kota Asturias kalawan pantai

Llanes

manggih kota Asturias kalawan pantai Hal ieu kacida basajan. Kanyataanna, sababaraha wewengkon keusik pangalusna di kalér Spanyol kapanggih dina Kapangéranan. Tanpa badé langkung jauh, éta Pantai San Lorenzo en Gijon Henteu aya anu sirik ka Riazor di La Coruña atanapi Sardinero di Santander.

Nanging, urang bakal nyingkirkeun kota-kota Asturian di basisir, sapertos Gijon o Aviles, Pikeun difokuskeun kota leutik nu, sajaba sandbanks geulis, boga atraksi hébat séjén. Kitu ogé, urang bakal ngamimitian tour urang bagian wétan Kapangéranan pindah ka arah kulon bari urang némbongkeun Anjeun eta kota Asturias kalawan pantai dimana anjeun bisa ngarasakeun hiji tetep unforgettable.

Llanes

Pantai Torimbia

pantai Torimbia, di Llanes

Kota di Asturias wétan ieu parantos ngagaduhan Kinérja nasional sareng internasional pikeun atraksi anu ditawarkeunana. Basisir na maksakeun, kalawan cliffs badag sarta disebutna guyonan. Ieu liang anu erosi kabentuk dina batu deukeut laut. Nalika pasang surut, cai anu didorong ku ombak kaluar dina tekanan ngaliwatan liang-liang ieu dina tontonan anu patut ditingali. Kami mamatahan anjeun ningali éta jesters of Pría, Arenillas jeung Santiuste.

Tapi, balik deui ka pantai, kota Llanes boga opat. Maranéhna nyaéta El Sablón, Toró, Puerto Chico sareng Las Mujeres. Sanajan kitu, di wewengkon kotamadya na aya loba lianna. Kami mamatahan anjeun nganjang ka Torimbia, Barro, Niembro atanapi Andrín. Tapi, luhureun sakabeh, nu Gulpiyuri, nu spektakuler. Sabab di darat, dikurilingan ku jukut héjo. Cai laut asup ngaliwatan guha ka pasir.

Di sisi anu sanés, sanés ngan ukur kota Asturian ieu nawiskeun anjeun pantai anu megah. Kanyataanna, saparapat heubeul na kaasup kana Ensemble sajarah tina Villa de Llanes. Éta diapit ku sésa-sésa témbok abad pertengahan kuno kalayan portal. Sareng, saatos lebet, kami nyarankeun yén anjeun nganjang ka monumen di handap ieu.

Ensemble sajarah tina Villa de Llanes

Istana Saint Nicholas

Istana Saint Nicholas

Puseur bersejarah kota ngagaduhan monumen agama sapertos Basilica of Saint Mary of Asumsi, anu konstruksi dimimitian dina abad katilu belas. Sanajan lolobana Gothic, hal kahiji anu bakal ngahudangkeun minat anjeun dua porticos Romanesque flared na. Anjeun oge bisa ningali chapels of San Roque, Santa María de la Guía atanapi Santa Ana.

Sedengkeun pikeun konstruksi sipil, salah sahiji simbol Llanes na abad pertengahan tetep abad katilu belas. Sareng, di gigireun anjeunna, anjeun tiasa ningali karaton San Nicolás, Posada Herrera jeung Adipati Estada, dimungkinkeun hiji agam Baroque neguaan jeung dua munara éndah. Tapi imah pangkolotna di kota nu masih nangtung téh ti Juan Pariente, dating ti abad ka-XNUMX. Salaku panasaran a, urang bakal ngabejaan Anjeun yen anjeunna saré di dinya salila dua peuting Carlos i nalika anjeunna anjog di Spanyol.

Di sisi séjén, di luar kota heubeul, anjeun tiasa ningali Garéja San Salvadoréta Istana Count of Vega del Sella sarta mansions India kayaning imah Sinforiano Dosal atawa nu disebut Villa Flora. Tapi sugan malah leuwih geulis wangunan teh Llanes kasino, dina gaya modernist, tapi kalawan résonansi barok hébat dina ornamentation na.

