Kota menawan Segovia

Sepulveda

Aya seueur Kota menawan Segovia, naha éta pisan kami mamatahan anjeun sangkan getaway ka propinsi ieu Castile sareng Leon. Nyatana ibukota sorangan, ku sorangan, patut datangna anjeun ngarasakeun saluran cai megah sarta Alcázar na teu kirang spektakuler.

Tapi, sajaba, propinsi nawarkeun maneh kota kawas Sepulveda, dikurilingan ku bentang anu endah tina taman alam Hoces del Río Duratón, sareng anu sanésna sapertos batu, nu geus junun ngajaga sagala hakekat abad pertengahan na. Kami badé nunjukkeun ka anjeun ieu sareng kota-kota sanés anu nyusun wisata kami ka kota-kota Segovia anu pikaresepeun.

Pedraza, kota abad pertengahan

Puri Pedraza

Benteng Pedraza, salah sahiji kota menawan di Segovia

Urang ngan dimimitian lalampahan urang ngaliwatan kota walled unik ieu nu bakal mawa anjeun langsung ka Abad Pertengahan. Di jalan-jalan anu sempit, anjeun tiasa ningali imah-imah anu nganggo lambang dina fasadna sareng gereja-gereja Romanesque sapertos éta San Juan.

Anjeun oge bisa boga kopi di na Alun-alun Utama genuinely Castilian sarta ngarambat ngaliwatan Gerbang Villa keur indit ka puri pedraza, bénténg abad ka-XNUMX disimpen deui dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Geus dina dekade mimiti abad ka-XNUMX eta kaala ku pelukis Ignatius Zuloaga, naha éta ayeuna imah museum dedicated ka inohong na.

Malah boga legenda dina gaya Romeo jeung Juliet yén urang teu bisa nolak ngabejaan Anjeun. Eta nyebutkeun yen Elvira, pamajikan count of benteng, éta asih hiji nonoman lokal ngaranna Roberto. Nalika bangsawan éta terang, anjeunna dipaéhan. Sareng, terang éta, awéwé éta bunuh diri. Carita mana anu sababaraha urang geus katempo aranjeunna leumpang leungeun dina leungeun jeung halo tina seuneu luhureun sirah maranéhanana ngaliwatan benteng.

Pikeun période sarua salaku benteng milik heubeul panjara, nu ayana di munara pangawas tempat tahanan jeung jailer hirup goréng. Tapi urang ogé hayang ngobrol jeung anjeun ngeunaan festival pisan panasaran anu sohor di Pedraza. Ieu ngeunaan Wengi Lilin, anu lumangsung dina awal Juli jeung salila sakabeh lampu dipareuman ninggalkeun kota ngan cahayana ku aranjeunna.

Sepúlveda, salah sahiji kota paling menawan di Segovia

Penjara Sepulveda

Panjara Sepulveda heubeul

Urang ayeuna anjog di kota Sepúlveda, nyatakeun Komplek Artistik Sejarah tur kaasup kana asosiasi The Most Beautiful Towns in Spain. Salaku urang ngawartoskeun anjeun, éta pinuh Taman Alam Hoces del Río Duratón. Jadi beunghar warisan kota Segovian ieu malah boga wewengkon seni guha jeung dua situs arkéologis milik jaman Visigoth.

Sedengkeun pikeun monumen sipil, Anjeun kudu ningali Fernan Gonzalez Castle, hiji bénténg Romawi kuna diwangun deui ku aristocrat ieu. Ogé heubeul panjara, nu kiwari imah kantor wisata, sarta sababaraha mansions aristocratic. Di antara ieu, imah kulawarga Proaño, kalayan adul Plateresque spektakuler maranéhanana, jeung Count of Sepúlveda.

Ngeunaan arsitektur agama, kota ngabogaan spektakuler ensemble romanesque. The gereja tina Parawan Batu, ti abad ka-XNUMX, ti San Salvador, nu pangkolotna di sakabéh propinsi (abad ka-XNUMX), jeung Saint Ngan, markas ayeuna tina Museum Fueros. Tapi kami ogé mamatahan anjeun ningali pamadegan San Pedro, San Bartolomé, Santiago jeung Nuestra Señora de la Asunción.

