Kostum régional Galicia

Urang ngarti kumaha Kostum régional Galicia salah sahiji anu biasa dianggo lalaki sareng awéwé daérah ieu di jaman baheula. Leres pisan anu dianggo pikeun padamelan sadidinten henteu sami sareng anu dianggo nalika liburan. Dina cara nu sami, aya bénten antara propinsi anu béda sareng bahkan déwan Galicia.

Nanging, kostum régional Galicia ngagaduhan, ti saprak jaman kuno, kasaruaan anu langkung ageung tibatan komunitas Spanyol anu sanés. Boh lalaki boh awéwé sok diwangun ku papakéan anu sarua, sanaos aya kombinasi sareng nuansa anu béda. Tapi, sanajan ngeunaan anu terakhir, anu kelenturan jeung macem-macem warna saeutik ti sadayana. Bisi wae, upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan kostum régional Galicia, kami ngajak anjeun pikeun terus maca.

Sakedik sejarah kostum régional Galicia

Grup musik Galicia

Grup musik nganggo baju kostum régional Galicia

Hese pisan pikeun nyarioskeun asal usul kostum khas Galicia (di dieu kami nyungkeun tulisan ngeunaan tempat-tempat anu éndah di daérah ieu). Tapi aranjeunna balik mangabad-abad. Penduduk di padesaan nyusun asimilasi pakéan karuhun sareng ngalirkeun ka turunanana.

Nyatana, papakéan ieu henteu mimiti diulik dugi ka tengah abad ka-XNUMX, nalika éta Romantisisme éta ngahudangkeun minat kana tradisi adat kota-kota. Hasil tina ieu nyaéta Masarakat Rahayat Galicia, diciptakeun ku kaum intelektual sapertos Emilia Pardo Bazán o Manuel Murguia pikeun ngahirupkeun deui tradisi sareng budaya Galicia.

Diantara kagiatanana nyaéta ngadegna paduan suara daérah anu hoyong nganggo pakean khas. Jaman éta usaha dilakukeun pikeun ngarawat kostum régional Galicia. Dina waktos éta, éta parantos parantos diganti ku baju anu langkung modéren tina lawon anu béda-béda anu diciptakeun ku dorongan tina Revolusi Industri. Kituna perlu ditalungtik.

Kapanggih yén kostum khas Galicia ti saprak éta, sahenteuna Abad ka XVII, sabab éta muncul dina dokumén anu béda. Diantara ieu, kalakuan notaris dimana kakawinan kawinan sareng warisan didaptarkeun. Éta ogé katingali yén, dina waktos éta, aranjeunna petrucios atanapi langkung lami ti tempat anu nyirian fashions sareng ogé éta, kalayan papakean, kaayaan jalma anu ngagemna dituduhkeun. Salaku conto, aya saputangan kanggo petisi, rok kanggo awéwé anu nikah atanapi awéwé bujang, sareng dengue tina absén.

Di sisi anu sanésna, kostum régional éta didamel nganggo wol atanapi lawon linen anu nampi nami anu béda-béda numutkeun pabrikan atanapi asal usulna. Kukituna, picote, estameña, lamp, nazcote, sanel, ngerek atanapi baeta.

Sakumaha anu kami béjakeun ka anjeun, sadaya lawon ieu disederhanakeun tina Revolusi Industri sareng ogé dina ayeuna pangaruh kota-kota diwanohkeun dina jas éta. Kitu ogé, elaborasi artisanal éta masihan jalan ka bengkel ngaput sareng, ku sadayana ieu, aya standarisasi progresif tina kostum régional Galicia anu salamet dugi ka ayeuna.

Kostum régional Galicia pikeun awéwé sareng lalaki

Sakali kami parantos ngalaksanakeun sakedik sejarah, urang badé nyarios sareng anjeun ngeunaan papakéan anu ngawangun kostum Galicia khas pikeun awéwé sareng lalaki. Urang bakal ningali aranjeunna nyalira, tapi pikaresepeun anjeun terang yén sababaraha umum pikeun duanana jenis kelamin.

