Kota-kota Italia

Alun-alun Navona

Alun-alun Navona di Roma

Kota-kota Italia ngahijikeun naon waé anu dipikahoyong ku pengumbara. Cradle peradaban Kulon babarengan sareng Yunani sareng panyipta substratum Latin anu parantos nimbulkeun basa Romance, Italia ogé mangrupikeun inisiator ti Renacimiento sareng tanah air tina sababaraha genius pangageungna manusa.

Nyatana, kota-kota na ngagaduhan seueur monumén sareng kaajaiban yén, upami anjeun nyobian ningali sadayana, anjeun ngagaduhan résiko kaserang Sindrom Stendhal, nami anu nampi kaayaan anu aneh dimana pangumbara lebet saatos nyaksian sajumlah ageung karya seni. Nanging, kami ngajak anjeun nganjang ka kota-kota anu paling indah di Italia sareng kami, dimimitian ku ibukota na.

Roma, langgeng di antara kota-kota Italia

Terangkeun sadayana anu anjeun tiasa tingali dina Roma dina sababaraha baris sapertos ngempelkeun sadayana Don Quixote dina buku catetan sakola. Dimimitian ku jaman latin na, anjeun gaduh Coliseum, anu maréntahkeun diwangun ku Kaisar Vespasian sareng anu ngagaduhan rohangan pikeun 50 jalma. Atanapi anu Forum Romawi, anu mangrupikeun pusat saraf ibukota Kakaisaran sareng dimana anjeun bakal mendakan monumen sapertos lengkungan Titus sareng Severus katujuh, candi Antoninus sareng Faustina atanapi Curia, dimana para sénator patepung.

Spasi urban anu saé di kota nyaéta Alun-alun Navona kalayan seueur sumber na. Sareng, upami urang nyarioskeun ieu, sacara alami, aya Cai mancur cai, salah sahiji simbol Roma. Bentukna ayeuna aya ti abad ka-XNUMX. Anjeun moal tiasa hilap ogé Trastevere, lingkungan jalan cobbled sareng seueur toko sareng réstoran anu khas.

Poto Colosseum di Roma

Roma Coliseum

Sedengkeun pikeun istana Roma, éta kunjungan penting Villa Borghese, anu ngagaduhan salah sahiji musium seni anu paling penting di dunya; éta Palazzo Maximo, dimana anjeun tiasa ningali fresko Romawi anu paling dilestarikan; éta Istana Altemps, pinuh patung Yunani sareng Romawi; éta Istana Venice, ogé pinuh ku seni, atanapi Istana Barberini, pangwangunan gaya barok anu mengesankan.

Akhirna, urang bakal nyarioskeun perkawis garéja, dimimitian ku Basilika St. John LateranDiwangun dina abad ka-XNUMX ku urutan Constantine the Great sareng anu mangrupikeun Katolik munggaran di Roma. Sareng diteruskeun ku anu san Pablo Extramuros, Santa María la Mayor atanapi San Clemente. Tapi Roma ogé ngagaduhan nagara anu mandiri anu nawiskeun anjeun seueur kaajaiban sapertos Kota Abadi atanapi bahkan langkung: Vatikan.

Kota Vatikan, kagum kana agama Kristen

Kalayan diménsi anu spektakuler, anu alun-alun st peter éta pusat saraf nagara Katolik leutik. Dirancang sacara lengkep ku Bernini, bagian tengahna menonjol, kalayan kolom-kolom na anu patung-patung wali sésana.

Dina salah sahiji sisina nyaéta Basilica St. Peter urang, Kusabab genius sapertos Bramante, Miguel Ángel sareng Maderno. Éta kuil anu mengesankan dimana kubahna menonjol, jangkungna 136 méter jangkung. Tapi anu langkung berkesan nyaéta Kapel Sistine, anu aya dina Istana Apostolik sareng lukisanana alatan genius sapertos Michelangelo nyalira, Botticelli, Ghirlandaio atanapi Perugino.

Kanggo ngalengkepan kunjungan anjeun ka Vatikan, anjeun tiasa ningali sababaraha musium na, anu langkung berharga. Diantara ieu, Pinacoteca, Museum Mesir, Misionaris Étologis, Galeri Candelabra atanapi Museum Etruscan. Tanpa ragu, Vatikan mangrupikeun kunjungan penting di antara kota-kota Italia.

Poto Kota Vatikan

Vatikan Kota

Milan, ibukota ékonomi anu pinuh ku monumén

Kami ayeuna nuju nganterkeun anjeun ka kalér pikeun nganjang ka Milan, anu matak anéh tina seueur anu ditawarkeun ku Itali ka anjeun. Diadegkeun ku Celts sareng ditelepon Mediolanum ku Latinos, éta nyorot dina Duomo atanapi Katedral, karya agung Gothic anu muka na réngsé dina abad ka-XNUMX ku mesen Napoleon Bonaparte.

Pikeun bagian-Na, Istana Sforzesco Éta unik di dunya kusabab permukaan luar anu maksakeun sareng Menara Jam na. Tapi ogé kusabab seueur museum anu aya. Diantarana, galéri anu luar biasa sareng Museum Seni Kuno, anu ngagaduhan permata sapertos 'Trivulziano Codex' ku Leonardo da Vinci.