Ayllón, lingkungan alam anu istimewa

Ayllón

Balai Kota Ayllon

Kota ieu ogé mikaresep lingkungan alam anu istimewa, sabab caket sareng Hoces del Río Duratón sareng Taman Alam Tejera Negra. Kitu ogé, éta di sakuriling na situs arkéologis tina Gua Peña de Estebanvela, Kahiji ti Upper Palaeolithic kapanggih di propinsi Segovia na dimana aya ogé hiji necropolis Visigothic.

Ayllón ngadominasi ti luhur La Martina pangawas. Tapi anjeun bisa asup ka kota ngaliwatan Arch abad pertengahan nu bakal manggihan sanggeus nyebrang sasak Romawi nu crosses walungan Aguisejo. Sakali di jero kota, anjeun kedah ningali anu éndah Alun-alun Utama arcaded di nu puseur nyaeta wangunan tina bale kota, urut karaton tina Marquises of Villena. Jeung, ka hiji sisi, nu garéja Romanesque of San Miguel, Di jero anjeun bakal nempo hiji chapel Gothic geulis dedicated ka Saint Sebastian.

Nanging, garéja anu paling penting di Ayllón nyaéta tina Santa Maria la Walikota, A marvel Baroque ti abad ka-XNUMX jeung munara lonceng luhur opat puluh méter réngsé dina belfry a. Pikeun bagian na, garéja San Juan jeung biara San Fransisco aya dina ruruntuhan. Tapi anjeun masih bisa ngahargaan magnificence na. Urang tiasa nyarioskeun hal anu sami ngeunaan padepokan San Nicolás sareng San Martín del Castillo.

Pikeun bagianna, Convent of the Conceptionist Mothers nyaéta Romanesque sareng Istana Uskup Vellosillo Renaissance. Anu terakhir mangrupikeun Museum Seni Kontemporer Ayllón. Sareng, tungtungna, kami nyarankeun yén anjeun nonton Casa Barak, panjara heubeul nu dianggap wangunan pangkolotna di kota, jeung imah garuda, kalawan tameng maksakeun na.

Tapi, lamun hayang leuwih jéntré ngeunaan sajarah euyeub Ayllón, kami mamatahan anjeun pikeun ngamangpaatkeun éta kunjungan dramatized anu diayakeun di kota sareng anu dilaksanakeun ku Francisca, detektif ti abad ka-XNUMX.

Cuéllar, permata sejen diantara kota menawan of Segovia

Cuellar Castle

Cuéllar Castle, salah sahiji kota paling menawan di Segovia

Kitu ogé, kaajaiban ieu mangrupikeun Situs Bersejarah-Artistik sareng henteu heran. ngan nya Heboh bénténg jeung dipager dipager aranjeunna geus pantes eta. Kahiji, dipikawanoh salaku Dukes of Alburquerque, dilayanan salaku ngungsi pikeun ratu Maria de Molina salila gangguan anu lumangsung sanggeus pupusna salakina, Sancho IV.

Tembok abad pertengahan triple Cuéllar naék tina dua tungtung na, nu sakitu legana dilestarikan. Parantos di jero kota, anjeun bakal mendakan seueur monumen anu mustahil pikeun urang nyarioskeun sadayana ngeunaan éta. Tapi, alatan relevansi na, Anjeun kudu ningali wangunan tina bale kota, diwangun dina abad ka-XNUMX jeung nu ngagabungkeun Gothic jeung gaya Renaissance, kitu ogé dina Istana Pedro I nu kejem atawa Tower House.

Malah leuwih metot nyaéta set tina monumen Mudejar tina Cuellar. Di antara gedong luar biasa anu kami nyarankeun anjeun tingali nyaéta gereja San Esteban, San Andrés jeung San Martín. Tapi, dina total, aya ampir dua puluh konstruksi anu kagolong kana période mimiti gaya ieu sareng anu janten salah sahiji fokus Mudejar anu paling luar biasa di sakumna walungan Duero.

