Kota deukeut Madrid méakkeun poé

Buitrago del Lozoya

meureun anjeun pilari kota deukeut Madrid méakkeun poé sabab cicing di ibukota jeung kudu meunang jauh ti hustle na bustle kota badag. Sakapeung urang kedah ngajauhan tina kahirupan kota pikeun sababaraha jam pikeun bersantai sareng ngambekan hawa seger.

Dina hal éta, tong hariwang. Ngan hiji atawa dua jam ti Madrid anjeun boga kota geulis pinuh ku monumen sarta dikurilingan ku alam husus. Urang keur diajak ngobrol, contona, ngeunaan nu lokasina di sabudeureun éta Sierra de Guadarrama (urang moal ngabejaan ka maneh ngeunaan geulis San Lorenzo del Escorial sabab kami parantos ngadedikasikeun hiji tulisan pikeun éta). Tapi, di luhur sadayana, villa ieu ngagaduhan sadayana katenangan dunya padésan sareng ogé, ku jalan kitu, gastronomy anu lezat anu anjeun kedah nyobian. Ku kituna, supaya istirahat tina bising kota gedé, urang bade ningalikeun maneh kota deukeut Madrid méakkeun poé.

Buitrago del Lozoya

Kastil Buitrago

Castle of Buitrago del Lozoya

Urang ngawitan wisata urang, persis, di kota ieu teh Sierra Kalér ti Madrid. Saatos mindahkeun ngan ukur opat puluh lima menit, anjeun bakal nyangka anjeun parantos ngumbara dina waktosna. Kusabab kota ieu sigana anchored dina Umur pertengahan.

Loba ngalepatkeun perenahna kalawan spektakuler na Tembok, diwangun dina abad ka-XNUMX sarta pohara alus dilestarikan. Tapi ogé bénténg, kompléks arsitéktur dina gaya Gothic-Mudejar diwangun dina abad ka-XNUMX. Mibanda rencana lantai rectangular sarta diwangun ku taneuh parade dipiguraan ku tujuh munara. Éta ogé milik Abad Pertengahan Sasak Tua leuwih Walungan Lozoya jeung garéja Santa María del Castillo. Anu terakhir, diwangun dina abad ka-XNUMX, ngagaduhan portal Flamboyant Gothic sareng munara Mudejar.

Ogé, anjeun kudu ningali dina Buitrago teh Imah Leuweung, karaton pelesir anu diwangun pikeun Adipati Infantado dina abad ka-XNUMX, nyandak sabagé modél vila-vila Italia. Andrea Palladio. Sareng anjeunna ogé Musium Picasso, nu imah sababaraha karya ku pelukis ti Malaga disumbangkeun ku juru tata rambut sarta sobat Eugenio Arias.

Tungtungna, mangpaatkeun kadatangan anjeun ka Buitrago de Lozoya pikeun ngalakukeun sababaraha hiking sareng ngambekan hawa seger. Sarta ulah ninggalkeun kota tanpa nyoba megah na steak gunung, nu bakal nulungan anjeun meunangkeun deui kakuatan sanggeus leumpang.

Chinchón, heran diantara kota deukeut Madrid méakkeun poé

Chinchon

Alun-alun Chinchón

Urang neruskeun tur urang kota deukeut Madrid méakkeun poé di Chinchón, nyatakeun Komplek Artistik Sejarah. Hal kahiji anjeun kedah nganjang kana datangna éta badag Alun-alun Utama, conto sampurna arsitektur populér tina Abad Pertengahan. Salaku tambahan, di jerona anjeun gaduh seueur bar sareng réstoran anu nawiskeun anjeun amis has anu disebut tits novice.

Afterwards, nuluykeun datangna anjeun ka Chinchón di Garéja Lady urang Asumsi, Kuil diwangun dina abad ka-XNUMX kalayan proyék Gothic tina Alonso de Covarrubias. Sanajan kitu, reureuh dina konstruksi na ngajadikeun eta ngagabungkeun unsur gaya eta kalawan Renaissance sejen, Plateresque komo gaya Baroque. Salaku tambahan, dina altarpiece utama na anjeun tiasa ningali Asumsi Parawan, lukisan tina Francisco de Goya.

