Kota éndah Toledo

goyah

Lamun urang nganggap lalampahan ngaliwatan kota éndah Toledo, urang kudu nyieun pilihan sabab aya loba. Propinsi Castilian ieu La Mancha ngabogaan alam husus didominasi ku Montes de Toledo jeung Walungan Tagus jeung Tiétar, nu ends nepi ngarah ka kahiji.

Tapi, luhureun sakabeh, dataran Toledo boga kota geulis pinuh ku sajarah jeung monumen. Kitu ogé, eta boga landscapes kalawan akar sastra jero, saprak anjeun teu kudu poho yén unparalleled Don Quixote hirup loba adventures na di ieu tanah. Sadaya ieu ngonpigurasikeun propinsi anu anjeun kedah terang. Sangkan anjeun boga pituduh, urang bade ningalikeun maneh pilihan urang kota geulis tina Toledo.

Puebla de Montalban

Puebla de Montalban

Walikota Plaza di La Puebla de Montalbán

Upami urang nyarioskeun ngeunaan résonansi sastra, kota ieu mangrupikeun tempatna Ferdinand de Rojas, panulis tina Celestine. Milik kana wilayah Torrijos, ampir di puseur propinsi, jeung ka lebak subur tina Tagus.

Tapi La Puebla nangtung kaluar pikeun warisan monumental éksténsif na. Salaku puseur saraf nyaéta Walikota Plaza, ilaharna Castilian, dimana anjeun tiasa ningali garéja Our Lady of Peace, nu Gothic transisi ka Renaissance. Anjeun oge bakal manggihan di alun-alun wangunan Town Hall jeung Istana tina Jumlah Montalbán, Konstruksi Renaissance anu spektakuler sareng sentuhan Plateresque.

Kami ogé mamatahan anjeun nganjang di kota ieu padepokan Nuestra Señora de la Soledad sareng Santísimo Cristo de la Caridad, anu kahiji nyaéta barok sareng klasik kadua; biara Franciscan jeung biarawati Conceptionist jeung Menara Saint Michael urang, Sesa hiji garéja heubeul, nu salah sahiji simbol kota.

Tapi anjeun ogé kedah nganjang, tepatna, éta Museum Celestine pikeun langkung ngartos panulis sareng kontéks sosial karya agung ieu surat kami. Ogé, ninggalkeun La Puebla, anjeun boga Sasak Tagus, dating ti abad ka-XNUMX, jeung, ngeunaan dalapan kilométer jauh, anjeun bakal manggihan spektakuler Burujon Canyons, formasi liat capricious anu bakal ngingetkeun Anjeun tina Grand Canyon of Colorado.

Orgas, sejen tina kota éndah Toledo

Orgas Castle

Castillo de Orgaz, salah sahiji desa paling indah di Toledo

Tempatna di suku Sierra de Yébenes sareng di wewengkon Sisla Anjeun bakal mendakan kota anu éndah ieu anu ogé urang kalebet di kota-kota Toledo anu éndah pikeun warisan monumental anu pikaresepeun.

Pikeun ngamimitian wisata anjeun Orgas, anjeun tiasa didatangan dina Walikota Plaza, tapi ogé garéja Santo Tomas Apostol, diwangun ku Alberto de Churriguerra dina abad ka dalapan belas, jeung Orgas puri, dating ti XIV sarta mangrupa salah sahiji emblems kota. Anjeun bakal impressed ku munara ngajenan, kalawan jangkungna dua puluh méter.

Aya ogé sésa-sésa témbok heubeul di Orgaz jeung dua tina opat Gerbang nu meuntas eta: teh lengkungan Belén sareng San José. Kitu ogé, kota ngabogaan sababaraha sasak sajarah, diantara nu salah sahiji panon lima, diwangun dina jaman Charles III, sareng sababaraha padepokan sapertos El Socorro sareng La Concepción.