Ribadesella, sejen tina kota geulis Asturias kalawan pantai a

Ribadesella

Panempoan Ribadesella, salah sahiji kota anu paling indah di Asturias kalayan pantai

Urang ayeuna ninggalkeun kota geulis Llanes asup ka wewengkon sarta ngahontal heran sejen diantara kota pantai Asturian. Urang ngobrol ngeunaan Ribadesella, dipikawanoh di sakuliah dunya pikeun kawentar Katurunan internasional tina Sella, nu, unggal taun, ngahimpun rébuan jalma ti sakuliah dunya.

Lokalitas ieu ogé dipikawanoh sabab dina istilah kotamadya nya éta guha prasejarah ti Tito Bustillo, nu geus didaptarkeun salaku Situs Warisan Dunya pikeun lukisan guha na, sarupa pisan jeung pamadegan Altamira.

Tapi, uih deui ka topik pantai, anu mangrupikeun masalah urang, kami bakal nyarioskeun ka anjeun yén Ribadesella ngagaduhan tilu anu utama: Vega, Santa Marina jeung La Atalaya. Tapi ogé kalawan batur nu bakal manggihan di sababaraha kota déwan. Contona, Tereñes atanapi El Portiello. Tapi, luhureun sakabeh, nangtung kaluar pikeun kaéndahan na teh pantai Guadamia, Kolam renang alam spektakuler anu, nalika pasang surut, muka pasir anu lega.

Di sisi anu sanés, Ribadesella ogé ngagaduhan monumen anu pikaresepeun anu kami mamatahan anjeun didatangan. Di antara agama, aya nu garéja Santa Maria de Junco, Romanesque ti abad ka-XNUMX, éta San Esteban jeung chapel Baroque of Santa Rita.

Ngeunaan wangunan sipil, urang bakal nyebut munara abad pertengahan Junco jeung San Esteban de Leces; karaton kawas nu di ketang seungit, ti abad ka-XNUMX jeung korsi ayeuna Balé Kota atawa nu alea, sarta mansions kawas Collado, dimana pelukis dilahirkeun Dario de Regoyos.

Candas

Candas

Teluk Candas

Kota anu sanés di Asturias kalayan pantai, ayana di bagian tengah Kapangéranan, antara Gijón sareng Avilés sareng sakitar tilu belas kilométer ti spektakuler. Cape Peñas. Éta mangrupikeun désa pamayang kuno anu ngagaduhan tradisi mancing paus.

Éta naha eta boga metot musium konservasi sarta taman dedicated ka canneries. Anjeun oge bisa ningali Anton Museum Patung Center, dedicated ka candasín Antonio Rodríguez García, sarta ngadeukeutan ka spektakuler sudut pandang La Formiguera. Sedengkeun pikeun wangunan dipikaresep, urang bakal nyebut garéja San Felix, gaya neo-baroque jeung jeung kamar ganti baju Kristus of Candás, santo patron kota; padepokan San Roque; éta Garéja Santa Maria de Piedelolo, Romanesque sarta nyatakeun Monumen Bersejarah-Artistik jeung Taman Patung San Antonio.

Ogé, ulah poho leumpang ka faro ti désa Ti dinya, lamun poé geus jelas, anjeun malah bakal ningali Gijón. Tapi, ngeunaan pantai, salah sahiji Korma, nu urban sarta ngabogaan Promenade nice, jeung pamadegan Perlora.

Luanco

Luanco

Kota Luanco

Jarak pisan pondok ti Candás, nyaéta kota Luanco, kageulisan sejen diantara kota Asturias kalawan pantai na malah ngadeukeutan ka Cabo Peñas. Dina hal ieu, salian wewengkon keusik séjén di kotamadya, dua urban disebut Santa María jeung Pasisian, najan dimungkinkeun ngiles dina pasang tinggi.

