Kostum has Kolombia

Gambar | Yahudi Daily

Kostum khas hiji nagara mangrupikeun conto budaya sareng sajarah na. Dina kasus Kolombia, folklore anu aya hubunganana sareng papakéan nyarioskeun keragaman masarakatna, iklim sareng lega masarakatna. Mangrupikeun campuran antara budaya pribumi, budaya Spanyol sareng budaya Afrika anu diimpor dina jaman penjajahan.

Sacara umum, awéwé nganggo baju dua potong. Rok monokolor (biasana hideung) dina desain anu béda-béda sareng warna-warni katingali, sanaos anu paling umum nyaéta nempatkeun tilu pita konéng, biru sareng beureum dina tungtung rok tungtung, ngahontal kontras anu saé. Blus anu ngalengkepan éta ngagaduhan cangkéng anu teu disarankeun sareng henteu aya garis leher, sareng panangan panjang. Salaku asesoris, sapatu anu warna na sami sareng pita rok sareng topi beureum atanapi syawal atanapi syal anu dianggo.

Di sisi anu sanésna, papakéan lalaki dijantenkeun pikeun adaptasi sareng baju awéwé. Biasana diwangun ku calana hideung baju kaos panjang dilengkepan ku syal beureum dina beuheung. Baju suku sareng topi sami sareng anu dianggo ku awéwé.

Najan kitu, Daérah anu ngawangun Républik Kolombia parantos mendesain kostum khasna, ngabédakeun baju antara lalaki sareng awéwé pikeun ngahontal baju anu silih lengkepan kalayan sampurna. sareng anu pikaresepeun pisan sacara visual. Urang pendak sareng aranjeunna, di handap.

Daérah Andean

Kostum khas pikeun awéwé di daérah Andean Kolombia diwangun ku blus bodas, dulang-dulang anu didamel tina renda sareng belang sareng dihias ku aplikasi pailletes. Éta dipasang ku pos dina tonggong. Rokna didamel tina satin kalayan warna-warni cerah sareng bujur na tengah-tengah. Dina handapeunana, nyaéta petticoat tilu ruffle. Rokna dihias ku motif kembang, boh dicét atanapi die-cut tina sutra.

Salaku aksésori, awéwé di daérah ieu nganggo topi dina sirah anu disimpen dina rambutna dikumpulkeun dina kepang atanapi busur atanapi éta dipaké salaku hiasan sirah di sisi katuhu sirah.

Sedengkeun pikeun jas lalaki, penampilan na langkung saderhana Éta diwangun ku kaos nganggo kerah kabuka, panel kancing dipuseurkeun kana dada, sareng calana panjang pencét atanapi pas hideung atanapi bodas. Minangka asesoris, buntut hayam jago atanapi syal sutra sareng sabuk kulit dianggo.

Gambar | TravelJet

Antioki

Kostum khas Antioquia mangrupikeun akar dina ngajajah paisas muleteers abad XIX, pikeun lalaki, sareng awéwé anu ngoték kopi pikeun awéwé.

Dina kasus lalaki, kostumna diwangun ku topi Antioqueño anu has, bodas nganggo pita hideung, poncho atanapi ruana (gumantung kana cuaca na tiis atanapi panas) sareng parang, espadrilles sareng carriel. Dina kasus awéwé, baju éta diwangun ku rok hideung kalayan cetakan warnaan sareng blus bodas dihias ku sulaman sareng topi.

Kostum Llanero

Éta diwangun ku topi lega-brimmed, didamel tina kéju atanapi dirasakeun, likuqui, calana panjang sareng espadrilles tina benang sareng dampal kulit disamak. Di sababaraha daérah, baju llanero masih kénéh aya sash lega pikeun nyandak revolver sareng péso ogé bagian jero pikeun nyepeng artos.

Amazon

Di daérah Kolombia ieu, kostum awéwé khas diwangun ku rok kembang anu panjangna tuur sareng blus bodas dihias ku kalung sareng sabuk pribumi. Lalaki ngagem calana bodas sareng kaos dipapaésan kalung tina gaya anu sami. Sedengkeun dina iklim tropis, pangeusi daérah ieu nganggo kostum khas saderhana, tanpa seueur baju, tapi raoseun pisan.

Daérah Orinoquía

Awéwé Llanera resep nganggo rok lébar ankle-lebar, ngahias unggal lantai nganggo pita sareng kembang. Blusna bodas nganggo cangkéng sareng leungeun baju pondok. Buuk henteu dikoléksi tapi katingalina leupas. Sedengkeun pikeun lalaki éta, kostum na anu khas diwangun ku calana bodas atanapi hideung digulung dugi ka tengah-tengah suku kanggo meuntasan walungan sareng kaos bodas atanapi beureum. Salaku aksésori, topi lega-brimmed, janten rambut hideung eguama pikaresep.

Gambar | TravelJet

Daérah Karibia

Dibikeun iklim anu panas sareng beueus di Karibia, papakéan anu biasana dianggo lemes sareng tiis. Salaku conto, dina kasus lalaki, linen biasana dianggo pikeun calana sareng kaos, anu didamel dina warna anu hérang. Combrero «vueltiao» digunakeun salaku aksésori, populér pisan di jurusan Bolívar, Magdalena, Sucre atanapi Córdoba.

Dina kasus awéwé, urang tiasa nyarios ngeunaan baju sapertos anu di Cartagena dimana pangaruh budaya Afrika menonjol dina baju anu warna-warni sareng dina rupa-rupa lawon. Contohna nyaéta palenquera, anu nutupan sirah ku lawon dimana aranjeunna nyandak baskom kalayan buah tropis, manisan khas sareng roti jagong.

Daérah Pasipik

Di basisir Pasipik Kolombia kami mendakan ayana masarakat Afro-Kolombia anu langkung ageung. Kostum has daérah ieu pikeun awéwé diwangun ku rok panjang ankle sareng blus anu didamel tina lawon lemes dina warna anu hérang anu nyorot nada dampal suku. Ngeunaan lalaki, papakéan na diwangun ku kaos sutra bodas kalayan leungeun baju panjang, calana denim bodas sareng espadrilles didamel tina cabuya, lawon fique atanapi kandel warnana sami.

Kostum khas Kolombia ieu nunjukkeun kaberagaman nagara budaya anu akarna dina akar na anu dina waktos anu sareng campuran alami, hasilna rupa-rupa baju sareng asesoris anu narik pisan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)