Anjeun oge kedah nganjang di kota geulis ieu teh puri tina cacah, Bénténg Renaissance ti abad ka-XNUMX, sareng biara Las Clarisas sareng San Agustín, duanana diwangun dina campuran gaya Renaissance sareng Baroque. Sarta pamustunganana, anjeun kudu ningali munara jam, a vestige sahiji garéja heubeul Nuestra Señora de Gracia, jeung sésa-sésa nu puri casasol.

Aranjuez, Loka Royal Madrid

Royal Palace of Aranjuez

Royal Palace of Aranjuez, salah sahiji kota pangalusna deukeut Madrid méakkeun poé

Bieu opat puluh tujuh kilométer ti ibukota anjeun bakal mendakan permata monumental ieu anu nyepeng kategori simbolis Situs Karajaan pikeun geus dinyatakeun saperti kitu ku Philip II. Ieu ogé alesan yén Aranjuez gaduh warisan artistik anu pikaresepeun.

Kunjungan anjeun ka kota kedah dimimitian ku Royal karaton. Pangwangunanna dimimitian dina abad ka-XNUMX ku panangan Yohanes Pembaptis Toledo y Juan de Herrera, sanajan dituluykeun dina abad ka-XNUMX kalawan Santiago Bonavia y Francesco Sabati. Ieu mangrupakeun wangunan neguaan nu nangtung kaluar, diantara hal séjén, pikeun bichromatism of adul na, nu alatan kombinasi bata jeung batu kapur ti Colmenar.

Gigireun karaton, anjeun gaduh alun-alun San Antonio, nu di no way detracts ti eta. Sabab imah monumen saperti Imah Orok jeung Ksatria jeung Trades, la garéja barok San Antonio jeung Elizabeth II Taman. Justru ieu ogé bagian tina naon anu urang tiasa nyebat kompleks héjo Aranjuez. Dina basa sejen, sababaraha spasi alam sumebar di sakuliah kota nu nyumbang kana nyieun malah leuwih geulis.

Di antarana, Anjeun kudu ningali Kebon Raja, Pulo, Parterre sareng Pangeran. Sadayana ngagabungkeun pepelakan sareng hiasan monumental. Contona, hiji panungtungan kami disebutkeun ngawengku sababaraha fountains, balong jeung kawentar Imah Labrador.

Aranjuez ogé ngagaduhan seueur karaton jeung wangunan sipil lianna nu kagolong bangsawan, hayang deukeut jeung kulawarga karajaan, atawa pajabat luhur. Diantara anu munggaran, nyaéta Manuel Godoy, éta ti Adipati Osuna, anu ti Medinaceli atanapi anu ti Silvela. Sedengkeun pikeun anu terakhir, anjeun kedah nganjang ka bumi Gubernur, Karyawan, Fogones atanapi Parador del Rey.

Tungtungna, kami mamatahan anjeun ningali wangunan agama di kota Madrid, kayaning nu geulis garéja barok Aljapes, ti abad ka-XNUMX, nu Padepokan tina Real Cortijo de San Isidro atawa biara san paschal. Lengkepkeun set warisan anjeun Carlos III Royal Teater. Sarta ulah ninggalkeun Aranjuez tanpa nyobian strawberries nikmat sarta asparagus teu kirang ngeunah na.

Patones, panasaran diantara kota deukeut Madrid méakkeun poé

Patones ti Luhur

Imah di Patones de Arriba

Urang sagemblengna ngarobah register pikeun ngabejaan Anjeun tentang Patones de Arriba, nu teu boga nanaon ka teu jeung Aranjuez. Tangtosna, éta henteu ngagaduhan warisan monumental anu terakhir, tapi éta ogé éndah ku cara sorangan. Kusabab éta conto sampurna tina disebut arsitéktur hideung tradisional tina Sierra de Ayllón. Ngaran ieu dibikeun ka formulir populér tina konstruksi nu dipaké, utamana, sabak salaku bahan.