Kostum Galician khas pikeun awéwé

Kostum régional Galicia pikeun awéwé

Kostum régional Galicia pikeun awéwé

Unsur dasar papakéan Galicia tradisional pikeun awéwé nyaéta rok beureum atanapi hideung, celemek, muriang dengue sareng jilbab. Perkawis anu kahiji, disebat oge saya atau basquiñaÉta panjang, sanaos henteu kedah némpél kana taneuh sareng, sajabina, éta kedah ngahurungkeun hiji satengah dina pingpingna.

Pikeun bagian na, apron dihijikeun dina cangkéng luhur rok. Sedengkeun pikeun saputangan atanapi pano, éta dilipet janten satengah pikeun kéngingkeun bentuk segitiga sareng dihijikeun dina sirah dina tungtung na. Salaku tambahan, éta tiasa tina sababaraha warna sareng, sakapeung, topi jarami atanapi topi ditunda, anu sami, tapi langkung alit.

Dengue pantes disebatkeun misah, sabab éta salah sahiji pakean paling khas tina kostum régional Galicia. Mangrupikeun salembar lawon anu ditunda dina tonggong sareng anu dua tungtung na dialirkeun dina dada kanggo balik sareng ngabeungkeut deui dina tonggong. Biasana, éta dihias ku buludru sareng rhinestones. Dina demam berdarah, anjeunna ngagaduhan Baju bodas ku cangkéng katutup, leungeun baju kembung sareng trims lipit.

Sapatu, disebat jagong o stringers Éta didamel tina kulit sareng gaduh dampal kai. Sareng aranjeunna, papakéan dasar tina kostum Galicia khas pikeun awéwé parantos réngsé. Nanging, elemen sanésna tiasa ditambihan.

Nya éta kasus simpen, anu apron langkung ageung; tina refaixo, Anu dina gilirannana disimpen dina petticoats na popolos, jinis baju jero panjang anu dugi kana tuur sareng tungtung renda. Sarua tiasa nyarios selendang, saputangan dalapan nunjuk, tina selang atanapi media, ti dobel jeung jaket. Tungtungna, éta nampi nami bangkong susunan ornamén anu ngagantung dina dada sareng anu puncakna rinci jas.

Pakean Galicia khas pikeun lalaki

Pipir kalayan kostum régional Galicia

Pipir dibaju kostum régional Galicia pikeun lalaki

Pikeun bagian na, pakean khas Galicia pikeun lalaki kalebet biasana tina legging hideung, jaket, kutang sareng topi. Anu mimiti mangrupikeun jinis calana anu dugi kana tuur. Kadang-kadang aranjeunna dilengkepan leggingOgé sababaraha legging, tapi éta tina bagéan awak panungtung kana sapatu. Anu terakhir muncul dina abad ka-XNUMX pikeun ngagentos kaos kaki, sanaos éta ogé masih dianggo.

Dina handapeun calana, anjeun ogé tiasa nganggo cirola. Mangrupikeun pakean baju jero bodas anu ngintip tina handapeunana atanapi diselapkeun kana gaiter anu dihijikeun kana suku nganggo pita.

Sedengkeun pikeun jaket, éta dipaké pondok sareng dipasang. Éta ogé nampilkeun leungeun baju sempit sareng dua kantong horizontal. Dina handapeunana, a camisa sareng saluhureun rompi. Ogé, dina pinggel mana anu faixa atanapi sash, anu ngurilingan dua kali, ngagaduhan jarian sareng tiasa sababaraha warna.

Tungtungna, montera o monteira Éta topi has tina kostum régional Galicia pikeun lalaki. Dina desain na, éta cocog sareng nami Asturian sareng asal usulna ti abad pertengahan. Galicia ageung sareng segi tilu, sanaos aya ogé kuping salami dinten-dinten tiis.

