Kostum Jalisco has

Pakéan khas Jalisco gaduh seueur kamiripan sareng papakéan khas anu mariachis, dugi ka aranjeunna sering lieur. Nyatana, dipercaya yén tukang lahir di kota Jalisco di Cocula. Nanging, aranjeunna henteu persis sami. Anu kadua ngahijikeun kancing dina calana sareng jaket, sajaba ngagaduhan warna anu langkung ageung.

Nanging, kostum khas Jalisco otentik, anu tulisan ieu bakal dijajah, langkung sopan. Sakumaha namina nunjukkeun, kami badé nyaritakeun ngeunaan papakéan klasik nagara Méksiko ieu, ayana di beulah kulon nagara sareng wawatesan sareng anu Nayarit, Zacatecas, Aguascalientes, Guanajuato, Michoacán y Colima, ogé sareng Samudera Pasipik.

Peculiarities tina pakéan khas Jalisco

Urang bakal ngamimitian ku ngalakukeun sakedik sajarah ngeunaan papakéan ieu teras difokuskeun kostum khas lalaki sareng awéwé. Duanana béda pisan, seueur pisan langkung warni sareng bageur éta bikangna.

Riwayat jas

Asal muasalna jas charro, anu, sapertos anjeun parantos atos kasimpulan, mangrupikeun tradisi ti Jalisco, ti saprak abad ka-XNUMX. Panasaran, pakean anu ngaidentipikasi Mexico di luar negeri lahir, numutkeun anu dipercaya, di tanah Spanyol, khususna di Salamanca.

Sakumaha anjeun terang ogé, padumuk propinsi ieu disebut, tepatna, charros. Sareng upami ningali baju khas na, leres pisan aranjeunna sami sareng kostum Jalisco. Spaniard diwangun ku calana hideung anu kokoh, jaket pondok tina warna anu sami sareng sapatu tunggang luhur. Ogé, topi sapertos kitu, sanaos jangjangna langkung alit.

Charros

Charros kalayan pakéan khas Jalisco

Pakean ieu bakal diliwatan ka Amérika ku datangna Hispanik sareng bakal diadopsi di Daérah Jalisco. Nanging, éta nampi sababaraha modifikasi. Dina sababaraha abad ka hareup, éta ningkat ku cara nambihan seueur sulaman buatan tangan sareng ornamén. Parantos di XIX, éta anu dianggo ku chinacos, nami dipasihkeun ka lalaki anu damel di kebon.

Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén kaisar Maximilian ti Habsburg Anjeunna resep pisan kana jas charro. Anjeunna bahkan ngagunakeunana sababaraha kali nyobian adaptasi sareng bangsa barunya. Parantos ku révolusi Méksiko, papakéan ieu janten populér janten kostum Méksiko quintessential, ngaleuwihan anu khas daérah-daérah sanés nagara (upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis anu terakhir, kami mamatahan anjeun Artikel ieu).

Nanging, ayeuna henteu sadayana papakéan charro has sami. Aranjeunna bénten baju damel, baju lengkep sareng baju lengkep, sanaos boro aya bedana antara aranjeunna. Anu ngan ukur cicing kamewahan sulaman sareng ornamén yén aranjeunna parantos dilebetkeun. Sakumaha anjeun tiasa perkirakeun, anu baheula langkung sober tibatan anu terakhir, sanaos sadayana geulis pisan sareng narik ati.

Upami anjeun sumping ka Guadalajara, ibukota sareng kota anu kawéntar di nagara Jalisco, moal hésé pikeun anjeun mendakan kostum has anjeun. Logikana, pangeusi na henteu nganggo éta unggal dinten, tapi éta ogé dianggo Aranjeunna ngamangpaatkeun sagala acara pikeun dangdanan éta. Tapi, tanpa ado deui, urang badé nyarios sareng anjeun ngeunaan kostum Jalisco khas pikeun awéwé.

Kostum khas Jalisco pikeun awéwé

Acara khas di Jalisco

Kostum awéwé khas Jalisco

Awéwé Jalisco nganggo baju sapotong kalayan rok panjang. Éta didamel nganggo poplin, Beuheung na luhur sareng baju na jinisna bagong. Ogé, dina bagian luhurna, dina jangkungna dadana, éta dibawa sababaraha bal dina bentuk vee anu tumpang tindih. Ogé rokna rada lega.

Ngeunaan warna, éta biasana nada tunggal, sanaos ieu kontras sareng anu bageur kaset warna yén éta gaduh tindih sareng ogé sareng renda anu dianggo salaku hiasan. Sedengkeun pikeun alas kaki, éta dihijikeun sareng ngagaduhan asesoris anu béda. Tungtungna, hiasan rambut tina buuk didamel nganggo pita idéntik sareng anu nembongan dina baju.

Kostum Jalisco pikeun lalaki

Mariachis

Sababaraha mariachis

Ngeunaan jas charro pikeun lalaki, éta dikarang, dina bagian luhurna, tina kaos anu a jaket pondok. Éta ngahontal bagian handap dada sareng baju kutang na sami pondok pikeun nunjukkeun ornamén pérak tina bonéka. Nya kitu, éta tiasa dipapaésan tombol tujuh puluh tina nada anu sami, sanaos tiasa ogé emas.

Sedengkeun pikeun calana, éta kedap, suede atanapi kaén sareng nada poék. Éta ogé mawa motong sapanjang sadaya suku. Pakeanna ditambahan ku sapatu renda anu warna na sami sareng jas.