Di sisi séjén, jumlah badag tina imah megah nu nyicingan jalan-jalanna. Salaku conto, urang bakal nyarioskeun imah Count Tierrapilares, Calderón de la Barca, Ioseph atanapi Vizcaíno. Sareng, tungtungna, Orgaz sareng sakulilingna nangtung pikeun nilai arkéologisna anu ageung.

Salaku conto ieu, lima kilométer ti kota nyaéta kacamatan di Arisgotas, di mana anjeun bakal manggihan hiji metot Museum Seni Visigoth. Kitu ogé, dina pasir La Tocha anjeun tiasa ningali dua menhirs dating deui lima belas ratus taun, di Torrejon aya necropolis Romawi jeung di Villaverde anjeun tiasa mendakan sésa-sésa sasak sareng jalan ti période anu sami.

Ocaña jeung Plaza Walikota na geulis

Plaza Walikota Ocaña

The megah Plaza Walikota Ocaña

Kota éndah lianna ieu ayana di kalér-wétaneun propinsi Toledo, wawatesan jeung Aranjuez, nu, anjeun terang, geus milik Madrid. Salah sahiji lambangna nyaéta maksakeunana Walikota Plaza, diwangun dina abad ka-2002 kalayan penampilan Baroque. Kusabab XNUMX, komo deui, éta dipikaresep budaya.

Kami ogé nyarankeun anjeun nganjang di Ocaña nu cai mancur badag, permata Renaissance ku Juan de Herrera di 1578, jeung Istana Cardenas, ti période sarua, tapi diwangun nuturkeun canons tina Gothic, sanajan dina transisi ka Renaissance. Sarua kontemporer ieu teh Teater Lope de Vega, urut College of Paguyuban Yesus.

Di sisi anu sanés, teu aya kakurangan monumen agama anu megah di Ocaña. The gereja paroki Santa María de la Asunción Diwangun dina abad ka-XNUMX dina gaya neoklasik dina sésa-sésa saméméhna anu, kahareupna diwangun ti masjid kuno. The gereja paroki San Juan Bautista éta heubeul, saprak éta tanggal dina XIII, sanajan underwent sababaraha reformasi engké. Sanajan kitu, eta kaasup kana seni Mudejar of Toledo.

La munara bel garéja San Martin Ieu mangrupikeun hiji-hijina unsur anu tetep tina ieu sareng parantos dinyatakeun kapentingan budaya. Diwangun dina ahir abad ka-XNUMX, éta dina gaya Herrerian. Kitu ogé, Ocaña nawiskeun anjeun gedong konvensional anu megah. Diantarana, Santo Domingo de Guzmán sareng Santa Catalina de Siena, duanana gaya Renaissance. Na, geus di pinggiran, anjeun bakal manggihan Old Fountain, meureun ti jaman Romawi.

Tungtungna, Ocaña ogé ngagaduhan akar sastra. Don maot di kampung Rodrigo Manrique, ka nu putrana bakti teh Coplas dugi ka maotna ramana. Sarta ogé di kota ieu diatur karya kawentar Lope de Vega Peribáñez sareng Komandan Ocaña. Saolah-olah éta teu cukup, anjeunna dilahirkeun di dinya Alonso de Ercilla, panulis tina Araucana.

goyah

Imah Gedong

House of the Towers, di Tembleque

Tempatna di wétaneun propinsi Toledo sareng sakitar lima puluh lima kilométer ti ibu kotana. Éta ogé nawiskeun anjeun éndah Walikota Plaza ilaharna ti La Mancha. Kalayan rencana lantai kuadrat, éta ngagaduhan porticoes anu dirojong ku kolom sareng koridor di bagian luhurna. Diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, éta ngagaduhan fitur barok sareng hiasan kai anu berharga. Sedengkeun pikeun ieu, aksés utama nangtung kaluar, ditutupan ku cantilever kalawan sudut pandang hipped.

Éta ogé barok ti abad ka-XNUMX. imah munara, nu geus dinyatakeun monumen artistik bersejarah sarta nangtung kaluar pikeun adul na geulis. Sarta ti période sarua nyaéta Postas atawa Barak heubeul, sanajan leuwih austere.

