Katedral uyah bawah tanah Zipaquirá di Kolombia

uyah Katedral

Zipaquirá mangrupikeun salah sahiji kota Kolombia anu paling penting dina hal pusat garapan garam. Henteu ngan ukur dinten ayeuna tapi ogé abad ka tukang nalika masarakat adat Muisca sasari ti daérah ieu unsur mulia hasilna tina épaporasi laut alit anu ayana di dieu jutaan taun ka pengker.

Najan kitu, Zipaquirá ogé dipikaterang pikeun ngayakeun tambang uyah anu padamelna parantos ngawangun tempat perlindungan bawah tanah anu mengesankan.

Tempatna aya 180 méter handapeun taneuh sareng mimiti diwangun di tengah abad ka-XNUMX Salaku hasil tina pamanggih Luis Ángel Arango, anu waspada bakti anu kagungan panambang pikeun Gusti Allah nalika aranjeunna nyandak gambar ketuhanan sareng aranjeunna ka jero bumi.

Arango nempatkeun kapel dina kadua tina opat tingkat anu dipiboga ku tambang sareng karya-karyana dimimitian dina Oktober 1950 sareng di 1991 katedral anyar mimiti diwangun 60 méter handapeun anu lami. Peresmian ieu lumangsung dina 1995 sareng sababaraha taun ka pengker éta nampi bédana First Wonder of Colombia.

Kuil ieu didedikasikan pikeun santo pelindung panambang, Virgin of Guas sareng dianggap kaajaiban Kolombia anu munggaran.

Bagéan Katedral

Kubah Katedral Uyah

Sakali ka jero Katedral Uyah, bagian mimiti rute éta nyaéta Stasion Palang. Panjangna 386 méter sareng jangkungna 13 méter mangrupikeun 14 stasiun, anu kalolobaanana aya dina kakosongan tina torowongan anu hébat katedral.

Stasion ieu ukiran ku panambang dina batu uyah sareng ngagambarkeun tahapan anu béda tina Passion of Christ. Tungtungna aya aksés kana tilu naves: naves kalahiran sareng baptisan, naves tina kahirupan sareng pati sareng naves kebangkitan, masing-masing ku altar. Dina salah sahijina aya palang ageung 16 méter jangkungna anu dianggap pangageungna di dunya handapeun taneuh.

Kubah katedral ngagaduhan jangkungna 11 méter sareng diaméterna 8. Éta ogé ukiran sapinuhna dina uyah sareng ngalambangkeun kosmos sareng dunya.

Dina bagéan luhur nave tengah nyaéta paduan suara, dibentuk ku sababaraha tangga ukiran uyah anu ngagambarkeun skala musik. Kami moal tiasa mopohokeun kana narthex, karya anu didamel ku uyah anu ngalangkungan jalma-jalma anu teu dibaptis kedah diliwatan salaku kalakuan pancegahan sakumaha anu ditegeskeun dina Alkitab.
Di daérah luhur perenahna malaikat malaikat San Miguel sareng pita dina tuur na anu nyarios "anjeun uyah Bumi, anu manjang tina ayana."

Naon deui anu anjeun tiasa tingali di Katedral Uyah?

katedral uyah belen

Di jero aya koleksi artistik garam sareng patung marmer dina lingkungan anu pinuh ku rasa religius anu jero.

Ayeuna éta sanés tempat diuk pikeun permaisuri naon waé, tapi éta ngagaduhan fungsi agama anu penting, janten tempat suci Katolik anu diakui di nagara éta. Salaku panasaran, di Eucharists Katedral Uyah diayakeun dinten Minggu siang siang tapi henteu mungkin pikeun nikah atanapi ngagungkeun sakramén anu sanés di jero.

Tempat éta narik pariwisata agama, wisata budaya sareng ogé mangrupikeun klaim ékowisata, sabab éta mangrupikeun cagar alam di kompleks pertambangan, sareng pikeun anu hoyong ngahargaan arsitektur situs éta.

Inpormasi minat Katedral Uyah

kapilah katedral uyah

Wisata di sakitar Katedral Uyah dugi ka sajam. Disarankeun nganggo pakean anu cocog sareng pakean haneut. Katedral éta sorangan mangrupikeun tempat wisata panggedéna di daérah éta, tapi éta aya dina komplek, disebat El Parque de la Sal, tina 32 héktar.

Upami anjeun ngarencanakeun badé angkat ka Bogotá, pantes waé ka Zipaquirá terang Katedral Uyah ayana ukur 48 kilométer ti ibukota Kolombia. Pendaftaran pikeun jalma dewasa hargana $ 23.000 sedengkeun pikeun barudak hargana $ 16.000 sanaos aya tawaran khusus pikeun kelompok.

Kumaha cara nepi ka Katedral Uyah?

Pilihan anu paling umum nyaéta dilakukeun ku beus. Boh ti stasiun beus bogotá sareng ti Portal del Norte, seueur beus sering angkat. Kami ngarékoméndasikeun Portal del Norte sabab perjalanan kirang, ngan sajam. Harga tikétna sakitar 4.000 pesos. Sakali di Zipaquirá bakal nyandak 20 menit leumpang ka lawang Katedral Uyah.

Nyaho Zipaquirá

zipaquira2

Zipaquirá mangrupikeun salah sahiji kota pangkolotna di Kolombia. Lokasina sakitar 45 km kaléreun Bogotá, éta ogé mangrupikeun tempat anu paling sering dituju pikeun daya tarik utama na: Katedral Uyah. Nanging, éta mangrupikeun kota alit kalayan sababaraha tempat penjajahan anu tiasa didatangan dina satengah jam.

Kami ngarékoméndasikeun ngamangpaatkeun kunjungan ka Katedral Uyah pikeun kenal sareng Zipaquirá ngalangkungan jalan anu pikaresepeun. Alun-alun pusat tempat ayana Katedral leutik Trinity Suci, sakola dimana Jibril García Márquez diajar, Pasar Alun-alun dimana anjeun tiasa mendakan seueur karajinan ... tanpa hilap linggih dina teras teras ngaraosan asakan Kolombia anu lezat. Di kota aya sababaraha steakhouse dimana anjeun tiasa tuang kalayan saé kalayan harga terjangkau.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*