Kota-kota anu éndah di Komunitas Valencian

manggih kota éndah Komunitas Valencian éta hal anu paling gampang di dunya. Di daérah Levantine aya sababaraha kota anu paling spektakuler di Spanyol sareng aranjeunna henteu ngagaduhan hal anu menarik, salaku conto, kota-kota anu anjeun tiasa mendakan Madrid (didieu urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan kota-kota di Komunitas Madrid) di Aragon atawa Galicia.

Naha anjeun resep ka basisir atanapi upami anjeun condong ka darat, éta Komunitas Valencian ngagaduhan sadayana anu anjeun peryogikeun. Kampung gunung anu saé anu sigana patungna dina batu sareng kota-kota basisir anu gaduh pantai impian sareng palabuhan mancing anu menawan. Sadaya ieu teu kakantun warisan monumental euyeub ti lahan éta. Tapi, tanpa ado salajengna, urang bade ningalikeun lima kota indah di Komunitas Valencian.

Lima kota anu spektakuler di Komunitas Valencian

Urang bakal ngamimitian wisata di pedalaman propinsi Kastél pikeun nganjang ka Morella bersejarah. Kami bakal neraskeun anu tina Valencia sareng urang bakal mungkas éta tina Alicante pikeun nunjukkeun anjeun salah sahiji permata alit na: Guadalest, nyatakeun Situs Bersejarah-Artistik sareng dihijikeun sareng asosiasi Kota Anu Paling Éndah di Spanyol.

Morella

Morella

Tembok Morella

Sakumaha anu kami béjakeun ka anjeun, Morella aya di pedalaman, di belah kalér propinsi Castellón, sareng gigir sareng sejarah dina opat sisi. Nyatana, éta mangrupikeun kota anu paling penting di daérah éta Penguasaan, anu nampi nami ieu kusabab éta aya dina kawenangan master paréntah ageung sapertos anu di Kuil, Montesa atanapi San Juan.

Pandangan umum umum ngeunaan Morella parantos spektakuler, kalayan maksakeunana bénténg ngadominasi imah anu, dikurilingan témbok abad pertengahan, sigana ngagantung tina batu ageung La Mola dimana ayana. Bénténg Arab abad ka-XNUMX anu gedé ieu dikurilingan ku tembok diwangun ku wangunan sapertos Istana Gubernur, sumur, paviliun anu béda sareng menara Pardalea sareng Homage, sareng anu sanésna. Saolah-olah éta henteu cekap, situs-situs arkéologis ti jaman Iberia, Romawi sareng Visigothic parantos kapendak di sakitar benteng. Khususna, anu terakhir nyaéta salah sahiji anu paling penting di daérah Mediterania.

Tapi éta sanés hiji-hijina hal anu anjeun tiasa sumping di Morella. Sami-sami impresi na teh garéja archpriest Santa María, gedong Gothic kolosal anu ngajaga jandéla kaca patri abad ka-XNUMX aslina. Diantara permata anu tempatna di jero, nyaéta tangga spiral anu ngaksés paduan suara, Altar Tinggi, organ sareng lukisan Sassoferrato.

Warisan kaagamaan Morella réngsé ku garéja San Juan, San Miguel sareng San Nicolás, biara San Fransisco, padepokan Santa Lucía sareng tempat suci Virgin Vallivana, parantos kirang langkung dua puluh kilométer ti kota.

Tapi anjeun masih gaduh seueur anu kedah ditingali di jerona. The saluran cai Santa Lusia Mangrupikeun padamelan rékayasa hidrolik anu megah dina gaya Gothic, anu ngagaduhan ogé Déwan Kota. Éta ogé ngagaduhan seueur imah manor sapertos Cardinal Ram, Cofradía de Labradores atanapi Marquis de Cruilles. Sareng, di luar kota, anjeun gaduh bumi benteng tina Brusca sareng Creixell. Tungtungna, dina guha prasejarah Morella la Vella aya lukisan guha digolongkeun kana Situs Warisan Dunya.