Di sisi séjén, monumen agama pangpentingna nu bakal manggihan di Tembleque teh Garéja Lady urang Asumsi. Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng gaduh fitur peralihan ti Gothic ka Renaissance. Sacara lahiriah, eta nangtung kaluar pikeun munara neguaan sarta, sakumaha keur interior na, eta imah sababaraha chapels, diantarana pamadegan Jesús Nazareno jeung Virgen del Rosario nangtung kaluar.

Warisan agama kota Toledo réngsé ku padepokan La Purísima Concepción, Cristo del Valle, Loreto sareng San Antón. Tapi leuwih panasaran téh hiji ti Veracruz alatan bentukna octagonal tungtung kubah.

Escalona, ​​​​di tebing Alberche

Castle of Escalona

Castillo de Escalona, ​​​​lain kota éndah Toledo

Ogé milik, kawas La Puebla de Montalban, ka wilayah Torrijos, najan dina hal ieu aya di tepi walungan Alberche. Ieu pasti geus dicicingan saprak jaman baheula, sakumaha Celtic, Romawi jeung Visigoth tetep geus kapanggih di wewengkon. Parantos di Abad Pertengahan, éta penting pisan kusabab lokasina anu strategis.

Kanyataanna, lambang hébat Escalona na puri-istana, nu narima ngaran ieu sabab diwangun ku bénténg sorangan jeung karaton Mudejar. Ayana kacatet dina abad ka-XNUMX, sanajan dipercaya yén éta malah hiji benteng Romawi munggaran. Di sisi anu sanésna, neraskeun résonansi sastra anu kami parantos ngajelaskeun ka anjeun sareng salaku anekdot, kami bakal nyarioskeun ka anjeun yén di benteng. éta Orok Don Juan Manuel, panulis abad pertengahan anu bequeathed kami Cacah Lucanor.

Anjeun oge kudu ningali dina locality nu gerbang san miguel, di mana aya munara. Gigireun éta Saint Vincent, nya éta anu dilestarikan tina témbok heubeul. Garéja anu paling penting di Escalona ogé disucikeun ka San Miguel Arcángel, diwangun dina kuil Romanesque primitif. Di jero anjeun tiasa ningali altarpiece barok anu éndah. Kitu ogé, warisan kaagamaan kota réngsé ku Biara ti Konsépsi Fransiskan. Tapi Escalona ogé nawiskeun anjeun kuadrat Castilian has. Ieu Don Juan Manuel urang, nu aya dina imah déwan, Perpustakaan Municipal kiwari kalawan museum leutik, sarta bandstand nice.

Di sisi anu sanés, Escalona parantos terang kumaha ngawujudkeun deui dirina salaku pamandangan seni kota pikeun narik pariwisata. Di jalanna anjeun tiasa ningali seueur conto karya seniman jalanan Mr.Stroke. Na, tungtungna, lamun didatangan kota dina usum panas jeung ngarasa kawas nyokot mandi, anjeun boga pantai walungan di tepi walungan Alberche. Ti dinya, anjeun ogé bakal ningali sasak geulis ti abad ka-XNUMX.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun sababaraha kota éndah Toledo. Tapi urang tiasa nyarioskeun ka anjeun ngeunaan seueur anu sanés, sabab propinsi ieu ngagaduhan anu paling berharga. Salaku sampel, urang bakal cutatan anjeun Oropesa, kalawan dua puri sarta Menara Jam na geulis; make up, kalawan Gate Khilafah sarta Castle of La Vela na; Si Toboso, tanah Dulcinea tara; indung mitoha, kalawan na ilaharna La Mancha kincir angin, atawa pisan torrijos, kalawan garéja collegiate impressive na tina Santísimo Sacramento. Naha anjeun henteu nyangka yén éta mangrupikeun alesan anu cekap pikeun nganjang ka sadaya kota anu indah ieu di Toledo?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*