Kostum khas Itali

Kostum itali khas

nu kostum has unggal nagara Éta dipilih dumasar kana tradisi, sajarah sareng periode kamahéran unggal tempat. Kostum ieu mangrupikeun bagian tina budaya masing-masing nagara sareng sanaos henteu dianggo ayeuna, éta tetep simbol pikeun sadaya padumuk nagara. Lambang anu aranjeunna bawa kaluar dina acara-acara khusus sapertos liburan penting.

Italia mangrupikeun nagara anu saé sareng éta leres-leres ageung, janten panginten aya béda tafsir kanggo naon kostum has Italia. Tradisi sareng kostumna robih ti kalér ka kidul janten urang bakal nyobian ngagambarkeun sakedik set kostum ieu anu sigana khas Itali.

Pamakéan kostum has

Jas Italia

Kostum anu khas diideuan ku kenangan kuno jaman nalika nagara hirup dina jaman kaindahan. Jas ieu tiasa ngagaduhan sagala rupa pangaruh sareng nyatana jas Italia ngajaga sababaraha kamiripan sareng urang Jérman. Ieu mangrupikeun kostum anu biasana diideuan ku Abad Pertengahan atanapi di jaman-jaman nalika teu aya pangaruh global kana pantun, janten sadayana langkung otentik. Sedengkeun pikeun panggunaan kostum ieu, éta biasana dibawa kaluar dina festival anu dipikaresep ku régional atanapi nasional. Momen dimana masing-masing daérah ngagaduhan perayaan anu memperingati budaya sareng adat istiadatna, maka kostumna penting pisan salaku bagian anu langkung ti festival.

Kostum khas Itali

Kostum anu tiasa dianggap paling khas Italia diwangun ku a rok sareng petticoat sareng apron. Mangrupikeun baju anu dipasang anu nganggo rompi sareng kaos bodas di luhur. Salaku tambahan, hiasan sirah atanapi kerudung dina rambut sering pisan dina hajatan Itali, urang kedah henteu mopohokeun pentingna Katolik di nagara ieu. Dinten ayeuna anjeun tiasa ningali seueur kostum anu sami sareng ieu, diideuan ku jaman abad pertengahan, sanaos dina hal kostum khas aya daérah anu nunjukkeun baju anu béda pisan sareng khusus.

Renaissance di Itali

Salah sahiji waktos anu paling dipikahormat di Italia mangrupikeun jaman Renaisans, Nalika aya waktos ngajentul. Salaku tambahan, baju sareng jas jaman ieu ngagaduhan kualitas anu geulis pisan sareng rumit. Gugatan anu diideuan ku waktos ayeuna biasana mahal, sabab urang nyarioskeun renda sareng brocade pikeun ngadamel baju nganggo lapisan sareng seueur detailna. Kostum ieu sering dianggo dina festival khusus kanggo Abad Pertengahan sareng hirupkeun jaman baheula. Éta ogé seueur dianggo pikeun perayaan Karnaval, khususna di Venice.

Romawi kapungkur

Sarerea terang jaman Romawi sareng kaendahanana jas didamel ku lawon bodas. Éta mangrupikeun kostum anu ayeuna parantos janten bagian tina budaya anu populér sareng sadayana parantos nganggo sapertos kostum khas Romawi, tapi urang henteu kedah hilap yén éta ogé mangrupikeun bagian tina budaya sareng sajarah Italia. Janten aranjeunna tiasa dianggap salaku kostum khas anu diideuan ku Kakaisaran Romawi.

Kostum Sardinia

Kostum Italia

Di Pulo Sardinia aranjeunna ngagaduhan detail budaya anu khas sareng dina kostum tiasa urang tingali salah sahijina. Jas ieu didamel nganggo lawon panjang sareng lega dimana aya sababaraha lapisan. Headdresses sareng jilbab dianggo dina sirah ku lawon kandel sareng renda, dina sababaraha lapisan ogé. Biasana ningali tékstil sulaman emas sareng kalayan nuansa sapertos beureum atanapi héjo. Sedengkeun pikeun aranjeunna, kaos lengan bodas puff anu dipakai rompi ilahar.

Karnaval Venice

Kostum khas Itali

Utamana penting dina hal kostum has nyaéta Venice Carnivals, Anu kasohor di saluruh dunya. Dina hal ieu, aranjeunna diideuan ku kostum Renaissance anu elegan dimana aranjeunna henteu kedul nalika nampilkeun lawon mewah sareng detilna. Brocades, sutra sareng satin mangrupikeun bagian tina jas anu éndah ieu. Rokna ngagaduhan seueur jilid sareng petticoats. Di luhur awakna ngaluyukeun pikeun nembongkeun pingping. Baju tiasa dihias ku sagala jinis detail, ti renda dugi ka bulu warna. Nalika ngeunaan Karnaval, henteu nganggo kode pakéan anu dituturkeun ketat, ngan ukur inspirasi Renaissance anu nyebarkeun sagala rupa. Di luhur kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ningali jilbab atanapi topi lega-brimmed. Tapi upami aya anu kedah ngiringan kostum ieu, éta masker karnaval Venice, anu parantos kasohor di panjuru dunya. Topéng ieu salawasna cocog sareng jas dina hal warna sareng biasana dihias ku warna-warni, cet warna sareng detil sanés anu nambihan langkung méwah pikeun jas. Marengan kostum ieu anjeun ogé tiasa ningali sababaraha asesoris, sapertos kipas pinuh ku manik sareng bulu atanapi sarung.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*