Peñíscola, salah sahiji kota anu paling indah di Komunitas Valencian

Peniscola

Kastil Peñíscola

Tanpa ninggali daérah Castellón di Maestrazgo, tapi parantos aya di tepi laut, anjeun ngagaduhan kota Peñíscola, anu teu ngagaduhan dengki ka anu sateuacana dina hal monuméntitasna sareng lingkungan alam anu istimewa.

Ngeunaan anu terakhir, istilah kotamadya kaasup Sierra de Irta, salah sahiji parawan panglobana di Komunitas Valencian. Tungtungna, persis, di laut, ngawangun gawir anu spektakuler sapertos ti Badum, dimana sésa-sésa menara pengawas lawas disimpen.

Tapi anjeun ogé ngagaduhan pantai anu megah di Peñíscola. Diantarana, pakotaan Kalér sareng Kidul, Viudas atanapi Februari. Pikeun bagian na, anu kawéntar Snooker Mangrupikeun jurang anu hébat antara batuan laut anu ngalangkunganana, dina dinten hujan, laut naék.

Sedengkeun pikeun monuménna, simbol hébat kota nyaéta Puri Papa Luna, konstruksi Templar anu nguasaanana ti bukit. Gaya Romanesque, éta diwangun dina benteng Arab lami sareng ngagaduhan basilika di jero. Kitu ogé, salah sahiji panto na, portal Fosc, ayeuna janten salah sahiji lawang ka Peñíscola. Salaku anekdot, kami bakal nyaritakeun yén kastil parantos dijantenkeun setting pikeun serial sareng pilem. Sugan anu kawéntar ti baheula nyaéta Game of tahta.

Anjeun ogé kedah didatangan di kota Castellón anu garéja paroki Santa María, anu ngagabungkeun Romanesque sareng Gothic sareng dimana Alonso de Borja, masa depan Paus Calixto III, diangkat janten uskup. Sareng, gigireunana, padepokan San Antonio sareng Virgen de la Ermitana, ogé Museum Laut, di mana anjeun tiasa ningali tur tradisi perikanan Peñíscola ti saprak jaman kuno.

Chulilla, kanyahoan hébat diantara kota-kota Valencian anu paling indah

Chulilla

Témbong Chulilla

Kami angkat propinsi Castellón pikeun ngahontal éta Valencia sareng nunjukkeun anjeun salah sahiji keajaiban disumputkeun di bumi ieu. Kami nyarios ngeunaan kota Chulilla, tempatna di Daérah Los Serranos, sakitar genep puluh kilométer ti ibukota.

Kaéndahan kota bodas di bumi sareng jalan sempit ieu spektakuler. Tempatna dina tanjung luhur anu luhur na nyaéta kuno puri Arab sareng anu nawiskeun anjeun pandangan spektakuler. Tapi, upami kota na éndah, sakurilingna langkung seueur deui, sareng canyons dugi ka saratus méter jangkung di walungan Turia sareng tempat sapertosna Koloyong biru, laguna éndah. Pikeun terang aranjeunna, kami nyarankeun anjeun nelepon rute rawa.

Di daérah éta, khususna di jurang FalfigueraAnjeun gaduh lukisan guha. Kitu ogé, urang nyarankeun anjeun nganjang ka padepokan San Josepe sareng Santa Bárbara. Tungtungna, balik deui ka kota, anjeun kedah nganjang ka garéja Parawan Malaikat, diwangun dina abad ka-XNUMX sareng tempat imah ukiran sareng lukisan ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Bocairent

Guha Moors

Gua-gua urang Moor di Bocairente

Malah langkung spektakuler tibatan kota samemehna nyaéta Bocairente, ogé aya dina bukit di lamping belah kulon kalér Sierra Mariola jangkungna ampir tujuh ratus méter. Sadaya ieu ngajadikeun éta sampurna pikeun ngamimitian jalur hiking.