Tapi kaajaiban Cuéllar teu mungkas didinya. Ogé nawarkeun maneh hiji metot susunan biara. Diantara anu paling penting, Santa Clara, anu ogé pangkolotna, San Fransisco, dina gaya Romanesque, San Basilio sareng biara Purísima Concepción. Sadaya ieu tanpa hilap Sanctuary of Our Lady of Henar, anu aya di pinggiran sareng dimana aya ukiran Romanesque tina Virgin homonim.

Atoh, anjeun ogé tiasa ningali dina Cuéllar imah megah sapertos Adipati, Rojas, Velázquez del Puerco atanapi Daza, ogé Istana Santa Cruz, ogé Mudejar.

Ladang San Ildefonso

Royal karaton

Istana karajaan sareng Kebon San Ildefonso

Urang teu bisa sono kana wisata urang menawan kota Segovia eureun di Loka karajaan San Ildefonso, Disebut kitu sabab éta tempatna usum panas raja-raja Spanyol. Kusabab ieu, anjeun gaduh di villa anu spektakuler Royal karaton, anu konstruksina, ku pesenan Felipe V, asalna ti awal abad ka-XNUMX. Dina waktos éta, aranjeunna ngadamel grounds, anu niru gaya Perancis klasik anu dikenal ku raja nalika budak leutik.

Kitu ogé, kalawan karaton, kabebasan séjén diwangun, kayaning Old House of Ladies, nu kiwari boga imah Museum Tapestry, Imah Kembang jeung Dagang, Royal Stables, Garéja Royal Collegiate of the Holy Trinity jeung Pantheon of San Ildefonso.

Dina waktos anu sami milik Royal Crystal Factory of La Granja, nu kiwari mangrupa imah Museum Kaca. Tapi, babarengan jeung monumen karajaan, kota Segovian nawarkeun maneh loba batur. Ieu kasus nu adi Garéja neoklasik Los Dolores atawa pamadegan San Juan jeung Rosario. Tapi ogé tina maksakeun Imah tina Canons, Garéja Collegiate, Bauer House jeung Corps Guards Baraks. Sadaya ieu tanpa hilap Imah Orok, ogé tina warisan karajaan sareng asrama wisata nasional ayeuna.

Turégano, kota séjén anu legenda

turegano

Turégano, kalawan puri na di tukang

Urang mungkas lalampahan urang ngaliwatan kota menawan of Segovia di kota geulis ieu simbol nu bénténg, bénténg abad ka-XNUMX anu ngadeukeutan ti hiji pasir jeung di mana manéhna dipenjara. Antonio Perez, sekretaris Philip II anu henteu satia.

Tapi anjeun ogé kedah nganjang di Turégano nu geulis Garéja Santiago, konstruksi Romanesque formidable ti abad ka-XNUMX, sanajan direformasi dina ka-XNUMX. Ulah sono altarpiece Baroque sentral na atawa objék séjén tina nilai artistik hébat nu asalna ti candi séjén di propinsi. Ahirna, deukeut kampung teh panasaran Museum Kehutanan.

Kitu deui, Turégano boga karakter legendaris. Ieu ngeunaan telepon Panon Piron, a bandit dilahirkeun di kotamadya jeung anu ngadominasi jalan di wewengkon. Nurutkeun legenda, anjeunna ngalakukeun salah sahiji perampokan pangbadagna na di kacamatan La Cuesta ku cara nyokot sakabeh duit anu anjeunna dipiboga ti hiji rancher euyeub anu nembé ngajual sakabéh sapi na di pasar Turégano.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun sababaraha Kota menawan Segovia. Tapi aya loba batur anu ogé patut datangna anjeun. Salaku conto, Riaza, kalawan Plaza Mayor na geulis tur garéja na Nuestra Señora del Manto, dating ti abad ka-XNUMX, atawa kai saeutik, kalawan tembok sarta gerbang abad pertengahan sarta garéja Santa María na. Henteu sigana sapertos perjalanan anu pikaresepeun pikeun nganjang ka kota-kota ieu Castile sareng Leon?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*