Kota éndah di Sierra de Madrid

Buitrago del Lozoya

manggih kota geulis di Sierra de Madrid eta bakal pisan gampang pikeun anjeun. Kusabab komplek pagunungan ieu nawiskeun anjeun kota-kota anu pinuh ku pesona sareng ayana di bentang anu saé. Tempatna di kalér-wétaneun Komunitas Otonom Madrid sareng, kahareupna diwangun ku sababaraha pagunungan, utamina di Guadarrama, Malagon, juru jeung Cabrera.

Wewengkon anu lega ieu ngagaduhan taman nasional sapertos taman sorangan Pegunungan Guadarrama, pastures kawas nu ti urang sierra, wewengkon pertengahan gunung kayaning Walungan Lozoya jeung élévasi leuwih ti dua rébu méter kawas nu Puncak Peñalara atawa Cliff of Carnations. Sareng, sareng sadaya ieu, anjeun gaduh jalan satapak sarta resorts ski kayaning Navacerrada atanapi Valcotos. Tapi, luhureun sakabeh, sababaraha kota nu ngawétkeun sakabéh pesona tina padesaan sarta yén maranéhna téh monumen otentik dina diri. Tanpa ado salajengna, urang bade ngajukeun ieu kota geulis di Sierra de Madrid.

Buitrago del Lozoya

Benteng Buitrago del Lozoya

Alcázar of Buitrago del Lozoya

Urang ngawitan lalampahan urang ka kalér Komunitas Madrid eureun di kota abad pertengahan geulis ieu ayana antara pagunungan Cabrera na Rincón. Anjeun bakal reuwas, mimiti sagala, ku na dipager dipager dating ti abad ka-XNUMX.

Geus di locality nu, Anjeun kudu ningali dina Alcazar, diwangun dina abad ka-XNUMX ngagabungkeun gaya Gothic na Mudejar, jeung garéja Santa María del Castillo, kalawan lawang Gothic flamboyant impressive na. Ogé metot nyaéta sasak Arrabal, digedékeun dina Abad Pertengahan.

Ogé, di suku pasir kota teh imah leuweung, konstruksi abad ka-XNUMX anu diwangun pikeun Dukes of Infantado salaku villa dina gaya pamadegan arsiték Italia. Andrea Palladio. Tapi sugan hal paling héran ngeunaan Buitrago del Lozoya nyaeta na Musium Picasso. Tétéla, juru tata rambut éta pelukis urang ti kota jeung bequeathed karya anu anjeunna dibikeun ka manehna nyieun pameran ieu. Cai mibanda ngeunaan genep puluh dedicated ku artis Malaga.

Rascafría, salah sahiji kota éndah di Sierra de Madrid

Biara Paular

Biara Santa María del Paular

Ogé di lebak Lozoya nyaéta kota ieu nu panto ka Taman alam Peñalara, kalayan seueur rute hiking sareng gunung. Ngaliwatan aranjeunna, anjeun tiasa ngahontal laguna glasial kawentar kalawan moraines na cirques maranéhanana.

Sakali di villa, kami mamatahan anjeun nganjang ka gereja paroki San Andrés Apóstol, diwangun dina abad ka-XNUMX, éta rumah sakit heubeul, tina XIV, jeung sasak panghampura. Ngaliwatan ieu, ogé, anjeun bakal ngahontal maksakeun biara Santa María del Paular. Biara ieu diwangun dina ahir abad ka-XNUMX, sanajan geus sababaraha restorasi. Garéja nangtung kaluar di komplek, tapi permata hébat na disebut Runtuyan Cartujana tina cloister. Ieu ngawengku lima puluh opat lukisan tina Vincent Carducho, kontemporer Velázquez, dina sajarah ordo Carthusian.

Tungtungna, ti biara, jalur hiking nu mawa anjeun ka Curug Purgatory, susunan curug ka walungan Aguilón nu sabenerna spektakuler.

Patones ti Luhur

Pandangan Patones ti Luhur

Patones ti Luhur

Urang teu bisa ngabejaan Anjeun tentang kota geulis di Sierra de Madrid tanpa nyebut Patones de Arriba. Kusabab kota ieu mangrupa monumen sorangan. Kalawan imah sabak na, eta mangrupakeun conto sampurna tina arsitektur hideung tina Sierra de Ayllón, nu geus earned eta dinyatakeun salaku Loka Kapentingan Budaya.