Tapi ieu sanés ngan ukur atraksi Patones. Anjeun oge kedah nganjang ka garéja san jose, la padepokan tina Virgin of Olive jeung spektakuler Bendungan Pontón de la Oliva, diwangun dina abad ka-XNUMX dina konteks karya Terusan de Isabel II, anu saluran cai deukeut pisan.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun resep speleology, di Patones aya Guha Reguerillo, nu panggedéna di Komunitas Otonom Madrid. Tapi, upami anjeun resep arkeologi, anjeun gaduh situs castro pra-Romawi Olive Dehesa. Tungtungna, ulah ninggalkeun kota tanpa dahar alus Rebus domba.

Miraflores de la Sierra jeung fountains na

Air mancur di Miraflores de la Sierra

Miraflores de la Sierra, salah sahiji kota Lesser dipikawanoh deukeut Madrid méakkeun poé

Diantara kota deukeut Madrid méakkeun poé, ieu téh salah sahiji anu pang saeutik dilongok. Jeung éta éra sabab imah loba kageulisan. Lokasina kira-kira opat puluh salapan kilométer ti ibukota, dina lamping Sistem sentral.

Miraflores kasohor sumber sapertos Cura, anu ogé dikurilingan ku tempat rekreasi. Tapi ogé kusabab tunggal taman kukupu Marcos Portolés Wormwood, anu tutuwuhanna narik sababaraha unit spésiés Lepidoptera ieu.

Di sisi anu sanés, anjeun ogé kedah nganjang ka lokal Garéja Asumsi Lady urang, ti abad ka-XNUMX, sanajan digedékeun engké. Sareng ogé Grotto tina Virgin of Begoña, nu bakal manggihan mun anjeun anjog ti Madrid ku jalan. Tapi inti vital Miraflores nyaéta Alun-alun Alamo, disebut kitu sabab aya tangkal jenis ieu di jerona. Komo Vicente Aleixandre, anu spent usum panas di kota, dedicated sajak ka anjeunna. Éta kudu ditegor sabab gering, tapi bagian tina kalapa geus dilestarikan sarta replica parunggu geus dijieun nu bisa ningali kiwari.

Tungtungna, seueur jalur hiking mimitian ti Miraflores. Contona, hiji nu mana ka Puncak La Najarra. Sarta ulah ninggalkeun kota tanpa nyobian teh somarritos Ibéria atawa kentang jeung cod.

Cercedilla, pikeun pencinta ski

Cercedilla

Imah has gunung di Cercedilla

Urang rengse tur urang kota deukeut Madrid méakkeun poé di kota ieu di Sierra de Guadarrama lokasina jarak pondok ti port of Navacerrada. Sarta kami ngalakukeun eta, utamana, pikeun bentang éndah na, hiking trails na, luhureun sakabeh, kapentingan pikeun pencinta ski.

Sanajan kitu, Cercedilla ogé boga hal séjén pikeun nempo. Di antara monumen agama, gereja-gereja di Our Lady of the salju, ti abad ka-XNUMX, sareng ti San sebastian, ti XVII, ogé padepokan Santa María. Anjeun oge bisa ningali Géologi jeung Bolo fountains, sasak kayaning La Venta atanapi Descalzo jeung ironworks heubeul. Colt. Tapi luhureun sakabeh, meunang ngadeukeutan ka heubeul jalan roman anu perenahna di lebak caket dieu Fuenfría. Sarta mangpaatkeun kadatangan anjeun ka Cercedilla rasa alus babi.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun sababaraha kota deukeut Madrid méakkeun poé. Sanajan kitu, sanajan aranjeunna milik propinsi sejen, keajaiban monumental kayaning Ayllón, kalawan sasak Romawi sarta imah stately, Sigüenza, kalawan puri maksakeun na tina Uskup jeung katedral Santa María, atawa Sepulveda, kalawan spektakuler na Sakitit Duratón. Naha anjeun henteu nyangka tempat anu hadé pikeun kaluar tina hiruk-pikuk kota gedé?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*