Akhirna, podium monumén hébat di kota réngsé ku Galeri Vittorio Emanuele II, kalayan kubah kaca na anu ageung sareng kafe-kafe klasikna. Nanging, upami anjeun gaduh waktos, Milan langkung seueur kanggo nawiskeun anjeun. Salaku conto, anjeunna Teater La Scala, la Basilika Saint Ambrose atawa Taman Sempione.

Poto Galeri Vittorio Emanuele II

Galeri Vittorio Emanuele II

Venice, kota kanal

Di wétan kota anu sateuacanna, anjeun ngagaduhan kota Italia anu sanés: Venice, ibukota Veneto. Kawéntar pisan nya Alun-alun St Mark, dipupuhuan ku Basilika tina nami anu sami, karya agung arsitektur Bizantium di daérah éta sareng sareng na campanile dibebaskeun.

Tanpa ninggalkeun alun-alun, anjeun gaduh Istana Ducal, maksakeun conto Venetian Gothic, sanaos teu kirang saéna halaman palataran Renaissance na. Bareng sareng ieu, istana-istana megah sanésna nyaéta Ca d'Oréta Palazzo Dolfin Manin atawa Contarini del Bovolo, Kawéntar kusabab gaduh tangga hélik panasaran di luar.

Ogé, anjeun moal tiasa angkat ti Venice tanpa nyobian anu terkenal gondolas. Wisata saluran dina kapal aranjeunna mangrupikeun pangalaman anu saé, sanaos henteu murah.

Poto Venice

Venice

Florence, ibukota Tuscany

Ibukota daérah anu saé di Tuscany, Florence leres-leres berkesan. Pusat bersejarah na nyaéta Warisan Dunya ti saprak 1982 sareng pinuh ku wangunan abad pertengahan sareng Renaissance. The Katedral Santa Maria del Fiore, sareng permukaan marmer na sareng kubah anu hébat pisan, karya Brunelleschi.

Anjeun kedahna ogé ningali Istana Heulang, dina populér Alun-alun Signoria. Éta diwangun dina awal abad ka-XNUMX sareng ngémutan benteng abad pertengahan. Deukeut pisan ieu anu kawéntar Ponte vecchio, salah sahiji seueur anu dipiboga ku Florence. Éta ogé diwangun dina abad ka-XNUMX sareng ngajentul sabab aya padumukan didinya.

Akhirna, anjeun moal tiasa angkat ti kota Tuscan tanpa nganjang ka Galeri Uffizi, perenahna di istana anu didesain ku Giorgio Vasari sareng tempatna salah sahiji koleksi seni anu paling unggul di dunya. Sareng, upami urang nyarios sareng anjeun ngeunaan musium, éta ogé disarankeun pisan pikeun ditingali Galéri Akademi Florence, dimana éta David ku Miguel Ángel.

Duomo of Florence

Katedral Santa Maria del Fiore (Florence)

Gastronomi Italia

Nagara transalpine ngagaduhan salah sahiji asakan paling euyeub di dunya. Sadaya kota di Italia gaduh asakan khas anu tiasa ditawarkeun pikeun anjeun, saluareun pasta sareng pizza. Di Roma aya piring terkenal sapertos coda aya Vacinara, bijil sapi sareng sayuran, atanapi carciofi sadayana giudia, sababaraha artichoke goreng.

Bahkan langkung raoseun nyaéta asakan Milan. Dina ieu teh Masak Jagung Tepung, a puree jagung dibumbui ku suung atanapi sosis; éta ossobuco, daging rebus anu biasana dibarengan ku a risotto, atanapi anu cotoletta alla milanese, cutlet daging pedet roti. Anjeun ogé kedah nyobian panganan cuci mulut sapertos anu kawéntar tiramisu atanapi creme brulee.

Pikeun bagian na, di Venice anjeun tiasa naroskeun kadaharan ti laut, anu ngagaduhan sardin, cumi-cumi, udang sareng kerang diparut sareng digoréng; Ati daging sapi Venice, digoréng nganggo bawang sareng mentega sareng disayogikeun sareng polenta, atanapi sangu sareng Bacon.

Akhirna, di Florence teh stracotto, daging sapi anu enak; éta lampredotto, beling anu bahkan disajikeun salaku sandwich; éta kentang pomodoro, sup anu ngagaduhan tomat, bawang bodas, minyak zaitun, basil sareng roti bulukan, atanapi steak alla fiorentina, ribeye sapi panggang.

Kasimpulanana, sadaya kota ieu di Itali bakal ngareuwaskeun anjeun. Éta panginten anu paling disarankeun pikeun anjeun sumping. Tapi, upami anjeun ngagaduhan waktos, anjeun tiasa ngalalana ka anu sanés. Salaku conto, ka Verona, sadayana dianggap Situs Warisan Dunya; ka Pisa, kalayan menara condong na anu kasohor; ka bekasi, Lawu Ngahijikeun Itali, atanapi Naples, caket mana aya reruntuhan Pompeii sareng Herculaneum. Tanpa hilap Padua, Modena, Mantua, Bergamo atanapi anu sanés anu kawéntar sapertos Bolzano, Ferrara atanapi Ravenna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*