Kitu ogé, montera biasana nganggo rikat sareng, salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén, upami aranjeunna ka katuhu, anu nganggo éta bujangan, sedengkeun, upami aranjeunna némbongan ka kénca, anjeunna nikah. Kana waktosna, éta masihan jalan ka cabé atanapi topi, parantos didamel tina rasana, parantos jinis beret di daérah Vigo (di dieu anjeun gaduh tulisan ngeunaan kota ieu).

Di sisi anu sanésna, sanaos parantos nganggo, aya potongan sanés anu panasaran dina pakean Galicia. Urang nyarioskeun perkawis coroza, tanjung anu didamel tina jarami anu dianggo nalika dinten paling tiis dina sataun.

Iraha pakean régional Galicia dianggo?

Lucus kaduruk

Festival Arde Lucus

Sakali anjeun parantos terang baju Galicia anu khas, anjeun ogé bakal resep terang iraha dipakéna. Logisna, dina festival-festival kota-kota sadaya Galicia aya jalma anu nganggo kostum ieu.

Biasana, éta mangrupikeun bagian tina orkestra tradisional anu anggotana mangrupikeun musisi angin sareng perkusi. Ngeunaan kulawarga mimiti instrumen, panarjamah tina Kantong Galicia, sanaos aranjeunna damel nyalira.

Alat ieu kagolong kana tradisi paling jero di bumi éta, dugi ka éta salah sahiji simbol na. Kusabab kitu, pipa teu tiasa dipikaharti tanpa kostum khas Galicia. Leres yén bagpipe ogé mangrupikeun unsur dasar tina folklor Asturian sareng bahkan daérah Bierzo sareng Sanabria, tapi urang Galicia gaduh sababaraha bédana.

Bisi wae, duanana bagpipers atanapi percussionists sareng penari sok diasah dina kostum régional Galicia. Sareng aranjeunna aya dina perayaan utama lahanna. Salaku conto, aranjeunna henteu kakurangan perayaan Rosululloh Santiago, sanés ngan ukur pelindung Galicia, tapi ogé sadaya Spanyol.

Nya kitu, aranjeunna jalan-jalan di Lugo salami Perayaan San Froilán sareng muncul dina perayaan Paskah sapertos di Binih y Ferrol, sadayana nyatakeun yén minat turis. Anjeun bahkan tiasa ningali juru ieu ngagem kostum khas Galicia dina perayaan anu kirang aya hubunganana sareng agama.

Salaku conto, umum pikeun mendakan pita pipa di Lucus kaduruk, dimana masarakat Lugo nginget jaman Romawi na; dina Feira Franca ti Pontevedra, dumasar kana abad pertengahan kota, atanapi dina Ziarah Catoira Viking, anu miélingkeun kadatangan di kota pasukan Norman pikeun ngajarah daérah éta.

Pésta Viking di Catoira

Ziarah Catoira Viking

Akhirna, jumlah jalma anu dibaju kostum régional Galicia dina perayaan gastronomik seueur pisan. Sapanjang sataun aya seueur di seluruh daérah. Tapi kami bakal nyorot pikeun anjeun anu kawéntar Festival Seafood diayakeun di kota O Grove unggal Oktober, sareng gurita, anu lumangsung di Carballino dina dinten Minggu kadua dina bulan Agustus. Nanging, konsumsi cephalopod ieu saos pisan di Galicia anu, sacara praktis, sadaya lokalitas ngagaduhan perayaan gastronomis dumasar kana éta sareng sareng pribumi ngaos dina kostum anu khas.

Kasimpulanana, kami parantos marios pikeun anjeun Kostum régional Galicia pikeun lalaki boh awéwé. Kami parantos ngalangkungan sajarah sareng elemen tradisional na pikeun tungtungna nunjukkeun anjeun dimana anjeun tiasa ningali éta paling sering. Ayeuna anjeun ngan ukur kedah indit ka Galicia sareng ngahargaan hirup sacara langsung.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*