Nyebatkeun khusus kedah didamel hat. Éta mimitina mah dirancang pikeun nolak pangaruh tina matahari Jalisco sareng ogé salaku panyalindungan tina ragrag tina kuda. Kusabab kitu, éta didamel nganggo buuk hare, rasana wol atanapi jarami gandum sareng ngagaduhan opat batu atanapi pita dina gelas na anu dua kali deui janten langkung tahan.

Guratna topi khas ieu ageung sareng lega, kitu ogé dijujut dina tonggongna. Tungtungna, éta kadang dipapaésan shawl atanapi trims bordir. Mangpaat ieu pikeun desain lapangan pikeun manpaat anu janten has di sapanjang Méksiko.

Tungtungna, potongan sanés anu teu tiasa leungit dina gaya charro nyaéta serape. Dina hal ieu, sanés sanés papakéan, tapi mangrupikeun semu simbut anu di anggo ku pengendara sareng sadel kuda na. Kituna, anjeun moal ningali éta nalika anjeun ngiringan jogét atanapi parade kalayan jalan-jalan, tapi anjeun bakal ningali éta nalika pas ka Equestrian atanapi nempokeun charros yén urang badé nunjukkeun anjeun salajengna.

Iraha pakean khas Jalisco dianggo

Perebutan charro

Charra adu héran

Memang, sakali kami parantos ngajelaskeun kumaha kostum Jalisco pikeun lalaki sareng awéwé, kami bakal fokus dina nyarios sareng anjeun ngeunaan acara sareng perayaan dimana langkung umum pikeun mendakan jalma-jalma dibaju di éta.

Paméran tara kaunggulan tempat papakéan ieu diagem nyaéta anu charrería. Kajadian tradisional kuda di nagara Aztec nampi nami ieu. Aranjeunna ngembangkeun di arena anu disebut kanvas charro sareng aranjeunna diwangun yén pengendara ngalaksanakeun latihan anu béda dina tonggong kuda-kuda na.

Salaku olah raga, lahir di awal abad ka-XNUMX pikeun ngélingan padamelan sapi di lapangan anu janten luntur. Charrería diayakeun di Méksiko ku féderasi sareng tradisi na parantos diaku salaku Warisan Kamanusaan Teu Ketara ku UNESCO pikeun ngalestarikeun aranjeunna.

Ayeuna, awéwé ogé maénkeun peran penting dina charrería. Henteu ngan kusabab unggal taun dipilih Reina éta anu tanggel waler dina ngaresmikeun perayaan anu béda-béda, tapi ogé kusabab ilubiung dina kompetisi kuda. Aranjeunna Amazons anu ilubiung, pangpangna dina disiplin anu dipikaterang charra skirmish. Éta diwangun ku kelompok dalapan amazon anu ngalaksanakeun choreographies dina tonggong kuda sareng kana wirahma musikna.

Tapi, untungna, beuki loba pesona didorong pikeun ngalaksanakeun jinis acara séjén. Diantara anu paling penting, kami bakal nyebatkeun anjeun cove kuda, banteng banteng sareng kuda kuda, piales dina kanvas, mangan dina jalan atanapi dina kuda, daptar pondok dina cincin atanapi léngkah maot.

Sacara logika, dina kasus ieu awéwé nganggo jinis asesoris sanés pikeun jasna. Diantarana, sapatu bot kalayan spurs, topi sareng staff. Salaku tambahan, aranjeunna nempatkeun kana kuda gunung khusus anu disebat bungkus.

Poé Charro

Liwat maot

Charros ngalambangkeun perjalanan maot

Charrería ngahiji pisan kana tradisi Méksiko anu unggal 14 Séptémber nagara Aztec ngagungkeun éta Poé Charro. Sakuliah wilayahna (upami anjeun hoyong maca tulisan ngeunaan Veracruz, klik di dieu) pertunjukan berkuda sareng musik diayakeun pikeun miélingna. Perkawis anu terakhir, anu mariachi aranjeunna protagonis mutlak.

Ngeunaan kaayaan Jalisco, anu urang carioskeun, dina tanggal éta Guadalajara ngagungkeun ka Rapat Internasional Mariachi sareng Charrería. Sakumaha anjeun tiasa bayangkeun, jalan-jalan di ibukota dihias sareng rébuan lalaki sareng awéwé ngalangkungan aranjeunna nganggo baju kostum Jalisco anu khas sareng nafsirkeun musik tradisional.

Kajadian-kajadian na khususna konséntrasi dina Kuadrat Pambébasan, dimana aya seueur festival. Tapi aya ogé parada, pagelaran gala di Teater cut tikoro komo massa ditembangkeun dina Basilika ti Zapopán.

Grup masarakat ngalakukeun genre musik sapertos Sirop Tapatio, ogé katelah "topi Méksiko" sabab ditingalkeun dina taneuh sareng jogét di sakurilingna. Éta tarian pacaran anu asalna kedah urang milari dina Révolusi Méksiko.

Sarua populér pisan dina jenis hajatan ieu nyaéta Culebra, jogét anu nyiptakeun deui padamelan di sawah, éta Iguana jeung Kuda ngaguruh, diantara tarian sanés anu dilakukeun ku juru basa nalika ngupingkeunana sora mariachi. Ieu nami lagu anu ngiringan tarian sareng acara charrería sareng, ku alatan éta, caket pisan hubunganana sareng kostum khas Jalisco.

Kasimpulanana, kami parantos ngawartosan anjeun kostum Jalisco khas pikeun lalaki boh awéwé. Tapi kami ogé parantos ngajelaskeun ka anjeun pentingna dunya charrería di Mexico, anu kalebet pakean ieu sareng sora-sora mariachi. Sadaya ieu ngonpigurasi budaya anu ngalangkungan wates nagara Aztec janten populér di sakumna dunya.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*