Tapi Patones nawiskeun anjeun langkung seueur pikeun ningali. Si geulis garéja san jose Ieu diwangun dina abad ka-XNUMX jeung padepokan tina Virgin of Olive Asalna ti abad ka-XNUMX sareng dina gaya Mudejar Romanesque. Deukeut pisan ka tukang nyaéta Pontoon zaitun, bendungan anu diwangun dina jaman Isabell II pikeun nyayogikeun cai ka kota Madrid. Sarta ogé situs arkéologis tina Castro Dehesa de la Oliva, ti jaman pra-Romawi.

Tungtungna, upami anjeun resep caving, éta Guha Reguerillo Éta liang pangpentingna dina sakabéh komunitas Madrid. Sanajan kitu, éta ayeuna ditutup. Pikeun ngalebetkeun éta, anjeun peryogi ijin khusus.

Manzanares nu Nyata

Kastil Mendoza

Castillo de los Mendoza di Manzanares, salah sahiji désa anu paling indah di Sierra de Madrid

Kaajaiban anu sanés diantara désa anu éndah di Sierra de Madrid nyaéta Manzanares. Hal ieu lokasina di shores of embung Santillana jeung di suku éta pedriza, wewengkon sampurna pikeun anjeun latihan hiking jeung climbing. Sadaya ieu tanpa hilap Salju salju ti Countess, dimana walungan Manzanares dilahirkeun.

Tapi kota ogé boga monumen megah. simbol hébat na teh Puri Mendoza, diwangun dina ahir abad ka-XNUMX, tapi dina kaayaan sampurna. Di jero anjeun tiasa ningali kumpulan tapestries sareng musium ngeunaan istana Spanyol.

Henteu ngan hiji-hijina anu kagungan Manzanares. Anjeun oge bisa ningali sésa-sésa nu puri heubeul, nu ngan dua témbok tetep. Pikeun bagian na, garéja Lady kami tina salju Diperkirakeun diwangun kira-kira ahir abad ka-XNUMX jeung awal abad ka-XNUMX. Ieu ngagabungkeun fitur Romanesque, Gothic jeung Renaissance.

Tungtungna, dina jalan ka La Pedriza, anjeun bakal manggihan nu Padepokan of Our Lady of the Peña Sacra, nu diwangun dina ahir abad sixteenth jeung awal abad seventeenth.

Torrelaguna

Alun-alun utama Torrelaguna

Walikota Plaza Torrelaguna

Di suku gunung Sierra de la Cabrera mangrupikeun kota ieu, anu kasohor janten tempat lahirna Cardinal Cisneros. Justru ka anjeunna aranjeunna ngahutang bagian anu saé tina monumen anu ngagaduhan Torrelaguna. Di antara ieu, spektakuler garéja paroki La Magdalena, tina gaya Gothic sareng nganggo altarpieces Baroque sareng Plateresque. Ogé, éta Abbey tina Discalced Franciscan Conceptionist Ibu eta boga chapel geulis attributed ka Juan Gil de Hontanon sarta mausoleum Renaissance.

Anjeun oge bisa didatangan Torrelaguna la Padepokan Lady urang Kasepian, ti abad fourteenth, sanajan disimpen deui dina kadalapan belas. Ieu imah gambar tina santo patron kota.

Ngeunaan arsitektur sipil, aranjeunna nyorot ka bale kota, ti 1515 jeung sésa-sésa témbok abad pertengahan, nu Panto Kristus ti Burgos. Tapi monumen hébat kota teh karaton salinas, a permata Renaissance ogé attributed ka Gil de Hontañón.

Horcajuelo tina Sierra

Horcajuelo tina Sierra

Témbongkeun tina Horcajuelo de la Sierra

Kota leutik di Sierra de Madrid ieu ogé nangtung pikeun arsitéktur tradisionalna, dina kasus batu poék. Sajaba ti éta, éta mangrupa tempat penting pikeun nganjang di dinya garéja San Nicolás de Bari, kalawan adul Mudejar na, font baptismal abad pertengahan sarta altarpiece Baroque na.