Nanging, daya tarik hébat Bocairente nyaéta kota lami na, dinyatakeun Komplek Artistik Sejarah. Bagéan anu saé tina éta diwangun ku Lingkungan La Villa, inti abad pertengahan lami pinuh ku jalan sempit sareng lungkawing. Di pusat bersejarah kota anjeun tiasa ningali garéja Parawan Asumsi, diwangun dina abad ka-XNUMX, sanaos ngagabungkeun Gothic sareng Baroque.

Tugu agama sanés anu tiasa anjeun tingali di Bocairente nyaéta padepokan San Juan, Virgen de Agosto sareng Virgen de los Desamparados. Tapi langkung panasaran nyaéta biara guha, biara bawah tanah lami anu bahkan ngagaduhan garéja.

Nanging, meureun simbol Bocairente nyaéta guha Moors. Éta mangrupikeun sakumpulan rongga buatan didamel dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX dina témbok jangkungna ampir tilu ratus méter. Henteu dipikaterang ku pasti naon tujuanana, tapi pendapat anu paling ditampi nyaéta yén batu bénténg anu dibénténg.

Ogé ti jaman Islam nyaéta Munara Mariola, perenahna di luhur nami anu sami sareng éta, ogé, ngagaduhan peran pertahanan. Anjeun tiasa angkat ka dinya sareng nikmati pandangan anu berkesan. Tungtungna, urang nyarankeun anjeun pikeun nganjang ka banteng di Bocairente, diwangun taun 1843; sumur San Blas salju, dipaké salaku lapangan salju saprak abad ka-XNUMX, sareng gedong Hotel L'Agora, anu ngagabungkeun gaya Neo-Mudejar sareng gaya Modernis Valencian.

Guadalest

Guadalest

Déwan Kota Guadalest

Tungtungna, kami sumping ka propinsi Alicante pikeun nunjukkeun anjeun kota-kota anu saé di Komunitas Valencian. Éta kapendak, khusus di daérah éta Marina Baja, dina enclave spektakuler antara Rentang gunung Aitana sareng Xortá. Sareng, sakumaha anu urang béjakeun ka anjeun, éta dinyatakeun salaku Situs Bersejarah-Artistik di 1974.

Lokasina ampir genep ratus méter jangkungna, simbol na anu hébat nyaéta puri san jose, benteng Moor abad ka-XNUMX anu nguasaan sakabeh lebak. Anjeunna sanés ngan ukur hiji-hijina kota. Éta ogé ngagaduhan kastil Alcozaiba, anu ngan ukur hiji menara tetep di reruntuhan.

Pikeun bagian anak, Garéja Lady urang Asumsi Éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng aya dina gaya Baroque. Panjara XNUMXth lami perenahna di lantai dasar Aula Kota sareng Imah Orduña Éta karaton mulia abad ka-XNUMX. Di jero, sajaba lukisan, anjeun tiasa ningali koleksi keramik anu matak.

Sareng ieu nyababkeun urang nyarioskeun ngeunaan kaanehan sanésna Guadalest: musium maranéhna. Éta ngagaduhan ampir sapuluh sareng sabagian aya anu panasaran sapertos anu didamel pikeun adegan lahir sareng boneka, alat panyiksaan, ka miniatur mikro atanapi pikeun kendaraan sajarah.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun anjeun lima kota éndah Komunitas Valencian. Tapi lahan Levantine ngagaduhan seueur anu sanés. Contona, Altea, kalayan jalan sempit na dipiguraan ku imah bodas; Xativa, sareng istana na anu maksakeun; Villajoyosa, sareng imah-imah na anu dicét anu aneh (di dieu pikeun anjeun tulisan ngeunaan Villajoyosa) atanapi Sax, didominasi ku benteng abad pertengahan anu spektakuler. Naha anjeun teu kersa pendak sareng aranjeunna?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)