Tapi Luanco ogé nawiskeun anjeun monumen anu pikaresepeun. Di antarana nangtung kaluar garéja Santa Maria, nu imah sababaraha altarpieces Baroque. Dina salah sahijina nyaéta Kristus Pitulung, kacida dipuja di kota sabab, numutkeun legenda, éta nyalametkeun sababaraha pelaut Luanquin tina badai dina abad ka-XNUMX.

Kalayan éta, éta ngabentuk Istana Menendez de la Pola, hiji konstruksi maksakeun abad ka dalapan belas. Pikeun période sarua milik munara jam sarta saeutik saméméhna nyaéta karaton manzaneda. Nanging, éta imah mori éta permata tina gaya seni nouveau diwangun dina awal abad ka-XNUMX.

Luarca

Témbongkeun Luarca

Luarca, salah sahiji kota pantai paling indah di Asturias

Kami kalebet villa ieu di dieu pikeun kaéndahan anu endah, ogé pikeun pantai na. Ngeunaan ieu, anjeun gaduh anu disebut Kahiji sareng Kadua sareng, parantos di luar inti urban, anu paling kasar Tourán, Los Molinos, Santa Ana, Barayo atanapi Portizuelo. Dina dimungkinkeun, anjeun ogé tiasa ningali batu tina bentuk capricious tur héran kayaning nu disebut "batu minyak".

Tapi pantai na sanés ngan ukur keajaiban alam anu anjeun kedah tingali di Luarca. The Kebon of Fonte Baixa Aranjeunna ngadamel permata botanis dalapan hektar anu, sanaos pribadi, anjeun tiasa didatangan. Sareng, upami anjeun resep leumpang, angkat ka Chano atanapi La Funiar sudut pandang. Anjeun moal kuciwa. Pamandangan Laut Cantabrian sareng kota Luarca unik.

Di sisi anu sanés, di Punta Focicón, anu nutup inlet palabuhan, anjeun gaduh kompleks monumental anu ngabentuk. mercusuar, kapel Atalaya, kuburan sareng sésa-sésa témbok abad ka-XNUMX. Tapi naon anu ditawarkeun villa anu indah ieu ka anjeun henteu réngsé di dieu.

Di sakurilingna anjeun gaduh munara villamoros, Tanggal dina abad ka XNUMX. Jeung, luhureun sakabeh, loba imah India nu maparin jalan. Aranjeunna keajaiban leres diwangun dina ahir abad ka-XNUMX pikeun imah emigran enriched anu balik ti Amérika. Pastikeun ningali Villa Rosario, Villa Barrera, Villa Excelsior atanapi Villa Tarsila.

Tapia of Casariego

Tapia of Casariego

Palabuhan Tapia de Casariego

Urang mungkas tur urang kota Asturias kalawan pantai di kageulisan ieu di basisir kulon Kapangéranan. Buktina nyaéta, upami dina usum tiis henteu langkung ti opat rébu pangeusi, dina usum panas populasina ningkat sacara éksponénsial.

Ieu alatan pantai megah kawas salah sahiji Murallón, hiji Paloma, salah sahiji Serantes atanapi salah sahiji Peñarronda. Tapi Tapia ogé boga monumen éndah. Di antarana, nu Garéja Parish St Stephen urang, diwangun dina ahir abad ka-XNUMX dina gaya neo-Gothic. Sareng, gigireun éta, komplek diwangun ku Sakola Menengah sareng Balai Kota, duanana ogé ti abad ka-XNUMX.

Tungtungna, di wewengkon kotamadya aya karaton éndah. Salaku conto, pamadegan Villaamil na Las Nogueiras di Serantes, nu ti Campos di salave jeung Cancio urang di Casariego. Panungtungan milik turunan ti Gonzalo Mendez de Cancio, Anu éta kaptén jenderal Florida sarta anu mawa jagong ka Asturias.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun genep tina kota Asturias kalawan pantai leuwih geulis. Tapi, inevitably, urang geus ninggalkeun batur dina pipa. Salaku conto, Vegadeo o Castropol, boh di muara Eo, Tiluanana, Cudillero o colunga, jeung pantai spektakuler of La Griega. Naha anjeun henteu hoyong terang sadayana keajaiban ieu?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*