Katedral Murcia

Katedral Murcia

nu Katedral biasana narik minat kota-kota anu didatangan, sabab mangrupikeun gedong agama utama di kota-kota ieu. Katedral sanés ngan ukur tempat ibadah, tapi ogé nyaritakeun ngeunaan jaman anu béda sareng seueur sejarah kota sareng masarakatna, maka éta pikaresepeun pisan. Waktos Ieu kami nyarios ngeunaan katedral anu sanés salah sahiji anu paling terkenal, tapi éta pantes diperhatoskeun anjeun, katedral Murcia.

La Katedral Murcia mangrupikeun tempat diuk di Keuskupan Cartagena sareng perenahna di kuartal lami kota Murcia. Sanaos didirikeun dina abad ka-XNUMX, éta ngagaduhan réformasi salajengna anu masihan penampilan ayeuna, anu rupa-rupa gaya arsitéktur dicampur. Urang bakal ningali katedral ieu langkung jéntré.

Sejarah katedral

Katedral ieu kawanoh salaku Garéja katedral Santa María atanapi Katedral Murcia. Tempatna di Plaza del Cardenal Belluga di pusat bersejarah kota Murcia. Kuil ieu seueur hubunganna sareng sajarah kota, kumargi di tempat ieu aya masjid Aljama, candi anu dirobih janten garéja Santa María. Teras, parantos dina abad ka opat belas sareng lima belas, pangwangunan Katedral Murcia ayeuna, dikurbankeun ka Santa María, bakal dimimitian. Bagéan anu pangkolotna nyaéta tukang ngaput Gothic, sésa-sésa na tiasa didatangan di musium katedral ayeuna. Dugi ka abad ka-XNUMX, réformasi saterusna dilaksanakeun anu nyababkeun aranjeunna dicampur sareng gaya anu sanés, sapertos jaman Renaisans, Baroque atanapi Neoklasik.

Menara bel katedral

Katedral Murcia

Salah sahiji simbol anu paling penting tina katedral Murcia ieu Éta Bell Tower na, anu réngsé dina abad ka-93, janten tambihan saatos didamel katedral. Ukuran menara ieu XNUMX méter sareng jangkungna kadua di Spanyol saatos Giralda di Seville, janten ayeuna janten salah sahiji elemen anu paling penting. Kusabab éksekusi na lumangsung sababaraha abad, éta ngagaduhan sababaraha gaya anu béda. Di daérah anu munggaran anjeun tiasa ningali gaya Renaissance kalayan némpél Hispanik Plateresque, dina badan kadua menara éta dilanjutkeun di jaman Renaissance tapi langkung murni. Daérah anu diangkat dina menara bel didamel dina gaya Rococo sareng kubah ngagaduhan gaya néoklasik. Perhatoskeun yén menara ngagaduhan dua puluh lonceng, sadayana kalayan nami nyalira. Wisata anu dipandu dina munara bel didamel tina Museum Katedral.

Jaba katedral

Katedral Murcia

Di daérah luar katedral aya seueur titik anu tiasa ditingali. The Gerbang Rosul, anu ningali ka daérah kidul, dina gaya Gothic karembangan, kalayan panto arsip sareng hiasan anu diinspirasi tina Perjanjian Old. Di beulah kalér nyaéta Puerta de las Cadenas dina gaya Plateresque. Dina fasad utama kami mendakan gaya barok anu éndah. Fasade ieu ngagentos anu sateuacanna, anu rusak ku banjir anu teras-terasan di daérah éta.

Interior katedral

Katedral Murcia

Di jero katedral anjeun kedah perhatikeun yén éta ngagaduhan 23 kapel, didedikasikan pikeun para wali sareng ogé makam makam uskup sareng bangsawan. Diantara kapel, sababaraha anu menonjol sapertos Capilla de los Velez dina gaya Gothic flamboyan sareng kubah berbintang kalayan sapuluh poin anu éndah pisan. Kapel Junterón mangrupikeun padamelan jaman Renaisans Spanyol. Aya deui anu ogé tiasa ditingali sapertos San Antonio atanapi La Inmaculada. Urang kedah nyorot Kapel Main, dimana aya tempat suci neo-Gothic. Di sisi anu sanésna, di jero anjeun tiasa nganjang ka makam lami Alfonso X ti Castilla.

Museum Katedral

Museum Katedral

Museum Katedral mangrupikeun tempat anu pikaresepeun di katedral ieu sareng tempatna di Bab Babah tukang kai Gothic lami. Pantes waé dina nganjang ku mendakan sababaraha sejarah katedral sareng karya penting na. Di musium ieu anjeun tiasa ningali potongan seni anu béda-béda ti dunya agama anu ngagaduhan nilai anu hébat, salian ti sababaraha titinggal sajarah masjid lami atanapi tukang kembang. Dina koléksi na urang tiasa ningali lukisan sareng karya suci. Barang suci gaya Gothic anu saé sapertos Santa Lucía sareng Virgen de la Leche atanapi San Miguel anu luar biasa. Aya ogé karya tukang emas sapertos Custody of the Corpus. Dina patung éta urang tiasa ningali Sarcophagus of the Muses. Di sisi anu sanésna, anjeun tiasa ningali kumpulan panasaran baju garéja kuno sareng aranjeunna ngagaduhan bel Moorish lami ti abad ka-XNUMX. Ti musium ieu anjeun tiasa didatangan menara lonceng.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*