Kitu ogé, anjeun bakal kaget di kota leutik sapertos ku ayana a musium etnografi. Tapi malah boga forge sampurna disimpen sarta kuda shoeing kuda. Tungtungna, di sabudeureun kota teh Padepokan of Our Lady of Sorrows.

La Hiruela, salah sahiji kota pangalusna dilestarikan di Sierra de Madrid

The Hiruela

Arsitéktur tradisional di La Hiruela

Sanajan populasina leutik, kota ieu mangrupa salah sahiji anu pangalusna dilestarikan na arsitéktur tradisional, kalayan batu sareng imah adobe na. Éta ogé patut nganjang ka disimpen deui Ngagiling tipung, wangunan tina bale kota jeung imah imam jeung guru.

Tapi leuwih panasaran teh apiary caket dieu, Konstruksi tradisional dimaksudkeun pikeun meunangkeun madu jeung nu dumasar kana log ek kerung netep dina slabs jeung ditutupan ku cork atawa kai. Salaku tambahan, jalur hiking anu megah mimitian ti La Hiruela anu bakal mawa anjeun, contona, ka tempat anu spektakuler. leuweung beech Montejo.

The Berrueco

The Berrueco

Déwan Kota El Berrueco

Tempatna di wétan, caket sareng propinsi Guadalajara, El Berrueco ngagaduhan lingkungan anu pikaresepeun. The Cabrera massif sareng maksakeun embung El Atazar, dimana anjeun tiasa latihan olahraga cai kayaning sailing.

Kota ieu bieu aya dalapan ratus pangeusina ogé seueur anu nawiskeun anjeun. Diantara monumen na, éta garéja Santo Tomas Apostol, kalawan adul Romanesque Mudejar na, jeung, geus di pinggiran, éta munara pangawas muslim, a watchtower diwangun dina Flint.

Tapi, meureun, hal paling panasaran ngeunaan El Berrueco nyaeta na Museum Cai jeung Hydrographic Warisan dedicated ka loba infrastruktur hidrolik di Sierra de Madrid. Sajaba ti éta, anjeunna teu ngan hiji di kota. Éta ogé ngagaduhan anu sanés khusus pikeun karya batu tradisional di daérah éta.

Jurang pagunungan

Jurang pagunungan

Gereja Pilar di Garganta de los Montes

Urang bakal ngabéréskeun wisata urang ka désa éndah Sierra de Madrid eureun di Garganta de los Montes, ayana di lebak Lozoya. Ulah eureun observasi maranéhanana imah tradisional gunung tina jangkungna. Éta diwangun tina batu anu dicampurkeun sareng leutak sareng kerikil sareng ditungtungan dina liang haseup bel.

Tapi anjeun ogé kedah ningali monumen sapertos gereja Santiago Apóstol sareng Nuestra Señora del Pilar, la Padepokan of Our Lady of the Meadows jeung kuda pikeun shoeing. Ogé, ulah eureun ngadeukeutan ka Mirador, Ti mana anjeun bakal meunang pintonan stunning tina lebak Lozoya.

Sanajan kitu, hal paling panasaran ngeunaan Garganta de los Montes patung anu disebarkeun ngaliwatan jalan na jeung nu ngagambarkeun adegan kahirupan sapopoe kota. Di antarana, nu ti akina jeung incu awewe babagi pangalaman, nu ti altarera atawa nu lokal niténan lebak.

Kasimpulanana, kami parantos ngobrol sareng anjeun kota geulis di Sierra de Madrid. Sakabéh éta patut datangna anjeun. Tapi aya batur anu sagampil berharga. Salaku conto, Puebla de la Sierra, nu masih conserves hiji sumber Arab; Grove tina Nyata, kalawan garéja barok na tina Immaculate Conception jeung sasak Romanesque na; Guadarrama, kalawan Plaza Mayor has na, atawa Cercedilla, sareng garéja San Sebastián. Teraskeun sareng kenal sareng kota-kota ieu sareng nikmati pangalamanana.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)