Pedalaman Katedral Girona

Pedalaman katedral berharga pisan, kumargi éta téh katedral sareng naék gothic panglegana di dunya, anu ogé ngagaduhan hiasan anu euyeub. Kana lebet nave utama kami mendakan diri di payuneun gothic hébat anu ditutupan ku kolong. Dina bagian anu kahiji aya bénténg anu aya dua kapél per bagian sareng dina bagéan anu kadua aya jandéla Gothic anu ageung. Salami waktos urang bakal dibarengan ku perasaan kaagungan katedral ieu. Urang tiasa ningali paduan suara sareng kios abad ka-XNUMX sareng daérah presbytery kalayan kapel utama sareng altar abad ka-XNUMX ditutupan ku pérak. Altar di kapilah mangrupikeun bagian Romanesque ti jaman mimiti katedral.

Jandéla kaca patri mangrupikeun titik anu sanés anu kedah disorot di katedral ieu. Aya seueur jandéla kaca patri sareng éta pasti dilebetkeun dina waktos anu sanés.. Sababaraha ogé asalna ti abad ka-XNUMX. Salami abad ka-XNUMX anu aya aya musnah sareng alesanna masih teu dikenal, tapi aranjeunna ngalaman prosés rekonstruksi engké. Di katedral ieu urang ogé tiasa ngahargaan seni panguburan, sabab éta ngagaduhan seueur makam, di antawisna éta Uskup Bernardo de Pau atanapi anu ti Count of Barcelona Ramón Berenguer II.

Karnaval Girona Katedral

Cloister

Kloister mangrupikeun salah sahiji ti saeutik bagéan katedral anu tetep tina konstruksi kahijina. Wétan Juru bule gaya Romanesque didamel ku pemahat Arnau Cadell salami abad ka-122. Patung-patung éta ngagaduhan XNUMX ibukota di mana anjeun tiasa ningali inohong ukiran sareng hiasan anu dihias. Diantara adegan anu tiasa ditingali aya petikan ti Perjanjian Old sareng Anyar sareng sato sareng manusa salaku protagonis. Di tengah jagoan urang ogé tiasa ningali kebon sareng sumur.

Musium katedral

Di musium ieu kami mendakan permata otentik anu penting pisan. The Tapestry of Creation mangrupikeun potongan anu luar biasa anu asalna henteu dikenal. Dipercaya yén éta tiasa dimimitian ti abad ka-XNUMX sareng ukuran dua belas méter pasagi dimana mitos Creation aya hubunganana sareng gambar sareng inohong. Di musium ieu kami ogé tiasa ningali patung Gothic Saint Charlemagne, ogé palang atanapi reliquaries. Beatus of Gerona mangrupikeun karyana anu sanés, salinan abad ka-XNUMX buatan Beatus of Liébana.

Katedral Girona kasohor

Salah sahiji kapanasaran katedral ieu nyaéta kaéndahanana parantos ngajantenkeun sababaraha produksi fashion. Anu paling kawéntar henteu diragukeun Game of tahta. Lokasi ieu dianggo kanggo ngagambarkeun septum Baelor, janten dikenal pisan dina séri, dimana urang tiasa ningali fasad sareng tangga anu lebet.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*